Tästä syystä matkustan yksin

Ladataan...
Juureton Juureton

 

Muistan vieläkin, kun tein ensimmäisen ulkomaanmatkani yksin. Olin parikymppinen ja matkustin ensimmäisen palkallisen kesäloman kunniaksi Prahaan. Silloisilla ystävilläni ei ollut joko rahaa, lomaa tai mielenkiintoa lähteä reissuun ja muistan kuinka emmin itsekin, jäädäkö vai lähteä. 

Muistan, että mietin pitävätkö muut minua nyt outona ja säälittävänä rassukkana, kun...

Aidon elämän jäljillä – matkustammeko oikeista syistä?

Ladataan...
pieta Ruista Ranteessa

Oletko se ihminen, joka ei matkalla ollessaan lähde hotellilta juuri minnekään? Tai jos lähdet, menet vain sinne minne kaikki muutkin turistit menevät?

Vai oletko se tyyppi, joka suuntaa tutkimattomille syrjäseuduille ja pyrkii löytämään jotain aitoa?

Vai jotain siltä väliltä?

Olen pohtinut vuosien aikana paljon sitä, minne haluan matkustaa ja miten. Aiemmin...

Hyvästi suosikkipaikkani

Ladataan...
saarah visual diary

 

Yksi ensimmäisistä omista paikoistani Lissabonissa oli taidegalleria, joka oli vanhan palatsin alakerrassa. Tai oli se yläkerrassakin, siellä maailman kauniimpien kattojen alla, johon valo taittui ikkunasta jotenkin mystisen kauniisti eräänä elokuisena päivänä kaksi vuotta sitten, kun astuin sinne sisälle...

En ole Kapkaupunki-fani

Ladataan...
ainomathilda Johaino

Hupsis, postaustahti hiljenee kun muija matkailee. Tänään heräsin aamuun numero kuusi ja iloisesti aion ihmetellä vielä tokavikaa päivää Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Olen tähän mennessä käyskennellyt V&A Waterfrontin alueella, viettänyt viikonloppua...

Rasittavat turistit

Ladataan...
Jemma T Auringonpolttamat

Usein vihaan turisteja. Vaikka juuri vihan hetkellä usein olen itsekin sellainen. Ne tungeksivat joka puolella, tekevät Venetsiasta Disney Worldin, Louvresta Halpa-Hallin. 

Ja sitten ne ovat usein vielä niin idiotteeja! Kyselevät älyttömiä: "Sataako huomenna vettä?" No mistä helevetistä mä voisin tietää sataako huomenna vettä?

Ystäväni on ollut Helsinkioppaana muutamana...