Raholan siirtolapuutarha

Ladataan...

Rahola. Rahola on tosi suloinen, ihana paikka läntisessä Tampereella, jossa vielä tällä hetkellä asun. Täytyy sanoa, että Rahola valloitti mun sydämen heti muuttopäivän jälkeisenä päivänä, kun eksyin siirtolapuutarhalle käveleskelemään ja ihailemaan pienen pieniä mökkejä ja pihoja värikkäine kukkineen ja aitoineen. Tässä muutamia kuvia siirtolapuutarhasta.

...

Share

Liljoista, daalioista ja vuohenputkista

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Olipa kesäisen lämmin viikonloppu! Vietimme koko viikonlopun puutarhamökillä, ja Rouva pääsi vihdoin ahkeroimaan kesäkukkiensa kanssa.

Rouva on kasvattanut helmikuusta lähtien kesäkukkien taimia kotonamme, ja ne odottivat lämpimämpiä säitä päästäkseen maahan. Nyt se hetki koitti, ja liljat ja daaliat saivat omat penkkinsä puutarhamökin pihalta.

...

Share

Liian monta kuvaa kukista

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

"Jos olisit taiteilija, haluaisitko maalata kukkia?" kysyi kollegani, joka muisteli toisen kollegani kanssa armeijan kutsuntojen kysymyksiä. En ole aivan varma, miksi. "Öh... tuskin", vastasin.

Mutta valokuvaaminen onkin sitten aivan toinen juttu. 

Narsissi- ja tulppaaniaika alkaa olla puutarhamökillämme jo ohi, ja nyt kukassa ovat muut kasvit. Ja niistä komeimmat...

Share

Kesä ja uusi pikkumökkikausi on täällä!

Ladataan...
Laura Villa Saga Villa Saga

Kuva: ILTALEHTI/JENNI GÄSTGIVAR

Heippa kaverit ja anteeksi hiljaisuus! Piiitkä talvi ja kevät tuntui vievän tämän pikkumökittären voimat, enkä saanut aikaiseksi kirjoitella mitään tänne blogiin. Lisääntyneen valon myötä virtaa tuntuu taas piisavan, joten koitan muistaa lisäillä tänne aina juttuja välillä.

Viime aikoina onkin ollut...

Share

Näin perustat kasvatuslaatikon

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Iloinen puutarhuri on juuri saanut istutettua ensimmäiset juurakkonsa ja siemenensä uusiin kasvatuslaatikoihinsa.

Alta näet, miten perustin laatikot. Opit on kerätty Lavatarhuri-kirjasta (Teija TuiskuSuvi Lehtonen ja Heidi Haapalahti, Tammi 2015).

Ihan ensimmäisenä on todettava, että...

Share

Tarttuva mökkikuume

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Tänä lyhyenä aikana, jonka olemme olleet siirtolapuutarhureita, olen havainnut kaksi erityisen hauskaa asiaa. Ensinnäkin vietän nykyisin aikaa ulkona huomattavasti enemmän kuin ennen. Toinen hauska asia on se, miten mielellään kaverit tulevat mökille vierailemaan!

Helatorstaina saimme mökille vieraiksi Lähiömutsi...

Share

Puutarha heräilee talviuniltaan

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Puutarhamökin istutushommat eivät ole sujuneet lainkaan suunnitellusti. Kylmät ilmat ovat estäneet tehokkaasti sekä pihakasvien istuttamisen että kasvihuoneen käyttöönoton. Mutta nyt näyttäisi vihdoin paremmalta, ja muutamana päivänä lämpötila on ollut suorastaan kesäinen!

Poikanenkin pääsi ensimmäistä kertaa mönkimään pihanurmelle. Ja maistelemaan multaa.

...

Share

Hyvästit kotilohautomolle

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Rouva pääsi viikonloppuna harppauksen lähemmäksi himoitsemansa pionipenkin perustamista.

Kasvihuoneemme vieressä oli aiemmin kotilohautomoksi kutsumamme puska, jossa kasvoi runsaasti kuunliljaa, jota kotilot rakastavat, ja koristeheinää, joka tarjosi suojaisan piilopaikan niille. Vaan ei ole enää.

Peipistä tuskin pääsee eroon, mutta kuunliljan juurakot on nyt annettu...

Share

Kotimme muuttui kasvihuoneeksi

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Tähän on tultu. Ikkunalaudoillamme itää 31 ruukullista kasveja, jotka odottavat pääsyään puutarhamökille.

Eikä siinä kaikki: Ruokapöytämme pohjoispäädyn ovat vallanneet tomaatti, kurkku, 17 turveruukullista yrttejä ja pari kippoa kesäkukkia. Kurkku yrittää kyllä...

Share

Terveisiä puutarhamökiltä!

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kävin eilen ensimmäistä kertaa talven jälkeen puutarhamökillämme. Isäni auttoi lämminvesivaraajan siirtämisen kanssa (siis teki sen minun puolestani), sillä sen vanha sijainti aiheutti ongelmia talvisin.

Edellinen omistaja kertoi, että putkia ei saanut täysin tyhjennettyä vedestä syksyisin, ja ne halkesivat joka talvi. Nyt sitä ongelmaa ei pitäisi olla, sillä putkiin ei jää enää...

Share

Pages