Ladataan...

Tällä viikolla täällä Lilyssä keskusteltiin terveellisistä naposteltavista. Lilyn toimituksen juttu löytyy täältä ja  täällä blogattiin erilaisista terveellisistä sipseistä.

Listalta puuttuivat iki-ihanat palsternakkasipsit, joiden reseptin löysin Avec Sofién blogista.

Olen näitä muutaman kerran jo tehnyt, mutta tällä kertaa taisi tulla onnistunein erä, en tiedä johtuuko se siitä että tein nämä nyt ensimmäistä kertaa grillivastuksen alla uunissa? sipsien reunat tummuivat kauniisti, mutta ne eivät paahtuneet aivan korpuiksi. Sipsit voi toki paistaa vieläkin tummemmiksi, omani ovat kohtalaisen vaalean sävyisiä.

Suurin haaste on saada juustohöylällä järkeviä siivuja.

Huom! en käytä avocadoöljyä omissa sipseissäni vaan oliiviöljyä. Jätin myös tällä kertaa Avec Sofiessa mainitun tillin pois sipseistä ja maustoin ne pelkällä sitruunapippurilla.

Sipsien dippailuun sopii ihanasti maailman helpoin kermaviilidippi:

kermaviiliä

reippaasti tilliä

sitruunamehua

sitruunapippuria

suolaa

Ladataan...

Sehän lasketaan uudeksi reseptiksi, jos käy uudessa ravintolassa syömässä annoksen jota ei ole ennen syönyt?

Välillä minäkin poistun ihanasta keittiöstäni, viskaan essun nurkkaan ja lähden syömään muiden tekemää ruokaa.

Tänään testasin ystävän kanssa uuden Sushibar & Dine:n Helsingin Etelärannassa, entisen Raky Yan tiloissa.

Olen ketjun muissa ravintoloissa jo käynyt, tämä oli vielä testaamatta.

Kampasimpukkaa, avokadoa ja cashew pähkinää …

Taivas lautasella.

Spicyebi

Jättikatkaravun pyrstö,
korianteri, itu, chilikastike

Tätä oli pakko kokeilla, koska siinä oli ituja!

Mahtava combo, rakastan tulisia rullia.

Mikään ateria ei ole täydellinen ilman jälkiruokaa...

Hyytelöityä suklaata & mustaherukkasorbet

Aterian kruunu.

Masu kiittää hyvästä ruoasta, pää kiittää erinomaisesta seurasta.

Ensi kerralla sitten taas kuulumisia omasta keittiöstä.

Ladataan...

Uusien tuttavuuksien sekaan ajattelin tällä kertaa heittää vanhan tutun. Ruudun toisella puolella on joitakin henkilöitä, jotka ovat tätä kanaherkkua jo syöneet, mutta toivottavasti tämä on uusi tuttu edes joillekin.

Ruoka ei taaskaan voittaisi mitään kauneuskilpailuita ulkonäöllään, mutta makuhan ratkaisee, eikös? ;)

Dip da chicken kanapalat

maustamattomia kanasuikaleita

sitruunapippuria

suolaa

sitruunamehua

Mausta kanasuikaleet ja ryhdy dippailemaan seuraavissa seoksissa:

1. dippaus kananmunaan

2. dippaus vehnäjauhoihin

3. dippaus korppujauhoihin

Dippailun jälkeen kanat paistetaan runsaassa voissa kuumalla pannulla

Vähennä lämpöä pannulla kun kaikki kanat ovat paistumassa, jotta kuorrutus ei pala mutta kanat saavat kypsyä rauhassa.

Kanapalojen kanssa tarjosin rosmariiniperunoita. Kanapalojen kanssa olisi sopinut hyvin myös maukas sweet chili-kermaviilidippi.

Yrttiperunat

Rosamunda-perunoita pilkottuna tikkuperunoiksi

Sekoita kulhossa rosmariini, sitruunapippuri, suola, oliiviöljy ja perunat.

Anna paistua uunissa 20-35min uunista riippuen kauniin ruskeaksi reunoilta.

Näiden tuhtien ruokien seuraksi tein perinteisen buzzalamozzarella-tomaattisalaatin rucola/pinaattipedillä.

Pages