Saippuasarja pelastaa tyttövauvat

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Sillä hetkellä, kun sikiö valikoituu naispuoliseksi (mikä se hetki sitten lieneekään), sen todennäköisyydet selvitä maapallolla huononevat. Esimerkiksi Intiassa puuttuu erään arvion mukaan 45 miljoonaa tyttöä ja naista, ja siellä on 109 poikaa jokaista 100 tyttöä kohden. Vuonna 2010 Kiinassa oli oli 119 poikaa jokaista 100 tyttöä kohden. 

Sukupuolijakauma vinoutuu...

Share

Mies, vie peniksesi muualle

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Kesä on taas täällä! Arvatkaapa mistä sen huomaa? Siitä, että urea tuoksahtaa. Eikä kenen tahansa urea, vaan miesten urea!

Tapasin tuossa Raisan lenkillä. Ulos lähtiessään hän oli löytänyt kotipihaltaan siististi pukeutuneet selvin päin olevan miehen virtsaamassa taloyhtiön roskakatokseen. Raisa oli...

Share

Parkkeeraaminen on liian halpaa kaupungissa

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Tavallinen henkilöauto liikkuu keskimäärin olemassaolostaan noin 5 prosenttia. Lopun ajan se on parkkeerattuna johonkin. Ja se, missä tämä johonkin on, on itse asiassa paljon kiinnostavampi kysymys kuin se, missä autot liikkuvat.

Helsingissä asukaspysäköinti maksaa tällä hetkellä ...

Share

Me ei olla koskaan raskaana

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

On paikkoja ja tilanteita, joissa miesten kannattaisi harkita, miten omaa sananvapauttaan käyttää. Yksi näistä pakoista on synnytysvalmennus. 

Tuttuni oli valmennuksessa, jossa käsiteltiin pitkään synnytyksen kivunlievitystä. Mun mielestä valmennuksen pointti on rauhoittaa naisia, lievittää heidän pelkojaan (koska kukapa nyt ei ainakin vähäsen pelkäisi...

Share

Se mitä näet, muuttuu kauniiksi

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mä olen seurannut Ylen Vaakakapinaa vierestä ihaillen. Sen pointtina on, että omaa kehoaan saa ja pitää rakastaa, vaikka se olisi minkä muotoinen tai tai painoinen tahansa.

Olen ajatellut, että Vaakakapina ei suoranaisesti ole suunnattu minulle. ...

Share

Meikkaaminen ei ole mustavalkoista

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Anu Silfverbergin essee naisten kauneusihanteista Imagessa toi esiin monia hyviä pointteja siitä, millaisia ulkonäköpaineita naiset kohtaavat läpi elämänsä. Suosittelen lukemaan.

Jäin kuitenkin pohdiskelemaan...

Share

Puhutaan taimilapsista, ei sijaislapsista

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Tänään Helsingin Sanomissa oli ihana pieni mielipidekirjoitus siitä, että sana "sijaislapsi" kalskahtaa murheelliselta: Keiden sijaisia nämä lapset ovat?

Puutarhanhoidosta kiinnostunut eläkeläinen Hannele Metso ehdottaa, että puhuttaisiin mieluummin taimilapsista. Hän on neljän...

Share

Mutta minähän olen hyvis!

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Sain tuossa yksi päivä ärsyttävän kommentin Facebookissa.

Olin perustanut ryhmän, jonka kautta kivat ja kulttuurista kiinnostuneet vanhemmat voivat tavata toisiaan satunnaisten kahvittelujen ja taidenäyttelyissä käymisten muodossa. Olin antanut ryhmälle nimeksi Kulttuurimamat.

Mainostin ryhmää Facebook-sivullani, ja siihen yksi mun tuttuni kommentoi:

”Saako olla...

Share

Kokeile kaupunkia hetken lastenvaunullisen näkökulmasta

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Oli tämän talven pahin lumimyrsky, ja minä seisoin ratikkapysäkillä. Sinne pääseminen oli ollut täysin helvetillistä. Olin joutunut kiskomaan ja kantamaan lastenvaunuja erinäisten lumipenkkojen yli. Kun vihdoin pääsin suojatielle, pitkää suoraa tullut auto kaahasi meidän ohi, niin että sain viime hetkellä vedettyä itseni ja vaunut takaisin lumipenkkaan. Huusin niin kovaa kuin...

Share

Mitä opin feminismistä Women of the World -festivaaleilla?

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mätsäsin huulipunanin festivaali-ilmeeseen, tietenkin.

Voi, että mulla oli upea viikonloppu Women of the World -festivaaleilla. Olen vieläkin ihan tiloissa. 

Välillä tuntuu vähän raskaalta yrittää pitää arjessaan feminismin jylhää lippua korkealla. Joutuu koko...

Share

Pages