Eihän kukaan mua ymmärrä – suomalaisen harhakuvitelmat ulkomailla

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Tiedätte varmasti sen ilmiön, kun ulkomailla alkaa melko vapautuneesti puhua suomea, kun ajattelee, ettei kukaan ymmärrä mitä sä sanot. Tämä on ajanut varmasti meistä jokaisen helvetillisiin tilanteisiin.

Itse olen esimerkiksi prahalaisessa hostellissa...

Share

Jääkylmä hotellihuone ja muut reissuyllätykset vauvan kanssa

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Yhtenä yönä Chiang Maissa heräsin siihen, että tärisin kylmyydestä. Katsoin ilmastoinnin lämpötilaa: 16 astetta! Alppu oli käynyt vähän riekkumassa ilmastoinnin kaukosäätimen kanssa.

Tein Thaimaan-matkalta tällaisen upean videopostauksen, jossa kerron tästä episodista ja seitsemästä muusta hauskasta pikku yllätyksestä reissussa vauvan kanssa. Jos joku on lähdössä...

Share

Näin vauva suojattiin saastaiselta auringolta

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Vauvan suojaaminen auringolta on mun mielestä yllättävän stressaava osa vanhemmuutta. Nykyään ihosyövällä pelotellaan joka paikassa, ja jos se olisi mahdollista, niin aurinkoon olisi jo liimattu sellainen "aiheuttaa syöpää" -tarra ja oikeastaan myös kuva pitkälle levinneestä ihosyövästä. (Tämä kyllä hankaloittaisi kauniiden instakuvien ottamista...

Share

Nihilistin matkaopas

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Meillä on Tikin kanssa tapana naureskella Lonely Planet -henkisiä matkaoppaita, joissa kerrotaan imperatiivimuodossa, mitä matkaajan tulisi kokea, aistia ja tuntea missäkin matkakohteessa.

"Koe Chiang Main vanhankaupungin sokkeloiset kujat. Haista katukeittiöiden mausteiset tuoksut ja kuule etäinen puheensorina pääkadulla syödessäsi thaimaalaisen keittiön antimia."

Mitä jos mä en tunnekaan näitä tuntemuksia? Onko matkani tällöin epätäydellinen?

...
Share

Vauva söi kuin söikin Thaimaassa

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

*Yhteistyössä Ella's Kitchen

Ennen Thaimaahan lähtöä mä panikoin vaavelon syömisestä. Mitä jos sille ei olisi tarjolla yhtään mitään? Tai jos se ei suostuisi syömään mitään? "Kyllä kuukauden rintamaidolla elää", kaverit lohdutti. Periaatteessa ehkä, mutta olisihan se hyvä, että 11-kuinen vetäisi jotain muutakin kuin maitodieettiä.

...

Share

Välkähdyksiä Koh Yao Noilta

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Lennettiin Chiang Maista Phukettiin, otettiin taksi satamaan ja veneiltiin itsemme Koh Yao Noin saarelle vajaaksi viikoksi. Sen aikana elämä oli melko raukeaa.

...

Share

Pages