Raholan siirtolapuutarha

Ladataan...

Rahola. Rahola on tosi suloinen, ihana paikka läntisessä Tampereella, jossa vielä tällä hetkellä asun. Täytyy sanoa, että Rahola valloitti mun sydämen heti muuttopäivän jälkeisenä päivänä, kun eksyin siirtolapuutarhalle käveleskelemään ja ihailemaan pienen pieniä mökkejä ja pihoja värikkäine kukkineen ja aitoineen. Tässä muutamia kuvia siirtolapuutarhasta.

...

Liljoista, daalioista ja vuohenputkista

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Olipa kesäisen lämmin viikonloppu! Vietimme koko viikonlopun puutarhamökillä, ja Rouva pääsi vihdoin ahkeroimaan kesäkukkiensa kanssa.

Rouva on kasvattanut helmikuusta lähtien kesäkukkien taimia kotonamme, ja ne odottivat lämpimämpiä säitä päästäkseen maahan. Nyt se hetki koitti, ja liljat ja daaliat saivat omat penkkinsä puutarhamökin pihalta.

...

Liian monta kuvaa kukista

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

"Jos olisit taiteilija, haluaisitko maalata kukkia?" kysyi kollegani, joka muisteli toisen kollegani kanssa armeijan kutsuntojen kysymyksiä. En ole aivan varma, miksi. "Öh... tuskin", vastasin.

Mutta valokuvaaminen onkin sitten aivan toinen juttu. 

Narsissi- ja tulppaaniaika alkaa olla puutarhamökillämme jo ohi, ja nyt kukassa ovat muut kasvit. Ja niistä komeimmat...

Näin perustat kasvatuslaatikon

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Iloinen puutarhuri on juuri saanut istutettua ensimmäiset juurakkonsa ja siemenensä uusiin kasvatuslaatikoihinsa.

Alta näet, miten perustin laatikot. Opit on kerätty Lavatarhuri-kirjasta (Teija TuiskuSuvi Lehtonen ja Heidi Haapalahti, Tammi 2015).

Ihan ensimmäisenä on todettava, että...

Puutarha heräilee talviuniltaan

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Puutarhamökin istutushommat eivät ole sujuneet lainkaan suunnitellusti. Kylmät ilmat ovat estäneet tehokkaasti sekä pihakasvien istuttamisen että kasvihuoneen käyttöönoton. Mutta nyt näyttäisi vihdoin paremmalta, ja muutamana päivänä lämpötila on ollut suorastaan kesäinen!

Poikanenkin pääsi ensimmäistä kertaa mönkimään pihanurmelle. Ja maistelemaan multaa.

...

Hyvästit kotilohautomolle

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Rouva pääsi viikonloppuna harppauksen lähemmäksi himoitsemansa pionipenkin perustamista.

Kasvihuoneemme vieressä oli aiemmin kotilohautomoksi kutsumamme puska, jossa kasvoi runsaasti kuunliljaa, jota kotilot rakastavat, ja koristeheinää, joka tarjosi suojaisan piilopaikan niille. Vaan ei ole enää.

Peipistä tuskin pääsee eroon, mutta kuunliljan juurakot on nyt annettu...

Pages