Ladataan...

 

Olen hetken aikaa kypsytellyt mielessäni muuttoa Lilystä ja nyt reilun kahden viikon tuunaamisen ja suunnittelun jälkeen blogin uusi koti on valmis. 

Viihdyin Lilyssä reilun vuoden, jona aikana kirjoitin yli 200 postausta, pääasiassa ruoasta. Aikamoinen määrä! niiden jättäminen tuntuu raskaalta ja vaikealta, mutta uusi alku on joskus tarpeen. Jään kaipaamaan Lilyn ihanaa blogiyhteisöä, mutta vaikka en täällä enää itse bloggaa, tulen käymään ja lukemaan suosikkiblogieni postauksia lähes päivittäin. Kiitos ihanille lilyläisille mahtavasta vuodesta, toivottavasti törmäillään blogimaailmassa jatkossakin!

Toivon että kaikki 96 ihanaa Lilyyn rekisteröitynyttä blogin lukijaa, Bloglovin-seuraajat, Facebook-fanit, satunnaiset lukijat, ihan kaikki ihanat löytävät uuteen blogikotiini mahdollisimman vaivattomasti. 

UUSI BLOGI TÄÄLLÄ

Vanha blogi  jää  toistaiseksi elämään omaa elämäänsä Lilyyn, mutta olenkin ottanut mukaani joitain suosikkireseptejäni uuden blogin puolelle, jotta ero vanhasta ei olisi liian rankka. Uutta blogissa on vain ulkonäkö, sisältö pysyy edelleen juuri sellaisena kuin se on tähänkin mennessä ollut :) 

Tervetuloa blogin uuteen kotiin!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tämä postaus on osa 4 tähden illallinen-sarjaa.

Itse pääsin vapaalle kokkauspuuhista pääruoan tarjoilun jälkeen ja pääsin todistamaan apukokin ilmiömäisiä jälkiruokataitoja! viime illallisillakin hän teki upean jälkiruoan ja sama toistui tänä vuonna. 

Olkaa hyvät: maailman parhaiden vohvelien ohje alla:

Maailman parhaat (belgialaiset) vohvelit

10 hengelle 

hieman vajaa pussi kuivahiivaa

4 dl kädenlämpöistä maitoa

4 kananmunaa eroteltuna

1 tl vanilliinisokeria

5 dl venhäjauhoja

1/2 tl suolaa

2-3 rkl sokeria

1-2 tl kardemummaa

1 dl sulatettua voita

koristeluun ja lisukkeeksi: sulatettua tummaa suklaata, tuoreita marjoja, vaniljajäätelöä ja tomusokeria

Ota iso kulho, sekoita hiiva kädenlämpöisen maitoon ja sekoita hyvin. Vatkaa / vispaa keltuaiset ja lisää ne hiiva-maitoseoksen. Lisää vaniljasokeri.

Ota erillinen kulho ja sekoita kauhot, suola ja tavallinen sokeri. Lisää nämä hiiva-maitoseokseen.

Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi erillisessä kulhossa (voit käyttää juuri käyttämääsi ja tyhjentämääsi kuiva-ainekulhoa).

Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan ja sekoita rauhallisesti.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia tai pidempään. Tarkista että taikina on kohonnut. 

Kaada valmista taikinaa vohveliraudalle ja ryhdy paistopuuhiin. Koristele ja nauti, tämä on unohtumaton makuelämys!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Jos haluat aloittaa päiväsi hyvin, noudata alla olevia ohjeita..

 

Hae kaupasta:

1 omena

1 kiivi

1 banaani

1 appelsiini

pussillinen hasselpähkinärouhetta

(vapaavalintaisia lisukkeita: turkkilainen jogurtti, hunaja, rahka...)

Pilko hedelmät, täytä (korkeajalkainen) lasi hedelmillä kerroksittain. Ripottele päälle runsaasti pähkinärouhetta.

Lisää halutessasi kerroksien väliin vielä turkkilaista jogurttia, hunajaa... mitä mieleen pälkähtää.

Nauti ja tule hyvälle mielelle :)

Ihanaa aamua!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Siksi aikaa kun kaivelemme kahdesta eri kamerasta 4 tähden illallisten loppuja kuvia, palataan takaisin arkeen. Näin sunnuntaina ajattelin ilahduttaa teitä kivalla arkiruoalla, jos se vaikka inspiroisi teitä kokkaamaan ensi viikolla?

Joskus jaksaa arkenakin nähdä hieman enemmän vaivaa ruoan eteen. Etenkin kun on ollut kolme päivää kokkaamatta ja on jo vieroitusoireita keittiöstä. Olin tämän viikon torstaina jo aivan valmis kokkaamaan (voin myöntää että neljän tähden illallisten jälkeen oli mukavaa olla pois keittiöstä pari päivää, sen verran tiukka rutistus se oli).

Tällainen herkku syntyi torstaina. Tämän jämät muuntautuivat perjantaina töissä porkkana-pestopastaksi. Hyvää oli sekin!

