Kaaliherkku

Voi tätä ihmisen onnea kun onnistuu tekemään jotain uutta keittiössä ja lopputulos on herkullinen.

Bongasin jokin aika sitten suolaa ja hunajaa-blogista mielenkiintoisen kaalipiirakan reseptin ja pääsin tänään vihdoin kokeilemaan reseptiä.

Tämä on mielettömän hyvää!

Herkullinen kaalipiirakka

(tein puolet pienemmän piirakan kuin alkuperäisessä reseptissä)

Taikina

100 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl sokeria

0,5 dl kermaviiliä

Täyte

2/3 pienehkö varhaiskaali

5 kevätsipulin vartta

50 g voita

kourallinen tuoretta korianteria

lipstikkasuolaa ja pippuria

Aloita tekemällä taikina. Nypi jauhot, suola ja sokeri voin joukkoon tasaiseksi massaksi. Lisää kermaviili ja sekoita palloksi. Laita jääkaappiin vetäytymään useammaksi tunniksi.

Silppua sipuli ja varhaiskaali. Sulata voi suuressa kattilassa. Pyörittele kaalia ja sipulia voisulassa ja anna hautua noin tunti.

Mausta ja anna hautua vielä puolisen tuntia.

Ota liedeltä, valuta ylimääräinen neste ja anna jäähtyä ennen leipomista.

Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.  Laita täyte keskelle, käännä reunat keskelle sulje huolellisesti eli nypi saumat kiinni huolella. Sulje myös päädyt. Voitele munalla ja pistä haarukalla piirakkaan muutama reikä.

Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Anna vetäytyä.

Olen viemässä piirakkaa syntymäpäiväjuhliin, mutta oli pakko syödä palanen jo etukäteen.

Suosittelen!

Share

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

NAM! Tommosta on pakko tehdä seuraaviin kekkereihin! Voisko sellaiset järjestää jo tänään...?

annemi

 Aina on syytä juhlaan, äkkiä vaan leipomaan ;)

Huippua, että maistui teilläkin. Pitäisi itsekin vähän varioida noita yrttejä, olit keksinyt paljon jännittävämmän version.

annemi

Maistui kyllä, en tiedä miten maltan pitää näppini erossa piirakasta huomiseen asti ;)

Ainoa yrtti, joka kukoisti lämpöisen viikonlopun ja kastelijan parin päivän poissaolon jälkeen oli korianteri joten se joutui piirakkaan vähän puolivahingossa. Kovin vahvasti sen maku ei puskenut läpi joten sitä olisi varmaan voinut laittaa vielä reippaammin.

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

oh mun viikonloppuruoka! 

 

Lintsi/Pullan paikka (Ei varmistettu)

Ooh! Tätä on kyllä ehkä pakko tehdä! Varhaiskaali on niin ihanaa ja tämä kuulostaa vielä paremmalta.

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

hei, voiks tohon käyttää extra virgin kookosöljyä? osittain kokonaan?

annemi

Meinaatko ton voin tilalla täytteessä? jos kyllä, niin uskoisin että se toimii ainakin melkein yhtä hyvin kuin voi kun sitä kaalia hauduttelee kattilassa :)

Makoisia hetkiä, nam!

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

just sitä meinasin! :) kiitti. niin teen vklona tätä.

annemi

Jee, tuu kertomaan miltä maistui! vein itse tätä isäpuolen syntymäpäiville ja maistui kaikille, kaali on vaan niin kauhean ihanan makuista ja rapealla taikinalla ei saa mitään huonoa aikaiseksi ;)

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

nih, picnic-evääksi varmasti mitä mainioin! meidän kaupunkiviljely pursuaa kaikkea ihanaa sitten tuon kylkiäiseksi.

annemi

Odotan innolla mitä kaikkea ihanaa olet herkutellut viikonloppuna, saisiko herkuista vaikka pienen postauksen? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.