Ladataan...

Hella ja Houkutus-blogin tomaatti-fetapasta juhannuspostauksessa aiheutti minussa himon simppeliin tomaattipohjaiseen pastaan, joten loihdin jääkaapin antimista kesäisen kasvispastan.

Tähän yksinkertaiseen pastaan tarvitset:

halloumia

parsakaalia

sipulin

puolikkaan valkosipulin

yrtti-tomaattimurskaa

parmesanjuustoa

oliiviöljyä

sitruunamehua

suolaa ja pippuria

täysjyväspagettia

Paista pannulla voissa sipulikuutiot, pienitty valkosipuli, paloiteltu parsakaali sekä halloumijuusto.

Älä anna sipuleiden ruskistua, mutta halloumi ja parsa saavat saada väriä pintaan.

Lisää tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta sekaan sitruunamehua.

Jätä hautumaan pannulle siksi aikaa kun spagetti kypsyy.

Sekoita kypsä spagetti ja kastike, lisää parmesanjuustoraastetta, loraus oliiviöljyä sekä sitruunamehua.

Nautiskele ja ota lisää, koska tätä haluat syödä koko padallisen!

Share

Ladataan...

Söimme Kööpenhaminassa toukokuun toisella reissulla  niin ihanan pikanttia coleslawta että sitä oli pakko tehdä kotonakin, tai ainakin yrittää saada samat maut kotitekoiseen salaattiin.

Nappasin inspiksen reseptiin Soul Kitchenistä.

Coleslaw

puolikas kesäkaali
2-3 uutta porkkanaa
1 kevätsipulin varsi

1 tuore, punainen chili

Kastike:
1 dl majoneesia
0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sokeria
suolaa

Silppua kaali pieniksi suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi sekä pilko kevätsipuli. Itse käytin pelkkää silputtua kevätsipulin vartta.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Minulla ei ollut kermaviiliä joten korvasin sen turkkilaisella jogurtilla, hyvin toimi!

Kaada kastike kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin.

Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Oma coleslawni maustui jääkapissa yön yli ja hyvää oli!

Huom! lisäsin jääkaapissa oleilun jälkeen hieman omenaviinietikkaa ja lorauksen tabascoa tujuttamaan salaattia.

Share

Ladataan...

Joudun myöntämään, että en ole koskaan tehnyt kalakeittoa itse enkä ihan kauheasti kalakeittoja syönytkään.

Eilen siihen tuli muutos, kun pöytään tupsahti ihan omin kätösin tehty kalaseljanka.

Olin päättänyt, kun uutta keittiötä remontoitiin ja kun pidimme vain pienen pakastimen, että sinne ei osteta mitään pitkäaikaissäilytykseen. Muistin, että pakastimessa oli paketti seifileitä ja niistä halusin keksiä jotain kivaa.

Alkuperäinen resepti täällä. Alla hieman muokattu:

Kalaseljanka

1 rkl öljyä

2 sipulia

4 porkkanaa

pala palsternakkaa

3 rkl tomaattisosetta

8 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

400 g seitä fileinä, paloiteltuna

2 maustekurkkua

2-3 rkl valkoviinietikkaa

suolaa ja pippuria

tilliä hienonnettuna

Valmistus

Hienonna sipulit, suikaloi porkkanat ja palsternakka.

Kuullota kasviksia öljyssä.

Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemikuutio.

Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

Lisää keittoon kalapalat ja suikaloitu maustekurkku.

Keitä kypsäksi.

Mausta etikalla, tillillä ja tarvittaessa suolalla.

Tarjoa keiton kanssa halutessasi smetanaa tai ranskankermaa (kuka voisi vastustaa kumpaakaan?!)

Meillä keiton kanssa syötiin Fazerin ruispuikuloita mausteisella juustolla ja oman maan sipulinvarsilla.

Nam nam!

Share

Pages