Juhlapöydän herkut

Sain voimat ja terveyden takaisin juuri sopivasti uudenvuoden juhlia varten. Innokkaana kokkasin aattona pientä purtavaa juhliin. Tämän lisäksi kaikki vieraat toivat mukanaan jotain syötävää ja vapaavalintaiset drinkkiainekset. 

Minipizzat

Tee tavallinen pizzataikina, 12 hengelle tarvittiin nelinkertainen annos ja uskon että enemmänkin olisi uponnut jos olisin vain tehnyt.

Keittelin itse pizzoihin tomaattikastikkeen. Ostin kaupasta 2 prk paseerattuja luomutomaatteja. Sekoitin ensin tomaatit, 2 kpl yksinkyntisiä valkosipuleita, kuivattua basilikaa ja sitruunamehua, suolaa ja pippuria kulhossa. Annoin seistä n. 30 min ja ryhdyin keittelemään. Keittelin ja lisäsin mausteita n. 2 tuntia, jolloin maku alkoi olla sopiva.

Laitoin kastikkeen vielä hetkeksi jääkaappiin maustumaan, sillä aikaa leivoin taikinan (Kitchen Aid<3).

Ostin täytteiksi Wotkinsin chorizosalamia ja mozzarellaa. Päälle raastoin vielä Italiasta tuotua parmesania.

Tein pienet pizzat pyörellä risottomuotilla, jolloin kaikista tuli samankokoisia ja muotoisia. Levitin pizzojen päälle tomaattikastiketta sudilla, päälle täytteet ja juusto. Paistoin minipizzoja n. 200 asteessa n. 10-13 minuuttia.

Päälle koristeeksi tuoretta basilikaa.

Erittäin helppoa ja hyvää!
 

*

Ruoka oli uudenvuodenaattona pääasiassa helposti toteutettavaa, maistuvaa ja itsetehtyä. Palailen loppuihin valikoituihin resepteihin loppuviikon aikana :)

Kommentit

Anna Karhubear

Minipitsat ovat kyllä kokeilemisen arvoisia joihinkin illanistujaisiin. Hyvä vinkki tuo muotti! Millaisessa lämpötilassa paistoit ne?

annemi

Anna: n. 200 asteessa :) hyvä kun kysyit, olin tosiaan unohtanut merkitä sen ohjeeseen. Minipizzat ovat todella kätevää juhlaruokaa kun niitä voi varioida loputtomiin.

Anna Karhubear

Tuo tomaattikastike vaikuttaa myös superherkulliselta... Tuli nälkä :)

Huli/Meanwhile in Longfield.. (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Nam! Noi bileet olisi maistunut mullekin. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.