Maailman paras

Juu-u, uskokaa tai älkää mutta maailman paras täytetty leipä on löytynyt! ja se löytyi meidän keittiöstä lauantaina (ja sunnuntaina;)) iltapäivällä.

Perjantaina kun vietin vapaapäivää, ryhdyin hauduttelemaan possua siiderissä Kokit ja potit-blogin ohjeen mukaisesti. Ainoa muunnos reseptiin oli se, että käytin Happy Joe-siiderin sijaan Magners-siideriä.

Possun valmistin siis näin:

1 kg possun niskaa (eli kassleria)
tilkka öljyä
2 tölkkiä siideriä
1 valkosipuli
1-2 sipulia
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(kuumaa vettä)

Kuumenna padassa tilkkanen öljyä ja ruskista huoneenlämpöinen liha kauttaaltaan kevyesti. Lisää pataan pari tölkkiä siideriä sekä kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli(t), sipulit voit lohkoa muutamaan osaan. Lisää suola ja pippuria. Kaada pataan hieman kuumaa vettä, mikäli pata on hyvin laaja - possun on hyvä olla liemessä reilusti puoleen väliin, peittyä sen ei tarvitse. Laita pata uuniin ja asta lämpö 120 asteeseen. Hauduta pitkään ja hartaasti, 3-4 tuntia. Voit kääntää lihapalan haudutuksen puolessa välissä.

*

Söimme possua tyytyväisinä jo perjantaina tikkuperunoiden kanssa, se oli hyvää vaikkakin aika miedon makuista. Säästin loput lauantaille ja sain kahdelle päivälle aivan mielettömät lounasleivät:

kokoviljasämpylöitä

valkosipulisuolakurkkua

punakaalia

salaatinlehtiä

punasipulia

valkosipulimajoneesia

sinappia

Sriracha-kastiketta

Västerbottensost- juustoraastetta

Vaikka possun valmistaminen viekin aikaa, saa siitä helposti kaksikin ateriaa.. ja nämä leivät ovat kyllä kaiken sen vaivan arvoisia :)

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

Näyttää ja kuulostaa törkeän hyvälle!

Rouva Raadelmasta (Ei varmistettu)

Wau, huikean hyvännäköistä! Meillä on suunnitteilla syksyiset possujuhlat ja kiinnostaa kovasti tuo kypsentäminen. Oliko sinulla uunissa kansi padan päällä? En löytänyt Kokit ja potit -blogistakaan mainintaa siitä. Entä mitä teit keitinliemelle?

Vesi kielellä katselen lounassämpylääsi...

Sama resepti bongattu täälläkin. Näiden suositusten jälkeen tämä on pakko laittaa tulille!

annemi

Tommi K: enpä ole hetkeen ollut mistään leivästä näin tohkeissani :D heti vaan possut tulille!

Rouva Raadelmasta: pidin kannen päällä, en tosiaan itsekään löytänyt mainintaa tästä joten pohdinnan jälkeen päädyin siihen. Keitinlientä ei käyttänyt tällä kertaa hyväksi vaikka siitä olisi varmasti tullut ihana pohja risottoon :)

suolaajahunajaa: juuu, suosittelen :) olen tykästynyt uuniruokiin joita haudutellaan pidempään, niissä on jotain ihanan syksyistä ja liha on yleensä niin taivaallisen mureaa pitkän haudutuksen pääteeksi.

Soul Kitchen

Ihanan näköinen leipä! Mulla on ollut tuollainen pulled pork to cook-listalla jo iäisyyden, tää vaikuttaa tosi toimivalta reseptiltä.

annemi

SoulKitchen: suosittelen lämpimästi :)

Hannele | Kokit ja Potit (Ei varmistettu) http://kokitjapotit.blogspot.fi/

Ihan mahtavaa, kun possu maistui! Bongasin aikoinaan (2 kk sitten, oho, kylläpä aika rientää) Instagramista sinun tekevät siideripossua, mutta tämä juttu meni jotensakin ohi. Höh.

Kiitos huomioistanne kansiasian suhteen. Lisään alkuperäisreseptiin maininnan kannesta. Kansi päälle ei höyryt mene harakoille ja possu säilyy muhevampana:)

annemi

Hannele: tätä on tehty nyt jo kolme kertaa, en kyllästy ihanaan possureseptiin millään :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.