Mustaherukka-brita

Viime postauksessa kerroin Top Chef-iltamista, jolloin sain syödä ystäväni P:n tekemää ihanaa jälkiruokaa. Mainitsin myös, että en koskaan kykenisi moiseen koska siinä on marenkia ja minulla menee sormet sekaisin jo siitä, kun valkuaiset ja keltuaiset pitäisi erotella.

Kohtalo puuttui peliin siinä vaiheessa, kun työkaverini lähetti minulle perjantaina sähköpostilla mustaherukka-britan ohjeen.

Pakkohan se oli ryhtyä tuumasta toimeen vaikka jännittikin ihan kauheasti!

Siinä se on!

Paras kakku minkä olen koskaan tehnyt (tämän vahvisti myös britakakkua posket pullollaan syövä poikaystävä). Kauniskin vielä, omalla tavallaan.

Alla pikkumurusia-blogin ihanan selkeä resepti:

pohja
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria

  • vaahdota

2 keltuaista huoneenlämpöisenä

  • lisää ja vatkaa hyvin

1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

  • lisää

1 dl maitoa tai kermaa

  • lisää
  • levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 180 °C 10 minuuttia

2 valkuaista huoneenlämpöisenä

  • vaahdota

1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  • lisää sokeri kahdessa erässä, vaahdota hyvin
  • levitä marenki puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea
  • leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi

täyte
4 dl kermaa

  • vaahdota ja mausta tomusokerilla ja vaniljalla oman maun mukaan

mustaherukkahilloa
mustaherukoita

  • käännä toinen puoli pohjasta marenkipuoli alaspäin ja levitä siihen hillo ja kermavaahto sekä ripottele päälle mustaherukoita
  • nosta toinen puoli pohjasta kakun päälle marenkipuoli ylöspäin
  • ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele

Itse en laittanut hilloa väliin, pelkästään mustaherukoita.

Suosittelen myös kurkkaamaan blogin ihania kuvia :)

 

Kommentit

Lisbet
Paniikki keittiössä

Brita on ehdottomia kakkusuosikkejani. Mustaherukat ja marenki, mikä mainio yhdistelmä!

Hienoa Annemi - ihan turhaan siis arastelit. Britakakku on itseasiassa yllättävän helppo. Mustaherukasta pitääkin tätä kokeilla, kiitos hyvästä ideasta. Itse käytän muuten kerman sijaan kermaa ja rahkaa, se taitaa mukavasti marengin makeutta.

Soul Kitchen

Jee hyvä sinä! Hienolta näyttää. Brita on mun lempparikakkuja kun oon niin perso marengille. Mä tykkään Jonnan tavoin lisätä kermaan rahkaa tai turkkilaista jugurttia  kun se marenki on muuten niin kovin makoisaa. Ja toi mustaherukka kuulostaa kyllä hyvältä tässä.

annemi

Lisbet: Brita on oma uusi suosikkini, ihana kakku :)

suolaajahunajaa: kiitos tsemppauksesta! kaikkeen sitä pystyykin kun vaan ryhtyy tekemään :)

SoulKitchen: kiitos! ja hei, kiitos molemmille vinkistä. Lupauduin leipomaan britan kummitytön synttäreille ja kokeilen tuota rahka/jogurttisysteemiä väliin :)

pipa_ (Ei varmistettu)

Brita on aina vaan yhtä ihana. <3

annemi

pipa_: kiitos vaan marenkimestarille, siitä sun jälkkäristä se ajatus sitten lähti.. ootte varmaan olleet työkaverin kanssa salaliitossa kun se tuli sitten pari päivää myöhemmin sitä britareseptiä esittelemään ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.