Pestoporkkanat

Surauta pesto

1 pss porkkanoita

oliiviöljyä

suolaa

parmesanjuustoa raastettuna

Kuori ja pilko porkkanat. Jätä porkkanat suurehkoiksi paloiksi. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. 

Paahda porkkanoita uunissa 200 asteessa niiden koosta ja uunin tehokkuudesta riippuen, n. 3o minuuttia.

Kun porkkanat ovat (lähes) kypsiä, sekoita ne pestoon. Siirrä pestoiset porkkanat uunivuokaan, raasta päälle parmesanjuustoa ja anna lämmitellä uunissa sillä aikaa kun paistat kyljykset.

Paneroitu porsaankyljys

1-2 maustamatonta kyljystä / syödä

korppujauhoja

kananmuna

suolaa, pippuria, sitruunamehua

voita paistamiseen

dippaa maustamattomat kyljykset yksi kerrallaan 1. kananmunaan 2. korppujauhoihin. Mausta suolalla ja pippurilla, paista voissa pannulla kunnes pinta on kauniin ruskea ja kyljys on kypsä.

Viimeistele kyljys ennen tarjoamista sitruunamehulla.

Syntiset uunihedelmät

3-4 keltaista ja punaista luumua

1 omena

vaniljasokeria

hasselpähkinärouhetta

valkosuklaapaloja

vaniljajäätelöä

Pilko hedelmät ja siirrä ne isoon kulhoon. Lisää hedelmien joukkoon vaniljasokeri ja hasselpähkinärouhe. Sekoita hyvin.

Siirrä hedelmät uunivuokaan, paloittele päälle valkosuklaa.

Paista hedelmiä uunissa n. 15-20 minuuttia, 200 asteessa.

Tarjoile hedelmät vaniljajäätelön kanssa.

Arkenakin voi syödä hyvin. Korjaan: arkenakin pitää syödä hyvin.

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

*

Psssst! blogi myös Facebookissa, jossa vilahtelee kuvia ruoasta kaikenlaisissa tilanteissa. Myös Instagram on bloggaajalla ahkerassa käytössä (Annemi83) ja sieltä löytyy yli 400 kuvaa!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tämä postaus on osa 4 tähden illallinen-sarjaa.

Tämä ihana bulgurherkku tuli vastaan mezejä googlettaessa ja en saanut sitä millään mielestäni. Kyllähän mezelajitelmaan yksi bulgur-resepti kuuluu!

Olin hyvin uskollinen alkuperäiselle reseptille, miksi muuttaa hyväksi todettua?

Kisir - turkkilainen bulgursalaatti

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

4 dl bulguria

pari ruokalusikallista tomaattipyrettä

4dl vettä

kevätsipulia (kaupasta oli loppu, joten käytin punasipulia)

1 kurkku

1 paprika

1 pkt lehtipersiljaa silputtuna

2-3 tomaattia (poista siemenet)

loraus, pari oliiviöljyä

suolaa, minttua, chilihiutaleita, sitruunamehua mausteeksi 

Anna tomaattipyreen "sulaa" veteen ja lisää joukkoon bulgur. Anna seistä n. 10 minuuttia ja bulgurin imeä neste itseensä.

Pilko kasvikset.

Lorauta bulgurin sekaan oliiviöljyä, sekoita kunnolla ja lisää pilkotut kasvikset. Lisää silputtu lehtipersilja.

Lisää muut mausteet, viimeisenä sitruunamehu. Mausta oman maun mukaan maistellen.

Oma salaattini oli jääkapissa yön yli, otin sen huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se ehti lämpenemään hieman. Lisäsin hiukan sitruunamehua vielä ennen tarjoilua.

Seesamikatkaravut ja sinappinen majoneesi

10 hengen meze annos / 5 normaaliannosta

1 pss jättikatkarapuja

1 pss seesaminsiemeniä

oliiviöljyä

Paahda seesaminsiemeniä pannulla. Lisää joukkoon katkaravut ja sekoita kunnolla, jotta siemenet tarttuvat rapuihin kunnolla.

Majoneesi tähän ruokaan kannattaa myös tehdä etukäteen. Alkuperäisessä reseptissä höpistään korianteri-limemajoneesista mutta omaan suuhuni tämän maistui raikkaalle ja vähän sinappiselle. Nimesin sen siis uudelleen. 

2 dl maustamatonta majoneesia (suosittelen tekemään majoneesin itse, jos ei ole samanlainen rähmäkäpälä kuin minä)

n. puolikas puska silputtua, tuoretta korianteria

puolikkaan limen mehu tai enemmän, maun mukaan

ripaus, pari cayennepippuria

loraus soijaa

mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna dipin maustua jääkaapissa.

Liha Borak herätti mielenkiintoni ja uinuvan leipurin. Resepti vaikutti todella helposti toteutettavalta ja erilaiselta. Ryhdyin siis leivontapuuhiin kesken kiihkeimmän kokkauksen.

Kuten arvata saattaa, tästä tietenkin puuttuu kuva. Kyseessä on kuitenkin syyrialainen lihatasku. Kuvaa voi käydä kurkkaamassa täältä, josta löysin alkuperäisen reseptin. Tein taikinan reseptin mukaan ja täytteen keksin itse.

