Wokkivihanneksia kookoskastikkeessa

Ladataan...

Tämä vegaaninen, aasialaistyyppinen ruoka valmistuu aika helposti valmiista wokkivihanneksista. En ole ihan varma, pitäisikö tätä kutsua wokiksi vai kastikkeeksi, mutta hyvää tämä kuitenkin oli. :)  

 

Ainekset:

Reformi Luomu yrttiliemikuutio

Soijasuikaleita

Mustapippuria

(Chilirouhetta, jos haluat erityisen tulista)

Ruokaöljyä

Wokkivihanneksia (itse käytin Findus wok Bali -sekoitusta noin puolikkaan pussillisen)

Kookosmaitoa (N...

Vegaaninen mutakakku

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Syntymäpäiväsankarimme toiveena oli kakku pelkästä suklaasta. Ihan pelkästä suklaasta en kakkua pystynyt taikomaan, mutta sankari oli erittäin tyytyväinen tähän suklaiseen mutakakkuun. Tein kaksi kakkua ja toisen kakun otin pois uunista aavistuksen liian aikaisin. Mutakakun kypsyyden kanssa saa siis olla aika tarkkana, mutta ei hätää hyvältä kakku maistuu vaikka kypsyys ei olisikaan...

Makea vihersmoothie

Ladataan...

Smoothieiden tekeminen on välillä jotain ihan käsittämätöntä alkemiaa, jossa aina välillä onnistuu loistavasti ja välillä taas epäonnistuu ihan totaalisesti ja saa aikaan vain jotain käsittämätöntä ylikirpeää tai ylimakeaa hässäkkää. Varsinkin siis jos on sellainen luova ex tempore -kokkailija kuin minä, jonka on aina saatava improvisoida reseptejä (ja joka ei lähes ikinä mittaa mitään). 

Tänä aamuna sain kuitenkin sattumalta aikaiseksi aika hyvän kombon, ja ohje löytyy tästä alta....

Vegaaninen minttu-milkshake

Ladataan...

Minttusuklaa on ihan parasta ja addiktoivaa. Tykkään toki suklaasta sellaisenaankin, mutta minttusuklaassa vain on se jokin. Tykkään myös minttusuklaan tuoksusta esimerkiksi kosmetiikassa. Melkein aina kun nään jossain uuden minttusuklaatuotteen, olen kärppänä paikalla testaamassa. :D Tapanani on myös tehdä minttuversioita pelkkää suklaan makua sisältävistä ruuista - olen lisännyt minttua esimerkiksi mutakakkuun ja avokado-suklaamousseen. 

Sain inspiraation tähän seuraavaan reseptiin...

Aasialaistyyppinen wokki

Ladataan...

Wokki on yksi niistä ruuista, joita teen lähes viikottain. Erilaiset wokit ovat helppoja ja monipuolisia, ja niitä pystyy varioimaan moneen suuntaan. Yleensä paistan tofua ja vaihtelevasti vihanneksia sekä jonkin maustekastikkeen, ja keitän lisäksi nuudeleita, kvinoaa tai riisiä.  

Tässä yksi helposti muunneltava wokkiresepti teille. Tuon tamarinditahnan ja teriyaki-kastikkeen olen löytänyt aika hiljattain, toki olen niitä valmiissa kastikkeissa ja ruuissa syönyt, mutta en ole ennen...

Pages