#Uraoivallus: Valitse taistelusi

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Trendin ja Lilyn #Uraoivallus -kampanjan kirjoituksia lukiessa kävin miettimään omaa työtäni ja oppejani matkan varrelta. Ensimmäisinä mieleen tuli se, kuinka mahdollisuuksiin tarttuminen on vienyt minua kohti omia urahaaveita, ja kuinka huonokin päätös on parempi kuin kykenemättömyys tehdä päätöstä lainkaan. Mielessäni kävi myös omien oikeuksien puolustaminen ja tänä talvena mieleeni jäänyt ohje: Rakasta työtäsi, älä työnantajaasi, sillä työnantajasi...

Share

Miksi en osallistu Vegaanihaasteeseen?

Ladataan...

Mietin joulukuun lopulla, pitäisikö osallistua tänä vuonna Vegaanihaasteeseen, mutta tulin samaan tulokseen kuin edellisenäkin vuonna ja samasta syystä. Joulusuklaat. Niitä on iso rasia keittiön kaapissa, ja aion todellakin syödä ne juuri silloin, kun huvittaa. 

Älkää ymmärtäkö väärin:...

Share

Vihaisesta feminististä Nordinin Mariaksi?

Ladataan...

Istuimme uutena vuotena naisporukalla ystäväni ruokapöydän ääressä, kun miehet olivat kömpineet omaan kammioonsa katsomaan urheilua ja lapset leikkivät yläkerrassa. (Voiko olla muuten stereotyyppisempää? No anyway, juttu jatkuu)

Juttelimme vaikka mistä aiheista maan ja taivaan välillä, mutta yksi pääteema oli lastenkasvatus. Minä ja...

Share

Joulun kirjavinkki I: Sapiens

Ladataan...
Eve Liila Eve Liila

Jos jollakulla on joululahjat vielä hakusessa, tämä kirja kannattaa ehdottomasti pitää mielessä! 

Yuval Noah Hararin kirja Sapiens. Ihmiskunnan lyhyt historia on todella mielenkiintoinen ja suosittelisin sitä kyllä aivan jokaiselle, joka vähänkään osoittaa...

Share

Armeija opettaa mindfulnessia

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Allulle on ollut luontaisempaa pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa Fridan kanssa. Olen ajatellut eron johtuvan syvälle juurtuneesta kontrollintarpeestani tai jonkinlaisesta vajaavaisuudestani spontaaniin sopeutumiskykyyn. Keskustellessamme Myrskyn Sydän verkkovalmennuksen mindfulness-osioista, selvisi, että Allulla onkin jo käytössään aika hyviä keinoja pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa. Syy löytyi armeijasta. 

 

...
Share

Muutama sana pakolaisista

Ladataan...
Juureton Juureton

Vapaaehtoistyön kautta pääsen aina silloin tällöin tapaamaan maahamuuttajia ,"pakolaisia". Tällaiset kohtaamiset saavat aina väistämättä ajatukseni pyörimään oikeudenmukaisuuden ja etuoikeutetun asemamme ympärillä. Miten sen arjessa liian usein unohtaakin, että miten pirun etuoikeutettuja me suomalaiset ja muut länkkärit olemmekaan. 

En koe asiasta syyllisyyttä eikä tarkoitus...

Share

Ne, jotka käänsivät Black Fridayn hyväntekeväisyydeksi

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Ostosmaniaan ja vuosi vuodelta isompiin alennuksiin yllyttävälle Black Fridaylle on löytynyt nerokas vastaisku. Moni toimija nimittäin antaa kampanja-ajan ostoksista alennuksen verran hyväntekeväisyyteen. Suunta on muuttunut ja parhaimman vainun saaneet ovat uskaltaneet lähteä luomaan manian sijaan hyvinvointia.

 

...

Share

Minun selluliittini on minun

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

 

Jos johonkin vartalon osaani olen ollut tyytyväinen myös kehonegatiivisuuden (syömishäiriöiden ja himotreenaamisen) aikoina, on se kohta ollut jalat ja pylly. Parikymppisenä painelin menemään lyhyissä shortseissa, mutta silti muistan katselleeni kävellessä tärähtäviä reisiäni kauhistuneena: Onko minulla todella noin paljon selluliittia! 

Olen kuivaharjannut ja käyttänyt kiinteyttäviä voiteita paljon ennen kuin niiden käytölle...

Share

Pages