Ladataan...

Koska meillä on vihdoin oma takapiha, terassi ja upouusi grilli, niin tulee syötyä paljon grilliruokaa. Yritän etsiä jokaiselle aterialle jotain uutta että emme kyllästy ennen juhannusta grillaamiseen ;)

Tällä kertaa vuorossa olivat vuohenjuustoiset kanafileet.

Vuohenjuustokanafileet

4 kananrintafilettä

sweet&sour-kastiketta

4 palaa hyvää vuohenjuustoa (itse käytin Portugalista tuliaisiksi tuotua vahvasti haisevaa vuohenjuustoa)

Valele kanafileet swee&sour-kastikkeella ja leikkaa vuohenjuusto fileiden levyisiksi viipaleiksi.

Grillaa kanafileet lähes kypsiksi ja laita jokaisen fileen päälle yksi juustoviipale. Paista filee kypsäksi ja kunnes juusto on sulanut fileen päälle.

Nauti salaatin ja esimerkiksi grillattujen tomaattien kanssa.

Share

Ladataan...

Löysin Jokihaka kokkaa-ruoka/valokuvablogista raikkaan vesimelonisalsan reseptin. Resepti tuli enemmän kuin tarpeeseen, koska jääkaapissa makoili kokonainen vesimeloni jolle etsin käyttötarkoitusta.

Voi miten hyvää! rouskutin yhden tortillan pelkällä salsalla ja ranskankermalla, toiseen lisäsin vähän bbq marinoituja naudanlihasuikaleita ja paistettua sipulia.

Jouduin raaka-aineiden puutteessa muokkaamaan reseptiä hieman. Alkuperäinen resepti täällä.

Vesimelonisalsa

3 dl vesimelonia

1 tomaatti

1 punasipuli

1 punainen chili

kourallinen ruohosipulia (omasta pihasta!)

loraus sitruunamehua

loraus oliiviöljyä

suolaa, pippuria

Pilko vesimeloni, tomaatti ja punasipuli. Poista chilistä siemenet, pilko se pieniksi paloiksi ja hienonna sekaan ruohosipuli.

Lorauta sekaan hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.

Anna maustua jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.

 

Share

Ladataan...

Kävin jokunen viikko sitten ensimmäistä kertaa (lue postaus täältä)  aivan ihanassa ravintola HOKUssa.

Ehdotinkin heti ensimmäisen käynnin jälkeen 4 tähden illallisjoukolle että tulosillallinen voitaisiin pitää HOKUssa, ilokseni muut kannattivat ajatusta ja viime lauantaina istuin taas Merimiehenkadulla vatsa kurnien.

Pahoittelen kuvien heikkoa laatua, ne on räpsäisty kiireessä kännykkäkameralla.

Kiinalainen kanasalaatti

Kiinankaalia, salaattia, kurkkua, porkkanoita, mung- ituja, rapeita wonton-chipsejä, korianteria, manteleita, mandariinia, kananrintaa, seesamikastike

Beef Tataki (lempiannokseni!), parempi kuva löytyy täältä.

Savustettua puoliraakaa naudanlihaa, sipulia, tomaattia,
sitrus-soijakastike

Lumirapupallerot

Perunaa, lumitaskurapua, makeaa maissia, friiteerattu,tarjoillaan sitrusmajoneesin kanssa

Jälkiruoka

Vaniljajäätelöä, macadamia-pähkinäkeksi suklaatäytteellä ja marjoja.

Tilasin jälleen kolme alkupalaa ja jälkiruoan. Nyt kun alkuruokalista on käyty yhtä ruokaa vaille läpi, voin seuraavaksi siirtyä pääruokiin. Maistelin ystävien lautasilta mm. possun kylkeä ja nautaa, myös pääruoat olivat erinomaisia.

Koko seurue nautti ruoasta ja meillä oli oikein mukava lauantai-ilta HOKUssa. Pienen ravintolan kuumuuteenkin tottui kun joi tarpeeksi viiniä ;)

Osa ruokailijoista ihastui myös IKI-olueen ja pääsi juttusille erittäin mukavan omistajan kanssa. Jos joku tietää mistä IKI-olutta saisi pk-seudulla niin vinkkejä otetaan vastaan :)

4 tähden illallistemme 1. kierros on nyt ohi (onnea voittajille!) ja seuraava kierros alkaa syyskuussa.. sitä odotellessa!

Share

Pages