Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike

Tämä annos syntyi vahingossa. Olin suunnitellut tekeväni mausteisia lihapullia ja olin jo löytänyt resepti-inspiraationkin, mutta kun ryhdyin tekemään lihapullia, oli lopputulos aivan eri.

Tässä esittelen siis kokillekin yllätyksenä tulleet, koemaistajan suosikkipullat.

Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike

400 g jauhelihaa

1 puska tuoretta korianteria

4 rkl currytahnaa

suolaa, pippuria

loraus soijaa

loraus sitruunamehua

1 rkl kuivattua basilikaa

Sekoita ainekset hyvin keskenään, jotta mausteet sekoittuvat jauhelihaan tasaisesti. Paista uunissa 200C n. 10-15 minuuttia pullien koosta riippuen. 

Minttu-jogurttikastike

3-4 dl turkkilaista jogurttia

1/2 puska tuoretta minttua silputtuna

1/2 tuore, punainen chili

ripaus suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa n. 3o min ennen tarjoilua. 

Tarjoile lihapullat ja kastike esim. jasmiiniriisin kanssa.

Apukokki ilmoitti, että nämä maut sopivat hänen suuhunsa erinomaisesti ja tätä söisi mielellään useamminkin. Tuli hyvä mieli kokille :)

En ollut myöskään syönyt aikoihin vaaleaa riisiä, se oli kivaa vaihtelua myös itselle. 

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.