Palsternakkasipsit

Tällä viikolla täällä Lilyssä keskusteltiin terveellisistä naposteltavista. Lilyn toimituksen juttu löytyy täältä ja  täällä blogattiin erilaisista terveellisistä sipseistä.

Listalta puuttuivat iki-ihanat palsternakkasipsit, joiden reseptin löysin Avec Sofién blogista.

Olen näitä muutaman kerran jo tehnyt, mutta tällä kertaa taisi tulla onnistunein erä, en tiedä johtuuko se siitä että tein nämä nyt ensimmäistä kertaa grillivastuksen alla uunissa? sipsien reunat tummuivat kauniisti, mutta ne eivät paahtuneet aivan korpuiksi. Sipsit voi toki paistaa vieläkin tummemmiksi, omani ovat kohtalaisen vaalean sävyisiä.

Suurin haaste on saada juustohöylällä järkeviä siivuja.

Huom! en käytä avocadoöljyä omissa sipseissäni vaan oliiviöljyä. Jätin myös tällä kertaa Avec Sofiessa mainitun tillin pois sipseistä ja maustoin ne pelkällä sitruunapippurilla.

Sipsien dippailuun sopii ihanasti maailman helpoin kermaviilidippi:

kermaviiliä

reippaasti tilliä

sitruunamehua

sitruunapippuria

suolaa

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Slurps. Taidanpa tehdä tänään :) Itse siipaloin muuten palsternakan yleensä kuorimaveitsellä, toimisi ehkä tässäkin?

annemi

Kiitos vinkistä! juustohöylä on työläs ja veitsellä tulee liian paksuja paloja. Kokeilempa ensi kerralla kuorimaveistä.

Ostin pussillisen kuivattuja palsternakkasipsejä Aito-kaupasta ja jäin koukkuun eli näiden on pakko olla hyviä. Itse olen harkinnut mandoliinia, koska ainakin minun kuorimaveitseni on pikkuisen pieni normaalikokoisen palsternakan siivuttamiseen.

annemi

Hmm.. houkuttelisi kyllä hankkia mandoliini, olen muutenkin aivan hulluna erilaisiin (keittiö)vempaimiin. Omistan jo mandoliinin tapaisen vempeleen, mutta sillä saa tehtyä vain spiraalinmuotoisia kasviksia :)

Pitääpä käydä maistamassa niitä kuivattuja palsternakkasipsejä, kuulostaa herkulliselta.

Nam! Pitää päästä kokeilemaan :)

 

Klaus (Ei varmistettu)

Heute habe ich die Chips gemacht, mhhhhhhhhhhh, lecker, muss das bald nochmal ausprobieren und verfeinern

Klasse Rezept, DANKE

annemi

Klaus: gut das die geschmeckt haben :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.