Tasapainottelua

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Onko olemassa asioita, joiden kanssa ei tarvitsisi jotenkin tasapainotella? Minä en keksi ainuttakaan. Tuntuu, että koko elämä koostuu enemmän tai vähemmän tästä jatkuvasta balanssin etsimisestä ja välillä core on aika kovilla. Tasapaino pitäisi löytyä klassisesti työn ja perhe-elämän välillä, liikunnan ja levon, terveellisten elämäntapojen ja sopivan huolettomuuden, sekä oman tilan ja parisuhteen ylläpitämisen välillä.

Aamuisin pitäisi löytää kaapista työpäivää varten vaatteet, jotka...

Share

Kun elämän seuraan kyllästyy

Ladataan...
miiajohanna miiajohanna

On näköjään tullut viikon breikki kirjoittamiseen. Kirjoitin viimeksi viikko sitten tiistaina. Pahoittelut tästä. Ei vaan ole huvittanut kirjoittaa. Motivaatio nollassa.

Ja mitäkö tiistain jälkeen on tapahtunut? Ups and downs...

Keskiviikko 22.3. oli muuten aika hyvä päivä, olin aikalailla oma itseni ja vointi oli ihan ok, mutta iltaa kohti vointi laski. Kaupassa käyminen oli aivan liian kuormittavaa (joskus ihan jo se, että...

Share

Veemäisin ammattiryhmä löytynyt: fine dining -kokit

Ladataan...
Marrito Andando

Kaksi työpäivää jäljellä, kaksi! Eilisen höykytyksen jälkeen tämä uutinen kuulostaa vieläkin paremmalta. Allekirjoittaneelta on nimittäin hieman palanyt käpy tuohon pääkonttorimme vieressä sijaitsevaan fine dining -ravintolaan, jonne minua on heitetty auttamaan kaikista kiireisimpinä iltoina. Niin myös eilen.

Paikan ravintolapäällikkö on mukava, asiallinen mies ja hänen kanssaan sovimme jo jouluna, että mun tehtävä on viedä vain alkupaloja, leipää ja jälkiruokia. Alku- ja pääruuat...

Share

Tilannekatsaus vol. 1

Ladataan...

Aion blogissani säännöllisin väliajoin jakaa uutisia ja aikaansaamisiani työnhaun suhteen. Tämä olkoon sarjan ensimmäinen postaus.

Kuten kerroin aiemmin, olen varovaisesti aloittanut työnhaun CV:tä hiomalla ja ensimmäisiä hakemuksia kirjoittamalla. Tähän päivään mennessä olen lähettänyt 14 työhakemusta, joista puolet olivat avoimia hakemuksia ja loput vastauksia työpaikkailmoituksiin. Osa hakemuksista oli kesätyöpaikkoihin, osa vakituisiin työpaikkoihin. 

Seitsemästä olen...

Share

Tehokas peiton alla

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Tuo pyyteetön kumppani. Pehmeä, muhkea ja lämmin. Ja samaan aikaan jotenkin arvelluttava. Siis peitto.

On ihan ookoo rojahtaa hektisen työpäivän jälkeen sohvalle peiton alle tuijottamaan lempisarjaa aivot nollatilassa. Siinä ei ole mitään värää, eikä epäilyttävää. Se on ansaittu olotila. Samoin on täysin normaalia loikoa vapaapäivänä pitkään peiton lämmössä tai sairastaa vällyjen alla flunssaa. Mutta entä jos tekeekin töitä peiton alta?

Tänään en mennytkään kirjastolle, vaan...

Share

Olemisen sietämätön keskiluokkaisuus

Ladataan...
Räyhälä Räyhälä

Mainitsin jokin aika sitten blogissani epämiellyttävästä taistelutilasta, jossa olen oppinut (tai no, oppinut ja oppinut) elämään. Siihen kuuluu jatkuva epävarmuus kaikesta, jatkuva sopeutumisen paine, väsytystaistelu kyynistymistä vastaan, elämänvalintojen punnitseminen erilaisten tulevaisuusnäkökulmien kautta, nykyisyyden ja tulevaisuuden pakonomainen etäännyttäminen toisistaan, realiteettien kohtaaminen ja...

Share

You gotta start somewhere

Ladataan...

Tammikuun lopussa odottelin graduni hyväksymistä ja työt tutkimusryhmässä olivat loppumassa parin viikon päästä. Totesin, etten voi enää lykätä työnhaun aloittamista, vaikka se hirvitti ja tuntui jotenkin lopulliselta. Töiden etsiminen tarkoitti sitä, että minun olisi pakko myöntää itselleni, että olen viimein valmistumassa. Se vasta pelottava ajatus olikin.

...

Share

Äiti ja isä vaihtoivat roolejaan (ja parisuhde alkoi voida hyvin)

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

"Sulla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, millaista laspsen kanssa kotona oleminen on", Tiki saattaa sanoa mulle, kun tuun kotiin.

"Siinä olet kyllä oikeassa. Se on mulle täysin tuntematon konsepti. Lapsen hoitaminen kotona, lol! Mutta ilmeisesti se on aika helppoa lorvailua. Oon antanut itseni ymmärtää, että sä olet ehtinyt katsoa monta...

Share

mitä leikitään?

Ladataan...

Tällä viikolla olen ajatellut paljon leikkiä.

Omia lapsuusleikkejä.

Sitä, kun kiivettiin kaikkiin puihin ja niin korkealle, että hirvitti.

Sitä, kun oltiin pihalla kirkkistä ja pimeäpiiloa ja leikittiin sotaa ylämetsässä ja kaivettiin juoksuhautoja.

Sitä, kun oltiin tuntikausia rannassa ja viskeltiin kiviä jäälle ja yritettiin saada kevätjää rikki.

Tai kun kesäisin serkkujen kanssa laskettiin koskia peltiveneellä niin, että kolisi ja rakennettiin korsuja...

Share

Kontorillifriikin piinaviikot

Ladataan...
Lotta Katariina Pumpui

Tiedättekö sen tunteen kun tekisi mieli pistää koko maailma paussille?

Kirjoittaja itselleen epätyypillisessä rentouden tilassa tammikuisella Vietnamin-matkallaan.

Elämä menee taas aikamoista haipakkaa. Tuntuu, että kaikkea on ollut niin paljon, että en ole pystynyt panostamaan...

Share

Pages