Ladataan...

Joskus parhaat reseptit löytää sattumalta. Näin kävi viime perjantaisen moussakan kanssa ja nyt uudelleen suklaakakkureseptin kanssa.

Löysin suklaakakkureseptin niinkin yksinkertaisella tavalla, että googletin "helppo suklaakakku" :) ja sitä sain mitä tilasin!

Resepti löytyy täältä

Kakun seurana tarjoiltiin vadelmakastiketta ja kermavaahtoa.

 

Ladataan...

Olen ilmeisesti innostunut uusien reseptien kokeilusta nyt tositarkoituksella, tuntuu että jokaiselle päivälle olisi uusi resepti joka pitäisi naputtaa tänne ruokapäiväkirjaan. Onpa kivaa kun pääsee rutiineista ja perusarkiruoista vähän irti :)

Viikonloppuna kokeilin ensimmäistä kertaa röstiperunoiden tekoa. Oli erittäin onnistu

nut kokeilu!

Röstiperunat saivat seurakseen porkkanaraastetta spiraalin muodossa, luomukasleria ja itsetehtyä siitakesienikastiketta.

Tuli taas nälkä kun edes ajattelen eilistä ateriaa!

Röstien resepti oli lyhyt ja ytimekäs:

4 perunaa (itse käytin Rosamundaa)

1 palsternakka

 Rosmariinia, timjamia, suolaa

Raasta perunat ja palsternakka, valuta lävikössä n. 30 min. Mausta hyvin.

Ota sopivankokoinen annos läviöstä, purista viimeiset nesteet pois ja muotoile lituska jonka heität pannulle voinokareen kanssa.

Muista käännellä röstejä usein!

Itse paistoin röstit aika tummiksi, tykkään hyvin paistetusta ja rapeasta koostumuksesta.

Ladataan...

Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni moussakan tekemistä. Löysin reseptin hylättynä työpaikkani monitoimilaitteen päältä ja sain kipinän kokeilla uutta ruokalajia. Inspiraatiot tulevat joskus erikoisista paikoista :)

Moussaka ei ole kovin kuvauksellinen ruoka, mutta maistuu ihanalta.

Tässä löytämäni ja hieman muokattu ohje:

2 munakoisoa (n.600g)

Jauhelihakastike

400g luomujauhelihaa

3 isoa sipulia

6 valkosipulinkynttä

voita paistamiseen

1 tlk luomutomaattimurskaa

1/2 tuubi tomaattipyrettä

reilu loraus punaviiniä

suolaa, mustapippuria ja timjamia

Valkokastike

40 g voita

3/4 dl jauhoja

n.5-6dl luomumaitoa

1 luomumuna

150g juustoraastetta

suolaa

vuoan pohjalle korppujauhoja

Ensiksi leikkasin munakoisot n. 0,5cm.-1cm paksuisiksi paloiksi, suolasin ja itketin n. 30min. Samalla ryhdyin tekemään jauhelihakastiketta, jotta saan siihen tarpeeksi makua:

Kuullota pilkotut sipulit voissa, lisää jauhelija, tomaattimurska ja pyre, punaviiniä ja mausteet. Anna porista kunnes munakoisot tulevat uunista.

Munakoisoja käytetään uunissa n. 10 min kunnes saavat vähän väriä.

Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito koko ajan sekoittaen. Lisää 100g juustoraastetta ja mausta suolalla.

Anna jäähtyä.

Kun valkokastike on jäähtynyt, sekoita joukkoon muna.

Voitele vuoka, ripottele korppujauhot päälle ja lisää ainekset seuraavassa järjestyksessä vuokaan:

valkokastike, munakoisot, jauhelihakastike, ripaus juustoraastetta, munakoisot, loput valkokastikkeesta ja korppujauhoja päällimmäiseksi.

Anna paistua uunissa  175C n. tunti, itsellä meni nopean uunin vuoksi vain 50min.

 

 

Pages