Katkarapu-avokadopasta

Suosikkisarjani TV:ssä on ehdottomasti amerikkalainen Top Chef. Olen katsonut kaikki kaudet, lisäsarjat (Top Chef Masters yms.) ja saanut kaksi Top Chef-keittokirjaa joululahjaksi.

Ystäväni P:n kanssa kokoonnumme yleensä Top Chefin finaalin aikoihin kokkailemaan jomman kumman kotiin, mutta tänä vuonna keksimme aloittaa uuden TC-kauden tyylillä ja pidimme kauden avajaiset samana iltana kun sarja alkoi Suomessa!

Pääruoaksi oli Laura tähti-blogista bongattu Safkaa-kirjan Avokadopasta. Olen tämän pastan nähnyt aika monessakin blogissa viime aikoina ja nyt vihdoin pääsin testaamaan itse.

Muokkasin alkuperäistä reseptiä hieman, alla oma versioni:

Katkarapu-avokadopasta

5 valkosipulinkynttä

1/2 tuore, punainen chili

2 limettiä

3 kypsää avokadoa

2 pss pakastekatkarapuja

suolaa

mustapippuria

0,5dl oliiviöljyä

kourallinen basilikaa

30g (n.1dl) raastettua pecorinoa

30g (n.1dl) raastettua parmesania

400-500g spaghettia

Sulata katkaravut ja laita ne marinoitumaan samalla kuin valmistat avokadotahnan. Marinoi katkaravut valkosipulilla, limellä, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon oliiviöljy.

Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja laita ne tarjoilukulhoon. Purista limetin mehu sekaan. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado pieniksi paloiksi. Kaiverra avokadot kulhoon, hienonna joukkoon yrtit ja raasta juustot. Lisää myös suola, pippuri, oliiviöljy, sekoita huolella. Maista, lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä spaghetti al denteksi, ota katkarapujen neste ja oliiviöljy pannulta talteen, sekoita neste avokadotahnaan ja sekoita spaghetti tahnaan. Raasta pinnalle parmesania ja ripaus mustapippuria.

Itse jätin tahnan hieman epätasaiseksi enkä muussannut avokadoa kovin tarkasti.

En ollut ennen Safkaa-kirjaa tajunnut että avokadosta voisi tehdä pastaa, olen todella tyytyväinen että nyt tiedän! myös seuralaiseni, suuri avokadofani, oli tyytyväinen pääruokaan ;)

Pastan lisäksi söimme myös:

Omenamintun blogista löydetyllä reseptillä tehtyjä uunitomaatteja..

..valkosipulileipiä ja jälkiruoaksi:

P:n tekemä murotaikina-sitruunasoossi-marenkiherkku. Oli muuten hyvää! (enkä kyllä itse tähän kykenisi, jäädyn yleensä siinä vaiheessa kun pitää ryhtyä erottelemaan valkuaisia ja keltuaisia, hihi).

Kiitos hauskasta illasta, syksy on pelastettu kun Top Chef on alkanut. Erityiskiitos ihanalle 5v. kummitytölle joka valmisti valkosipulileivät lähes kokonaan omatoimisesti ja joka auttoi myös avokadopastan valmistuksessa.

Share

Kommentit

Onko mitään nautinnollisempaa kuin pitkän kaavan mukaan syöminen hyvässä seurassa? Tuota pastaa on pakko kokeilla, kun sitä paikassa jos toisessa niin kovin hehkutetaan.

pipa_ (Ei varmistettu)

oi oi, nam. Oli kyllä aivan ihanaa. Kiitos kokille :)

annemi

pipa_: kiitos jälkiruokakokille :P

pipa_ (Ei varmistettu)

Uskaltauduin kokeilemaan tätä tänään ja vitsi että oli hyvää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.