Mojito-juustovanukas

Kuten maanantain festariruoka-postauksessa mainitsin, minulla ei valitettavasti ole omaa kuvaa mojito-juustovanukkaasta, jota tarjoiltiin juhannusaattona jälkiruoaksi. Alla lainakuva:

 

Kuva täältä.

Mojito-juustovanukas

Pohja:

1,5 pkt  kaurakeksejä

Liemi:

4 limettiä

1 dl vettä

100 g raakaruokosokeria

½ dl rommia

kourallinen minttua hienonnettuna

Lisäksi:

400 g Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa

250 g mascarponejuustoa

Koristeeksi:

limetinsiivuja ja tuoretta minttua

Valmistus

Valmista liemi ensin ja anna sen jäähtyä. Raasta limeteistä kuori. Purista mehut

astiaan. Keitä kattilassa vettä ja sokeria noin 2 minuuttia.

Siirrä kattila levyltä. Sekoita joukkoon limetinmehu, kuoriraaste, rommi ja mintunlehdet.

Sekoita hyvin. Anna jäähtyä.

Hienonna keksit hienoksi muruksi. Lusikoi keksimuru 12 pienen lasin

pohjalle. Vatkaa tuorejuusto ja mascarponejuusto tasaiseksi.

Siivilöi kattilassa oleva siirappi juustoseoksen joukkoon ja vatkaa hyvin.

 Lusikoi täytettä keksipohjan päälle ja nosta lasit jääkaappiin. Koristele juuri ennen tarjoilua mintunlehdillä ja limetinsiivuilla. Itse pidin vanukkaita jääkaapissa n. 5 tuntia ennen tarjoilua.

Resepti on löytynyt täältä.

Suosittelen kokeilemaan, vanukas oli raikas eikä liian makea. Kannattaa varoa rommin kanssa ettei tule liian tujua ;)

Kommentit

pk (Ei varmistettu)

tästä tuli kyllä yks mun lemppari jälkkäreistä! Ihanan raikas, niin hyvää <3 v

annemi

Sanopa muuta! pitää hankkia pullo rommia ihan vaan tätä varten tonne olkkarin kaappiin ;)

Vaikuttaa juuri minulle sopivalta jälkiruoalta, ei liian makea. Tämän pinnaan!

Poffuliini
Kahvitauko

Oijoi, mojito on yksi ihan parhaita drinksuja ja juustokakku lempijälkkäriä ja tässä on vähän niinku kumpaakin vaikkei juustokakkua olekaan... Ehkä ihan pakko kokeilla! :P

annemi

Sopiva sekoitus lemppareita :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.