Ankanrintaa oliivi-chilikastikkeella

Isänpäivänä touhusin keittiössä useamman tunnin, halusin että isäni saa parhaita herkkuja syödäkseen isänpäivänä. 

Edellisessä postauksessa esittelin porkkana-ricottacrostinit, seuraavaksi vuorossa pääruoka: ankanrintaa ja chili-oliivikastiketta

Pakko sanoa että nyt löytyi yksi suosikkikastikkeistani. Resepti löytyi Sitruunaruoho-blogista viime viikolla. Siellä kastike tarjoiltiin naudan kanssa, itse olin samoilla linjoilla kunnes törmäsin Lidlissä pakastettuihin ankanrintoihin isänpäivää edeltävänä iltapäivänä. Ankkaa oli saatava, samoin kastiketta, joten päätin että ne sopivat yhteen.

Ankanrintaa oliivi-chilikastikkeessa

2 kpl pakastettuja ankanrintafileitä

4 rkl oliiviöljyä, lisäksi 2 rkl paistamiseen

1 tl kuivattua chiliä

kourallinen basilikaa

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 tl sormisuolaa

n. 1 dl viipaloituja oliiveja

1 punainen chili viipaloituna (siemenet poistettuna)

Huomasin vasta nyt, että unohdin kastikkeesta valkosipulin! no, se ei menoa haitannut. 

Itse tein kastikkeen n. 3 tuntia ennen tarjoilua, jolloin se sai maustua rauhassa jääkaapissa. 

Kun ankan rintafileet ovat sulaneet, tee niihin ristiviillot ja laita kylmälle pannulle. Anna lämmön nousta ja paista fileitä kummaltakin puolelta n. 3 minuuttia. Nosta fileet folioon ja uunivuokaan. Säästä rasva, joka jäi paistamisesta. 

Lisää jäljelle jääneen ankanrasvan joukkoon kastikeainekset ja kypsennä hetki pannulla. 

Lisää kastike rintafileiden sekaan folionyyttiin ja paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes fileet ovat pinkkejä. Anna levätä folion sisällä 10 minuuttia pöydällä ennen leikkausta ja tarjoilua. 

Tätä kastiketta on pakko kokeilla muidenkin lihojen kanssa. Tykästyin kauheasti kastikkeen raikkauteen ja oliivien makuun. 

Kommentit

Chic & Fit

Metsästäjän tyttärenä olen korviani myöden kyllästynyt linturuokiin, mutta ankkaa rakastan! Usein ravintolassakin päädyn syömään ankkaa, vaikkakin se on aina yhtä arpapeliä- se on joko hyvää tai huonoa. Mistä olet löytänyt ankanrintoja? 

annemi

Ennen ostin ankkaa Heinon tikusta pakasteen mutta nämä löytyivät sattumalta Lidlistä :)

annemi

*tukusta

Minnan (Ei varmistettu) http://minnankeittokirja.blogspot.fi/

Mielenkiintoinen kastike, pakko siis joskus kokeilla. Minä olen viimeksi ostanut ankan rintaa ihan Prisman pakastealtaasta. Huomenna näytti Lidlistä löytyvän ankan koipia.

annemi

Minnan: Kiitos vinkistä! Täytyypä käydä Prismassakin kurkkaamassa :) ja ankankoivet olisivat muuten myös kiinnostaneet, jospa sitä huomenna ehtisi Lidlissäkin pyörähtämään!

Lintsi/Pullan paikka (Ei varmistettu) http://pullanpaikka.blogspot.com

Oo, ankka on ihanaa! En tiennytkään että ankanrintaa saa pakastealtaasta, joten täytyypä katsastaa ensi kerralla, kun menen Prismaan. Suomessa ravintolassa olen syönyt ankkaa muistaakseni kahdesti, ja molemmilla kerroilla liha on ollut ikävän ylikypsää, minkä seurauksena en ole uskaltanut sitä enää tilata. Ranskassa taas olen muutamia kertoja saanut aivan täydellistä ja jopa ehkä hieman verisen puolellekin kallistuvaa ankanrintaa. Nam!

annemi

Minnan: ankankoipia on nyt haettu pakkaseen :)

Lintsi: itsellä meni hetki ennen kuin uskalsin jättää ankan punertavaksi ja pari kertaa kun kokeili, onnistui sen oikean värin saavuttamisessakin. Ankka on kivaa vaihtelua ja tuo vähän eri makuja ruokapöytään :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.