Ladataan...

Huolestuin viime viikonloppuna hetkellisesti mielenterveydestäni. Koemaistaja toivoi sienikeittolounaan jälkeen, että leipoisin jotain hyvää jälkiruoaksi. Tämä toive osoittautui vaikeammaksi toteuttaa kuin kuvittelin. Selasin läpi suosikkiblogini, foodgawkerin, pinterestin.. eikä minun tehnyt mieli mitään herkkuja. Ei siis mitään. 

Koemaistaja uhkasi toimittaa minut hoitolaitokseen, koska huolestui minusta kovin. Ymmärrettävää, harvemmin sitä kuitenkaan herkullisia kuvia selatessa pystyy vastustamaan mielitekoja. 

No, hetken sivustoilla sinniteltyäni löysin nopean ja helpon brownie-reseptin, jota hieman tuunasin. 

Cinnamon and Ginger Brownies

Alkuperäinen resepti täältä.

5 rkl voita, paloiteltuna

½ pkt taloussuklaata

100 gr valkoista suklaata

2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

1-2 cm pala raastettua inkivääriä

¼ tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Kun ne ovat juuri ja juuri sulaneet, nosta ne pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekaan ja sekoita hyvin.

Lisää vaniljasokeri, kaneli, raastettu inkivääri ja suola. Sekoita hyvin.

Sekoita jauhot joukkoon puisella kauhalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes kypsää. Valmista on, kun tökkäät taikinaan haarukan tai hammastikun ja se tulee ulos taikinasta puhtaana.

Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. 

Osui ja upposi ;) tosin inkivääriä laittaisin vieläkin enemmän näin jälkikäteen ajateltuna.

Ladataan...

Sain käytettyä sunnuntaina kotibrunssilla hyödykseni lauantaina tehdyn sienikeiton leipäkuoren leivänjämät sekä yli jääneet herkkusienet. 

Leipien tarjoiluastiana toimii lauantain (ainoa) kirpparilöytö.

Timjami-valkosipulileivät uunissa

1 maalaisleivät kuori 

2 yksinkyntistä valkosipulia

iso loraus oliiviöljyä

tuoretta timjamia

ripaus suolaa ja sitruunapippuria

Leikkaa maalaisleivän kuoret sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, raastettu valkosipuli, timjamisilppu, suola ja pippuri. Sudi seosta leipien päälle ja paista uunissa, 200 asteessa ensin n. 10-15 minuuttia (uunista riippuen) ja sen jälkeen vielä grillivastuksen alla n. 5 minuuttia kunnes leipien pinta on kivan rapea. 

Sieni-munakupit uunissa

1/2 pkt herkkusieniä

pari kevätsipulinvartta

4 kananmunaa

suolaa, pippuria

voita

Voitele pienet uuninkestävät astiat / vuoat. Laita pohjalle silputut sienet, kevätsipulinvarret ja kaada päälle kaksi munaa / vuoka.

Paista uunissa, 200 asteessa, kunnes kanamuna on omaan makuusi tarpeeksi kypsä. Itse tykkään kypsistä munista, joissa keltuainen ei juokse joten kupit olivat uunissa n. 15-20 minuuttia ja loppuajan, n. 5 minuuttia, grillivastuksella.

*

 

Ladataan...

Olen jo pitkään haaveillut tekeväni keittoa leipäkuoressa. Eksyin aiemmin tällä viikolla foodgawkerin kautta tähän blogiin, josta innostuin niin että kauppakassiin sujahti perjantaina kaksi maalaisleipää.

Noudatin reseptiä suunnilleen. 

Kermainen sienikeitto

1/2 pkt herkkusieniä

1 pkt suppilovahveroita

1 prk kuohukermaa

2 dl maitoa

2 yksikyntistä valkosipulia

2 rkl Worchestershire-kastiketta

4 rkl jauhoja

n. 4 dl kanalientä

ripaus jauhettua muskottipähkinää

puska tuoretta timjamia

voita

sitruunamehua

Käytä keiton tekoon suurta paistinpannua.

Kuullota ensin pilkottu valkosipuli pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon ruokalusikallinen tai kaksi voita. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut sienet, tuore timjami ja Worchestershire-kastike ja paista kunnes neste on haihtunut sienistä.

Lisää pannulle kanaliemi ja sekoittele välillä kunnes seos alkaa kiehua. Tarvittaessa nosta lieden lämpötilaa.

Kun seos on kiehahtanut, alenna lämpötilaa ja keittele rauhassa n. 10 minuuttia. 

Lisää joukkoon jauhot ja sekoittele kunnes seos paksuuntuu. Sekoita joukkoon muskottipähkinä, suola ja pippuri. 

Lisää lopuksi kerma ja maito. Anna kiehahtaa ja lisää tarvittaessa jauhoja jos keitto on liian löysää omaan makuusi. Maista ja mausta maun mukaan, lisää lopuksi loraus sitruunamehua. 

Koverra maalaisleivän sisus ja kaada keittoa leipäkuoreen. 

Olipa hyvää! keittoa oli hauska lusikoida ihanasta maalaisleivästä ja leivän kuori pääsi seuraavan päivänä hyötykäyttöön brunssilla. 

Pages