Armeija opettaa mindfulnessia

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Allulle on ollut luontaisempaa pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa Fridan kanssa. Olen ajatellut eron johtuvan syvälle juurtuneesta kontrollintarpeestani tai jonkinlaisesta vajaavaisuudestani spontaaniin sopeutumiskykyyn. Keskustellessamme Myrskyn Sydän verkkovalmennuksen mindfulness-osioista, selvisi, että Allulla onkin jo käytössään aika hyviä keinoja pysyä rauhallisena haastavissa tilanteissa. Syy löytyi armeijasta. 

 

...
Share

Muutama sana pakolaisista

Ladataan...
Juureton Juureton

Vapaaehtoistyön kautta pääsen aina silloin tällöin tapaamaan maahamuuttajia ,"pakolaisia". Tällaiset kohtaamiset saavat aina väistämättä ajatukseni pyörimään oikeudenmukaisuuden ja etuoikeutetun asemamme ympärillä. Miten sen arjessa liian usein unohtaakin, että miten pirun etuoikeutettuja me suomalaiset ja muut länkkärit olemmekaan. 

En koe asiasta syyllisyyttä eikä tarkoitus...

Share

Ne, jotka käänsivät Black Fridayn hyväntekeväisyydeksi

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Ostosmaniaan ja vuosi vuodelta isompiin alennuksiin yllyttävälle Black Fridaylle on löytynyt nerokas vastaisku. Moni toimija nimittäin antaa kampanja-ajan ostoksista alennuksen verran hyväntekeväisyyteen. Suunta on muuttunut ja parhaimman vainun saaneet ovat uskaltaneet lähteä luomaan manian sijaan hyvinvointia.

 

...

Share

Minun selluliittini on minun

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

 

Jos johonkin vartalon osaani olen ollut tyytyväinen myös kehonegatiivisuuden (syömishäiriöiden ja himotreenaamisen) aikoina, on se kohta ollut jalat ja pylly. Parikymppisenä painelin menemään lyhyissä shortseissa, mutta silti muistan katselleeni kävellessä tärähtäviä reisiäni kauhistuneena: Onko minulla todella noin paljon selluliittia! 

Olen kuivaharjannut ja käyttänyt kiinteyttäviä voiteita paljon ennen kuin niiden käytölle...

Share

8h työpäivä täyttää 100v – onko nyt muutoksen aika?

Ladataan...
ginty gg and the moon

Tänään on kulunut tasan 100 vuotta siitä, kun laki työpäivän lyhentämiseksi kahdeksantuntiseksi astui voimaan. Onneksi olkoon! Suomessa on muuhun maailmaan verrattuna lyhyt työviikko, meillä on liukuvia työaikoja, sunnuntain tuplapalkkoja, lomia ja työsuhde-etuja.

Kuitenkin olen viime vuosina miettinyt, onko tässä kahdeksantuntisessakaan työpäivässä mitään järkeä? Jos edellisestä muutoksesta työaikoihin on jo sata vuotta,...

Share

Liikunnan ilo syntyy tavallisuudesta

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

 

Niin perheenjäsenten, kuin ympäristön luomat roolimallit vaikuttavat hurjasti siihen, millaisen suhteen lapsi muodostaa liikkumiseen. Se mistä teemme normaalin osan arkea, kuin huomaamatta. Lasten ja nuorten liikkuminen tuntuu jakautuneen rajusti kahtia. On niitä, jotka eivät liiku lainkaan, ja niitä, jotka liikkuvat jopa liikaa. Hajonta tavallisissa liikunnallisissa perustaidoissa ja vartalonhallinnassa voi olla huima. Mielestäni tärkeintä lasten...

Share

Hoitoala, tuhoon tuomittu?

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

 

Toki on selvää, että nykyisessä taloustilanteessa ja myös tulevaisuudessa suurten ikäluokkien vanhetessa olemme isojen taloudellisten kysymysten äärellä. Suomi on maailmalla kuuluisa hyvinvointivaltiona ja meillä on perinteisesti ollut hyvää hoitoa kaikkien ulottuvilla. Vanhainkodit ja asiakkaalle suunnilleen kohtuu hintaiset terveyskeskukset esimerkiksi ovat jotain josta monessa maassa voidaan vain uneksia.

Nyt kuitenkin säästöjä lähdetään hakemaan pelottavilla tavoilla ja...

Share

Pages