Ladataan...

Vietin eilen viimeistä virallista lomapäivää ja koska olin päättänyt käyttää päivän rentoutumiseen, olin tietenkin keittiössä touhuamassa ;) halusin ehdottomasti kokeilla jotain uutta ja eilen ostamani leipävuoka vilkutteli minulle kaapista siihen malliin, että ryhdyin etsimään leipäohjeita.

Kuten eilisessä postauksessa mainitsin, sain Västerbottensost-tilaisuudesta mukaan juustoa. Olin suunnitellut käyttäväni sitä mm. risottoon mutta päättelin että esim. Västerbottensost-juustoraaste sopisi varmasti leipäänkin.

Ryhdyin siis tuumasta toimeen ja löysin kivan (=helpon) reseptin Pullan paikka-blogista.

Västerbottensost-oliivileipä

4 kananmunaa

2 dl maustamatonta jogurttia

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

2 tl kuivattua basilikaa

0,75 tl mustapippuria

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

puolikas pussi Västerbottensost-juustoraastetta

1 dl oliiveja

1 rkl oliiviöljyä

voita vuoan voiteluun

siemeniä pinnalle (itse käytin kurpitsansiemeniä)

Paistaminen: 180 astetta, n. 50minuuttia

Voitele leipävuoka huolellisesti voilla. Pilko oliivit paloiksi. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausteet. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös juusto, oliivit ja öljy.

Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle siemenet. Paista noin 50minuuttia 180 asteessa. Testaa leivän kypsyys hammastikulla. Kumoa leipä hieman jäähtyneenä.

Nauti lämpimänä!

Muista säilyttää leipä jääkaapissa.

Olen edelleen vähän sanaton siitä, miten hyvää tämä leipä oli.. puhumattakaan siitä miten helppoa  sen tekeminen oli ;)

Ladataan...

Minut kutsuttiin muutama viikko sitten Milttonin showroomiin maistelemaan Västerbottensost-juustoa. Koska RAKASTAN juustoa, ei ollut vaikeaa miettiä lähtisinkö tilaisuuteen vai en.

(Jos saisin syödä loppuelämäni vain yhtä ruokaa söisin juustoa.)

Olin kuvitellut tilaisuuden hyvin erilaiseksi ja yllätyin iloisesti kun kävelin sisään ja tapasin illan emännät ja isännät sekä  näin vilauksen Top Chefissäkin kilpailleesta, ravintola Luomon omistajasta, Michelin-kokki Jouni Toivasesta (joka loihti alla olevan upean menun meille).

(toivottavasti kenellekään ei ole epäselvää, että olen VALTAVA Top Chef-fani!)

Pöydät oli katettu kauniisti ja menun nähtyäni olin todella innoissani.

Alkupaloina: jokirapu-Västerbottensost cornetto mädillä, Västerbottensost tuulihattuja sekä marmorihärän tartar ja Västerbottensost-juustoa.

Juu-u, maistui!

Pääruokana: puuro metsäsienistä, Västerbottensost-juustoa ja villiyrttejä

Annos oli todella kaunis ja herkullinen.

Jälkiruoka taisi silti viedä voiton tällä aterialla..

Cheesecake Västerbottensost-juustosta, karviaisia ja omenaa

Yleensä itselle aterian kohokohta on alkupala, mutta tällä kertaa jälkiruoka ja jälkiruokaviini veivät voiton. Taivaallista!

Kiitos Anna kuvasta!

Todella onnistunut iltapäivä, mukavia ihmisiä ja erinomaista ruokaa.

ps. Rakas joulupukki, tämän juuston toivoisin joululahjaksi:

Sain tilaisuudesta mukaan Västerbottenost-juustoa, tähän mennessä olen nautiskellut sitä ruisleivän kanssa sekä tortillapizzan lisukkeena. Nam! Juusto on voimakkaan makuinen, sitä syö mielellään myös pelkästään tai esim. viikunahillon kanssa.

Jos haluat lukea lisää Västerbottensost-juustosta, käy kurkkaamassa täällä ja täältä löydät kivoja vinkkejä kuinka käyttää / tarjoilla juustoa. Juustoa saa tällä hetkellä Stockmanneilta sekä K-Citymarketeista.

Sain mukaani myös reseptivinkkejä ja taidanpa seuraavaksi kokeilla juustoa risotossa, maa-artisokat huutelevat jo jääkaapista! (edit: testiin pääsikin ensimmäisenä Västerbottensost-oliivileipä, resepti huomenna blogissa!)

 

ps. 52 Weeks of Deliciousness on myös Facebookissa!

Ladataan...

Sain tällä viikolla ihanilta työkavereilta läksiäislahjaksi lahjakortin Chez Marius kokkipuotiin. Ruoka- ja vempainhullun unelmat kävivät toteen kertarysäyksellä! olen usein kulkenut puodin ohi, haaveillut että astuisin sisään mutta en ole uskaltanut.. en usko että itsehillintä (=lompakko) kestäisi!

Tänään kuitenkin lähdin heti aamupäivällä ostoksille, olin ensin tutkinut puodin verkkosivut muutamaan otteeseen ja olin suhteellisen varma mitä halusin ostaa.

Yksi ostoksistani, joka on puuttunut keittiöstäni jo vuosia, oli wok-pannu. Omistin 3 vuotta sitten wok-pannun josta jouduin sen huonon kunnon ja suuren koon vuoksi luopumaan muuton yhteydessä.  Olen siitä asti kaivannut kyseistä pannua, mutta en ole tilanpuutteen takia raaskinut sitä ostaa. Nyt kun meillä on (melko) uusi keittiö ja ihan kohtalaisesti (vielä jäljellä) tilaa, halusin ehdottomasti hankkia lahjakortilla wok-pannun.

Innostuneena ostoksesta tein heti tänään herkullista wokkia. Ai että kun oli hyvää!

Wokit ovat ihanan yksinkertaista ja muunneltavaa sekä nopeaa ruokaa, mikä on arkena aina plussaa. Tällä kertaa pannuun päätyi:

naudanlihaa

kiinankaalia

herkkusieniä

vihreitä papuja

purjoa

kevätsipulia

tuoretta inkivääriä

tuoretta valkosipulia

täysvehnänuudeleita

soijaa

osterikastiketta

sitruunamehua

punaista chilitahnaa

Kuumensin ensin pannun kovalle lämmölle, heitin pannulle pilkotut kasvikset, soijan ja annoin paistua n 3 minuuttia. Lisäsin naudanlihan, osterikastikkeen, chilitahnan ja annoin paistua, välillä sekoittaen, n. 5 minuuttia. Laitoin nuudelit kiehumaan samalla kun liha kypsyi pannulla.

Maistoin kastiketta välissä, lisäsin hieman osterikastiketta, chilitahnaa ja tuoretta inkivääriä.

Kun nuudelit olivat valmiita, lisäsin ne pannulle ja paistoin noin minuutin yhdessä kasvisten ja lihojen kanssa.

Olisinpa muistanut ostaa tuoretta korianteria, se olisi kruunannut aterian!

Pages