Parhaat vegaanijätskit

Ladataan...

 

Oi miten rakastan näitä uusia aikoja! Vielä pari vuotta sitten vegaanijätski tarkoitti jotain ankeaa soijavalmistetta tai sorbettia (mikä ei ole jätskiä). Mutta nyt, nyt on taivas auki. 

Jäätelö on niitä ruokia, joissa ei ole mielestäni enää mitään järkeä valita eläinperäistä vaihtoehtoa. Miksi, kun ihania kasvisversioita on pakasteallas pullollaan. ...

Share

Banaanisuklaa mylkshake vegaanisella Chunky Monkey jädellä

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

Elämän ihanimpia asioita on ystävät ja Ben & Jerry's jäätelö. Ja kun molemmat yhdistyy, niin eihän siitä voi syntyä kun hyvää.

Ystävä ilmoitti tulevansa kylään. Olin juuri ostanut pakkaseen B& J:n uuden vegaanisen jäätelön Chunky Monkey. Ben & Jerry's on tuonut Suomeen uuden Non Dairy -jäätelösarjan, maidottomat, vegaaneille ja maitoallergisille sopivat jädet! Itse...

Share

Cosmopolitan -tortilla nyhtöherneellä

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

 

Ootko jo kuullut nyhtöherneestä? Itse törmäsin siihen jokin aika sitten jatkona nyhtökauralle ja härkikselle. Eli kyse on uudesta kasviproteiinivalmisteesta, joka on herneproteiinipohjainen. Tuote on vegaaninen, gluteeniton, soijaton ja se sisältää runsaasti proteiinia sekä kuitua.

Mistä nyhtohernettä sitten saa? Tällä hetkellä sitä löytää ainakin K-Citymarketeista ja...

Share

Mummonkurkut, klassikko

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Piti kirjoittaa viime viikonlopun Turku Food & Wine Festivalista, mutta pää ja kädet ovat niin lomatunnelmissa, että pitkän tekstin muodostaminen takkuilee.

Joten sen sijaan päätinkin laittaa ohjeen mummonkurkkuihin. Nämä mummonkurkut on tehty perinteiseen 123-liemeen. Eli liemeen, joka muodostuu 1 osasta etikkaa, 2 osasta sokeria ja 3 osasta vettä.

Nyt on oiva aika...

Share

Miten tehdä todella pahaa vegaaniruokaa

Ladataan...
Noora Pulu Pari viivaa

Kasvisruoka on pinnalla edelleen ja pidän siitä, joten innostuin vaihteen vuoksi yrittämään jotain uutta lounasrintamalla. Pari kokkiohjelmaa kesälomalla katsottuani uskoin olevani suvereeni mestarikokki ja ryhdyin toimeen inspiraation vallassa. Kaapin perällä lymyili muutama nuutunut...

Share

Toisinaan ajattelua on ravittava rasvalla

Ladataan...
Noora Pulu Pari viivaa

Kaikki kunnia varsisellerille, omenoille ja iduille! Vaikka kehon helliminen runsaskuituisella ja paljon tuoreita kasviksia sisältävällä ruokavaliolla saakin naaman hehkumaan ja sisäisen ilmapallon katoamaan, niin toisinaan on rasvan aika. Enkä tarkoita nyt mitään fiksua rasvaa...

Share

Haudutettu raparperi

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kävimme sunnuntaina sukulaisilla kylässä. Heidän pihansa on oikea aarreaitta, jossa kasvaa vaikka ja mitä. Siellä marjapensaiden vieressä, kasvihuoneen takana kasvaa esimerkiksi paljon raparpereja. Satoa oli vielä yllättävän paljon jäljellä, vaikka sitä oli kuulemma lahjoitettu jo monelle kävijälle.

Innostuneena minäkin nappasin ison nipun mukaani ja niistä tein sitten eilen...

Share

Kermainen parsakeitto

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ostin hetki sitten kotimaista parsaa, ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja tein niistä keittoa. Ihanan sileää, pehmeää ja kermaista keittoa, jossa maistui hieman valkosipuli ja raikkautta toi mukavasti sitruunamehu.

Saat parsoista kaikki maut irti keittoa varten, kun keität kuorista ensin liemen. Keitä paloitellut parsat sitten kuorista keitetyssä liemessä. Älä kuitenkaan soseuta...

Share

Pages