Tällä viikolla meillä

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Tällä viikolla olemme olleet Fridan kanssa kahdestaan, sillä Allu on kaksi viikkoa työmatkalla. Huomasin, että olen joko tottunut syksyn aikana olemaan se joka reissaa, tai sitten Fridan uhma on saanut yhtäkkisen lisävaihteen. Vapaapäivät eivät vähennä lainkaan työmäärää, ja tiistaina ihmettelinkin taas eikö jatkuva juokseminen aikaa vastaan helpota koskaan. 

 

...

Share

Pitääkö muiden kuin vanhempien sitoutua lapsen elämään? Mielestäni ei.

Ladataan...
Juureton Juureton

Sain jokin aikaa sitten erikoisen viestin. Siinä sanottiin, miten lapsen elämään tulee sitoutua läpi lapsen elämän. Kyseessä oli siis lapsen vanhempi, joka laittoi minulle tämän viestin. Hän syytti minua siitä, että en ole enää läsnä hänen lapsensa elämässä vaan suosin enemmän toisia saman tuttavapiirin lapsia. En siis ole sitoutunut hänen lapseen. 

Ja jotta asia aukeaisi...

Share

Parasta kolmessa lapsessa

Ladataan...
Daniella Ajatusleikki

Kirjoitin täällä lapsiluvun täyttymisestä ja siitä haikeudesta, kun yksi elämänvaihe on ohi. Aloinkin miettiä, miksi juuri nämä lapset, tässä määrässä ja näillä ikäeroilla on parasta ikinä. Meille. 

Jokainen lapsistani on erityisen rakas ja jokainen heistä olisi "riittänyt" yksinään, mutta silti kuopuksemme synnyttyä jokin loksahti kohdalleen. Nyt siis luvassa vähän hehkutusta!

1. Elämän...

Share

Nyt olen äiti

Ladataan...
Sara Kristina Väliaika

Olen äiti. Suht tuore sellainen, tänään 4kk ikäinen poikanen tuhisee vasemmalla puolellani, isimies oikealla. 

Kirjoitan tätä kello 01:00 yöllä, puhelimellani. Miksi? Siksi että olen äiti:

Vauva herää useita kertoja syömään. Univaikeudet alkoi samalla kun hiustenlähtökin. Päivällä kirjoittaminen tuntuu vaikeammalta, sillä meidän vauva tarvitsee tällä hetkellä erityisen paljon huomiota.

Tässä esimerkki muutamalta aamulta, kun päätin ja yritin aloittaa blogin...

Share

Toinen lapsi?

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Vauvan ensimmäisen vuoden, ja oikeastaan vielä ensimmäisen taaperovuodenkin sai olla aika rauhassa ulkopuolisten toiseen lapseen liittyvistä kysymyksiltä. Ei enää. Ilmeisesti tavoitteellinen ikäero kuuluisi olla enintään 3 vuotta. Tämän laskurin perusteella minun kuuluisi tulla raskaaksi N-Y-T. 

 

...

Share

Ei sittenkään ihan pesunkestävä ekohippi

Ladataan...

Pari päivää sitten kerroin hörhöydestäni ja ajattelin nyt, että jotta en antaisi ihan väärää kuvaa itsestäni, voisin listata elämästäni asioita, joita täydellinen äiti ja tiedostava ekohippi ei ikinä tekisi.

Lapsellamme on tabletti. Kyllä, meidän 4-vuotiallamme on oma tabletti, johon on ladattu Netflix, Yle Areena ja pari peliä (joista yksi tosin on ilmeisen kehittävä Ekapeli Alku, jossa opetellaan kirjaimia), ja jota hän myös katselee joka aamu, iltapäivällä...

Share

Hauskempaa arkea lasten kanssa

Ladataan...

Hei jes, ollaan melkein selätetty marraskuu! Miten se onkin kuukausista julmin. Meillekin siihen mahtui sairastelua ja rikkinäinen pesukone, kuten aiemmin kirjoitin. Nyt pyykit pyörivät taas ja kipeänä on enää meikäläinen. Koska valo löytyi tunnelin päästä jälleen kerran, ajattelin kertoa teille, millaisilla konkreettisilla teoilla meillä pidetään iloa yllä. Koska meidän lapset ovat meidän jengiä, ne joutuvat altistumaan vanhempiensa huumorintajulle, tällä viisiin:

Koristelkaa...

Share

Armeija opettaa mindfulnessia

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Allulle on ollut luontaisempaa pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa Fridan kanssa. Olen ajatellut eron johtuvan syvälle juurtuneesta kontrollintarpeestani tai jonkinlaisesta vajaavaisuudestani spontaaniin sopeutumiskykyyn. Keskustellessamme Myrskyn Sydän verkkovalmennuksen mindfulness-osioista, selvisi, että Allulla onkin jo käytössään aika hyviä keinoja pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa. Syy löytyi armeijasta. 

 

...
Share

Kuinka pysyä rauhallisena, kun lapsi raivoaa?

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

​Sanon sen ääneen. Lapsen tunteita on joskus todella vaikea ottaa vastaan.

Frida juoksee karkuun tai levittelee lähtöön pakatut tavarat juuri, kun pitäisi olla jo menossa. Hän puree, repii ja potkii raivoisasti tunteidensa vallassa. Joskus jopa hämmentyessään. Kiire ja aikataulut, ulkopuolelta tuleva paine haastaa omien tunteiden hallintaa. Ja kenelläpä ei joskus olisi kiire.

Paitsi lapsella.

...

Share

Uupumuksen jälkeen, kiitos minä!

Ladataan...
Daniella Ajatusleikki

Avasin syksyllä uupumistani täällä ja sen jälkeen yhdessä jos toisessakin postauksessa on paistanut läpi, että jaksaminen ei ole ihan normitasolla. Olen muutaman viime viikon aikana useampaan otteeseen havahtunut, että olen hyvällä tuulella. Tällä viikolla olikin melkein pakko pysähtyä ja ihmetellä, että ei hitto, menikö uupumus ohi?

Sitten aloin käydä mielessäni uudestaan läpi syksyn vaiheita aina...

Share

Pages