Kirjavinkki: Unelmahommissa

Ladataan...

Joskus juuri oikeaan aikaan eteen sattuu jokin omaan elämäntilanteeseen sopiva elokuva, biisi tai kirja. Näin kävi itselleni jokunen viikko sitten, kun äänikirjasovellus suositteli minulle Hanne Valtarin ja Satu Rämön kirjaa Unelmahommissa - Tee itsellesi työ siitä...

Share

Onko unelmani olleet feikkejä ja muiden keksimiä?

Ladataan...
Bantsku På andra sidan havet

 

Olen täällä blogissa kirjoittanut, että kävin folkhögskolanissa vuoden opinnot päästääkseni oikeustieteelliseen. Se oli mun unelma ja sitä olin tavoitellut jo monta vuotta. Juristikoulun ovet eivät kuitenkaan avautuneet, vaan koulutusohjelman joka oli aina välillä kummitellut mielessäni. Tämä vaihtoehto oli todella hyvä kakkosvaihtoehto, josta olin kuitenkin ollut todella...

Share

Unelmista

Ladataan...

 

Puhutaanko unelmista. Mulla niitä on kaksi, kumpikin sellaisia, jotka eivät todennäköisesti tule koskaan toteutumaan. Sekin on niin itsestään kiinni, mutta osaksi myös olosuhteista. 

Ensimmäinen unelmani on hieno keittiö, kunnollinen keittiö, jossa voisin LEIPOA. Leipominen on intohimoni, tahtoisin leipoa...

Share

Haaveissa vainko ootte mun?

Ladataan...

Parasta maailmassa on Pinterest ja erilaiset kollaasit.

Kokosin alle haaveita erilaisista vaatteista, lähinnä yläosista, joita haalisin mahdollisen leikkauksen jälkeen vaatekaappiini. Mikään tai kukaan ei tällä hetkellä estä minua käyttämästä osaa näistä alla näkyvistä vaatteista. Paitsi oma peilikuva. Ja lukemani nettivinkit pukeutumiseen liittyen.

Kuten jokainen eri vartalomalli, tiimalasivartalokin pitäisi pukea suosien tietyn mallisia vaatteita, joilla korostetaan...

Share

“Yksi pieni päätös voi muuttaa koko loppuelämän suunnan”

Ladataan...
Johannaamuisin Early mornings

Luin Me Naisista Joonas Tolvasen haastattelun, josta erityisesti yksi lause jäi pyörimään mieleeni.

“Yksi pieni päätös voi muuttaa koko loppuelämän suunnan” — Joonas Tolvanen.

Kai liian usein luulemme, että muuttaaksemme elämää meidän pitäisi tehdä jotain suurta ja mullistavaa. Vaihtaa alaa ja ammattia. Jättää tai tulla jätetyksi. Muuttaa pois tai takaisin.

...

Share

Haaveet

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Joskus sitä tuntuu, etteivät asiat etene suuntaan tai toiseen. Sitä toivoo, työstää ja pähkäilee, mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu. Siinä epätoivon olossa piehtaroidessa saattaa unohtua tarkastella niitä asioita, mitä itsellä jo on. En tarkoita, ettei saisi olla kunnianhimoinen tai intohimoinen tulevaisuuden suhteen, mutta saavuteituista asioista pitäisi osata olla kiitollinen. Muuten millään ei ole mitään väliä.

Asioita voi kertoa itselleen kahdella tavalla. Ensimmäinen on tämä:...

Share

Sano se ääneen!

Ladataan...
Noorasisko Smthng Good

Uskon, että unelmia ei kannata hautoa sisällään. Luotan siihen, että ne totuetuvat varmimmin, kun niistä kertoo muille tai kirjaa ne edes ylös johonkin mustaksi valkoiselle. 

Mulla on tapana kirjoittaa noin puolen vuoden välein toiveitani tulevasta ylös. Milloin taippaan ajatukseni puhelimeen, milloin blogiin. Joskus saatan rustata ne paperinkulmaan hetkenä, jolloin tylsistyn ja kaipaan vaihtelua elämään. Unelmien ylöskirjoittaminen luo uskoa siihen, että ne voi oikeasti toteutua....

Share

Vapaus valita

Ladataan...
Emma Anni Minua kohti

Jokaisella meistä on vapaus olla juuri sitä, mitä haluamme olla. Kuitenkin joskus jokin tai joku estää meitä olemasta omia itsejämme tai toteuttamasta sitä, mitä haluamme tehdä. Usein se on vain häivähtävä tunne – epävarmuus, pelko. Joskus ne ovat jotkin konkreettiset sanat, jotka jäävät elämään – sinustako pitäisi tulla pianisti.

Vanhempiemme ja opettajiemme auktoriteetti...

Share

Kirje tulevaisuudesta

Ladataan...

10 vuotta sitten 15-vuotias nuori tyttö pohti tulevaisuutta. Hän olisi niin kovasti halunnut nähdä edes pienen välähdyksen tulevasta elämästään. Voi kunpa nuori Sinna olisi saanut tämän seuraavan kirjeen 10 vuotta sitten.

 

Rakas Sinna,

Olet pari päivää sitten täyttänyt 15 vuotta. Se on hieno ikä. Toki varmasti kamppailet teini-iän murheita vastaan, mutta se kuuluu asiaan.

Mitä tulee perheeseesi, rakasta heitä. Älä lähde tilanteista ovet...

Share

Pages