Pähkinäinen papu-herkkusienipasta

Ladataan...

 

Olen ihastunut valkopapuihin. Ne ovat niin mietoja, että sopivat proteiiniksi melkein mihin tahansa kasvisruokaan. Pastan lisäksi ripottelen niitä esimerkiksi sosekeittoihin ja pyttipannuihin. 

Proteiini on minulle kasvissyönnissä se vaikea pala. Tai siis, sanon toisin: elelisin täysin tyytyväisenä leivillä, sosekeitoilla ja erilaisilla itämaisilla...

Share

Kaura-banaanikeksit (vegaani) - Oat banana biscuits (vegan)

Ladataan...

Allô!

Viime viikolla katselin Montréalin opiskelijavaihtoni aikaisia kuvia. Québecissä elin varsinaista kampuslaiffia: Ei ollut tavatonta, että vietin kaksi 13 tuntista päivää viikossa jossakin Université de Montrélin vehreän kampuksen kirjastoista. Ja siihen lisäksi ne ”normaalipituiset” opiskelupäivät. (Give me back that motivation! Nyt jo puolen tunnin äherrys kouluhommien kanssa aiheuttaa vakavia vierotusoireita bloggaamisesta).

Onneksi yliopistolla viettämiini...

Share

Vegaaninen raakakaakaomousse

Ladataan...

Tein ihan mahtavan löydön Punnitse & Säästässä muutama kuukausi sitten: raakasuklaamulperit ja -cashewpähkinät! Ihan paras suklaanhimon selättäjä, ja maku on ihanan täyteläinen ja tumma. 

Nuo raakasuklaamulperit sopivat täydellisesti tähän vegemousseen. Tämä itseasiassa syntyi puolivahingossa,...

Share

Maaliskuun mahtavimmat / The very best of March

Ladataan...

Salut!

Maaliskuu on vasta pyörähtänyt käyntiin, mutta aion silti listata kuluneen kuukauden parhaimmistoa!

Sain postausidean Jennajohannan blogista. Päätin jakaa teille maaliskuuni mahtavimmat asiat huomatessani, että oli hauska lukea ihan ventovieraankin tekemää listausta kuukauden lempijutuista. Toivottavasti tekin tykkäätte! Jos ei muuta, niin kylkiäisenä saatat saada vihiä kiinnostavista...

Share

Oppeja keittiömestarilta ja vegaanipyttis

Ladataan...

 

Tapailin kerran erästä keittiömestaria. Annosten kaunista asettelua en häneltä selvästikään oppinut, mutta pari muuta asiaa kyllä:

1. Mutteripannukahvit. Myin Chemexin ja nykyään keittelen vain näitä. Ja maito: se kuuluu lämmittää. Aina. Oatlyn Kaffe-kauramaito toimii tosi hyvin. 

2. Tofu paistetaan kuumalla pannulla runsaassa öljyssä. Niin pinnasta...

Share

3 vinkkiä mauttoman ruuan pelastamiseksi /3 tips about how to save flavorless food

Ladataan...

25.1.2017

Tänään lounaspöydässä ajattelin teitä. Ajattelin, että minun täytyy jakaa tämä yksinkertainen, mutta toimiva vinkki mauttoman ruuan uudelleen mehevöittämiseen. Tämä tarve ohitti graduanalyysien ajamistarpeeni kevyesti ja tässä nyt ollaan.

Mielestäni ruuasta katoaa huomattavasti makua silloin, kun sen lämmittää uudelleen. Poikkeuksena toki tietyt ruokalajit, esimerkiksi mausteiset padat tmv., jotka saattavat olla voimakkaamman ja mehevämmän makuisia seuraavana vasta...

Share

Pages