Rasismi - terrorismin aikaansaannos vai sen osa?

Ladataan...

Tällä hetkellä varmasti kaikki ovat tietoisia Turun viimeviikkoisesta tapahtumasta, jossa kaksi suomalaisnaista menetti henkensä. Siitä kirjoitellaan jatkuvasti, ja tapahtuma herättää varmasti joitain ajatuksia jokaisessa. Itse olen seurannut tiedotteita ja uutisia aiheesta ensi hetkistä asti, vaikka ei minulla mitään sen henkilökohtaisempaa syytä sille ole ollut. Ylipäätään kaikki viimeisen vuoden sisällä tapahtuneet terroriteot ovat jääneet mieleen, ehkä juurikin siksi että niitä tuntuu...

Elämä uhattuna

Ladataan...
ainomathilda Johaino

Nyt kun sai taas kauhulla lukea uutisia Istanbulin iskuista, sai taas pohtia mihin ihmeeseen tää maailma on menossa. Terrorismia tuntuu olevan joka puolella, joten miksi enää matkustaa minnekään? Eikö pitäisi vain jäädä kotiin turvaan, minne kukaan ei tule uhkailemaan?

Tiistaiaamuisen uutisen jälkeen pysähdyin hetkeksi. Voiko tosiaan olla, että...

Pieneksi, näkymättömäksi

Ladataan...
ElinaPK Sataman valot

Ensin räjähtää Pariisissa, nyt Brysselissä. Maailma tuntuu kolkuttelevan omalla kotiovella juuri niin raakana kuin se ollaan totuttu näkemään televisiossa, jossain kaukana ja erilaisessa todellisuudessa. Ei saa pelätä, sanotaan. Pelkoa he haluavat. Ja silti on kovin vaikeaa olla pelkäämättä, koska räjähtää voi missä vain, ja mitä tarkalleen ottaen he edes olevat, jotka tahtovat, että me pelkäämme?

Kun asuin Helsingissä yli viisi vuotta sitten,...

Pariisi-päiväkirja IV

Ladataan...
Koko H. Ruskeat Tytöt

Muutama tunti Pariisin terrori-iskujen jälkeen ihmiset alkoivat ladata profiilikuviensa päälle Ranskan lippuja. Samalla käynnistyi jonkin sortin some-sota. Syötteisiin alkoi ilmestyä vastapuhetta, jonka mukaan on tekopyhää surra Ranskan tragediaa, jos ei ole reagoinut mitenkään viimepäivien, viikkojen, kuukausien ja vuosien terrori-iskuihin Lähi-Idässä ja Afrikassa.

Ja onhan se, tekopyhää. Se on myös maailman inhmillisintä.

Se, että suree sitä minkä tuntee, sitä mikä on lähellä...

Miten puolustaa ilmiötä, jonka uskotaan tappavan?

Ladataan...
olemisenriemu olemisen riemu

Ketään ei saa tappaa. Ei missään tilanteessa, ei kostona, ei sodassa. Olen pasifisti. Uskon kyllä rangaistuksiin, mutta kuolema ei mielestäni ole sellainen. Kenelläkään ei ole perusteita riistää toisen oikeutta elossaoloon.

Sananvapaus ja oikeus omiin mielipiteisiin. Ne ovat yläkäsitteitä, joiden alle myös uskonnonvapaus kuuluu. 

 

"12 ihmistä kuoli terrori-iskussa satiirilehden toimitukseen Pariisissa"

"Silminnäkijät kertoivat hyökkääjien huutaneen 'Allahu...

We will Survive!!

Ladataan...
annijenna AfriKANAT in Uganda

Kyllä me vielä hengissä ollaan!! Hetki onkin kulunut viimeisimmästä kirjoituksesta, mutta ei viime päivinä ole tapahtunut meillä kovinkaan montaa juttua. Yksi asia on hallinnut elämäämme tiistaista asti ja ajattelimmekin, että ette varmaankaan halua kovin yksityiskohtaista kuvausta siitä lukea. Olimme siis vatsataudissa afrikkalaiseen tapaan eli tauti veti melko veteläksi... kaikin puolin. Tai mitäpäs sitä vielä imperfekti muotoon laittamaan, sillä vielä emme aivan täysin terveiksi itseämme...