Meat Borak

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

Täyte

500gr lampaan jauhelihaa

1/2 pkt tuoretta pinaattia

1 yksikyntinen valkosipuli

1 sipuli

chiliä, suolaa ja pippuria

Kuullota valkosipuli ja sipuli pannulla. Paista sen jälkeen jauheliha ja pinaatti ja mausta reippaalla kädellä.

 

Taikina

4 dl jauhoja

vajaa 2 dl kiehuvaa vettä

n. desi oliiviöljyä

ripaus suolaa (suolaa kannattaa laittaa vähän enemmän kuin yleensä käytät ruoanlaitossa jotta taskuista tulee tarpeeksi suolaisia)

Sekoita kulhossa kaikki taikina-ainekset, kun ne ovat sekoittuneet kunnolla jatka vaivaamista käsin. Kauli taikina pari kertaa ja taita ja kauli.

Leikkaa muotilla taikinasta esim. pyöreitä muotoja. Lisää keskelle pyörylää taikinaa ja painele haarukan piikeillä kiinni. Sivele öljyllä ja paista uunissa 200 asteessa kunnes taskut ovat saaneet kauniin värin. 

 

*

Vielä on yksi mezepostaus kirjoittamatta.. siihen kyllä kuuluu myös ne maailman parhaat vohvelit ;)

 Herkullista viikonloppua!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tämä postaus on osa 4 tähden illallinen-sarjaa.

Kipakka oliivisalaatti

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 kokonainen, oranssi paprika

1 prk kivettömiä kalamataoliiveja

1/2 prk kivettömiä, vihreitä oliiveja

1 punasipuli

2-3 rkl jalapenoja

ruukku lehtipersiljaa

1 sitruunan mehu

oliiviöljyä

suola, pippuri

Tämä salaatti kannattaa aina tehdä n. vuorokautta ennen jotta kaikki ihanat maut pääsevät oikeuksiinsa. 

Aloita pilkkomalla paprika, oliivit, sipuli ja jalapeno. Silppua lehtipersilja.

Sekoita kasvikset kulhossa, lisää pari lorausta oliiviöljyä, purista joukkoon kokonaisen sitruunan menu ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla.

Anna maustua jääkaapissa, jos annan salaatin maustua vuorokauden, maistele sitä väillä ja lisää mausteita jos tarve.

Koska en ollut aivan varma oliko yksi vieraistamme allerginen oliiveille, tein myös oliivittoman salaatin, jossa korvasin oliivit marinoiduilla valkosipulinkynsillä.

Idean oliivisalaattiin sain täältä.

Tzatziki

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 kurkku raastettuna 

1 prk (0,5-0,7 l maustamatonta, turkkilaista jogurttia)

1 yksikyntinen valkosipuli

loraus sitruunamehua

loraus oliiviöljyä

suolaa, pippuria

lehtipersiljaa ja oliiveja koristeluun

Tämäkin ruoka on parhaimmillaan jos sen antaa maustua jääkaapissa vuorokauden.

Aloita raastamalla kurkku ja valuttamalla enin neste pois. Raasta valkosipuli jogurtin joukkoon, mausta ja lisää valutettu ja raastettu kurkku. Sekoita hyvin ja annan levätä jääkaapissa. 

Koristele ennen tarjoilua lehtipersiljalla sekä oliivilla.

Idean jauhelihapötkylöhin sain täältä. Alla oma versioni.

Jauhelihapötkylät

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1200 g jauhelihaa

1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 prk kapriksia

1 punasipuli

kuivattua rosmariinia, sriracha-kastiketta, thai-basilikaa ja luomu grillausmaustetta.

Silppua tomaatit ja sipuli sekä thai-basilika. Ota iso kulho jossa sekoitat jauhelihan, tomaatit, kaprikset, sipulin ja mausteet. Mausta reilulla kädellä, älä epäröi käyttää kunnolla kaikkia mausteita, jotta pötkylät saavat kunnolla makua.

Pyörittele jauhelihasta käsin pötkylöitä.

Itse annoin pötkylöiden maustua jääkaapissa n. vuorokauden jonka jälkeen paistoin ne uunissa 200 asteessa. 

Nämä sopivat ihanasti tzatzikin kylkiäisiksi!

Yksi omista suosikeistani meze lajitelmassamme oli tämä ihana hummus. Idea ja resepti alunperin täältä.

Sitruuna-pinaattihummus

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 prk kikherneitä valutettuna ja hyvin huuhdeltuna

1/2 puska tuoretta ruohosipulia silputtuna

1/2 pkt tuoretta pinaattia hyvin pestynä

2 (luomu)sitruunan kuori ja mehu

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Surraa sauvasekoittimella tai blenderillä kikherneet ja pinaatti mössöksi. Lisää joukkoon sitruunankuori ja mehu. Lisää oliiviöljyä sekä mausteet.

Maista.

Anna maustua jääkaapissa. Omani lepäili kylmässä n. vuorokauden.

Lisää mezejä tulossa lähipäivinä...

Share
Ladataan...

Pages