Ladataan...

Tämä postaus on osa 4 tähden illallinen-sarjaa.

Kipakka oliivisalaatti

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 kokonainen, oranssi paprika

1 prk kivettömiä kalamataoliiveja

1/2 prk kivettömiä, vihreitä oliiveja

1 punasipuli

2-3 rkl jalapenoja

ruukku lehtipersiljaa

1 sitruunan mehu

oliiviöljyä

suola, pippuri

Tämä salaatti kannattaa aina tehdä n. vuorokautta ennen jotta kaikki ihanat maut pääsevät oikeuksiinsa. 

Aloita pilkkomalla paprika, oliivit, sipuli ja jalapeno. Silppua lehtipersilja.

Sekoita kasvikset kulhossa, lisää pari lorausta oliiviöljyä, purista joukkoon kokonaisen sitruunan menu ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla.

Anna maustua jääkaapissa, jos annan salaatin maustua vuorokauden, maistele sitä väillä ja lisää mausteita jos tarve.

Koska en ollut aivan varma oliko yksi vieraistamme allerginen oliiveille, tein myös oliivittoman salaatin, jossa korvasin oliivit marinoiduilla valkosipulinkynsillä.

Idean oliivisalaattiin sain täältä.

Tzatziki

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 kurkku raastettuna 

1 prk (0,5-0,7 l maustamatonta, turkkilaista jogurttia)

1 yksikyntinen valkosipuli

loraus sitruunamehua

loraus oliiviöljyä

suolaa, pippuria

lehtipersiljaa ja oliiveja koristeluun

Tämäkin ruoka on parhaimmillaan jos sen antaa maustua jääkaapissa vuorokauden.

Aloita raastamalla kurkku ja valuttamalla enin neste pois. Raasta valkosipuli jogurtin joukkoon, mausta ja lisää valutettu ja raastettu kurkku. Sekoita hyvin ja annan levätä jääkaapissa. 

Koristele ennen tarjoilua lehtipersiljalla sekä oliivilla.

Idean jauhelihapötkylöhin sain täältä. Alla oma versioni.

Jauhelihapötkylät

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1200 g jauhelihaa

1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 prk kapriksia

1 punasipuli

kuivattua rosmariinia, sriracha-kastiketta, thai-basilikaa ja luomu grillausmaustetta.

Silppua tomaatit ja sipuli sekä thai-basilika. Ota iso kulho jossa sekoitat jauhelihan, tomaatit, kaprikset, sipulin ja mausteet. Mausta reilulla kädellä, älä epäröi käyttää kunnolla kaikkia mausteita, jotta pötkylät saavat kunnolla makua.

Pyörittele jauhelihasta käsin pötkylöitä.

Itse annoin pötkylöiden maustua jääkaapissa n. vuorokauden jonka jälkeen paistoin ne uunissa 200 asteessa. 

Nämä sopivat ihanasti tzatzikin kylkiäisiksi!

Yksi omista suosikeistani meze lajitelmassamme oli tämä ihana hummus. Idea ja resepti alunperin täältä.

Sitruuna-pinaattihummus

10 meze annosta / 5 normaaliannosta

1 prk kikherneitä valutettuna ja hyvin huuhdeltuna

1/2 puska tuoretta ruohosipulia silputtuna

1/2 pkt tuoretta pinaattia hyvin pestynä

2 (luomu)sitruunan kuori ja mehu

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Surraa sauvasekoittimella tai blenderillä kikherneet ja pinaatti mössöksi. Lisää joukkoon sitruunankuori ja mehu. Lisää oliiviöljyä sekä mausteet.

Maista.

Anna maustua jääkaapissa. Omani lepäili kylmässä n. vuorokauden.

Lisää mezejä tulossa lähipäivinä...

Ladataan...

Otsikko kuvaa mielestäni erinomaisesti tätä postausta. Aion esitellä teille juustoa kolmessa eri muodossa, mitäs siihen sanotte? ;)

Tämä postaus kuuluu 4 tähden illallinen-sarjaan, jossa esittelen viime lauantain illallisten reseptejä. Kannattaa pysyä kuulolla!

Illan amouse bouchena toimi kaksi erilaista juustoherkkua. Toisesta on kuva, toisesta ei. Pahoittelen, mutta oli pimeää, kiire ja en saanut yhtään järkevää kuvaa räpsäistyä. Nappaan siis lainakuvan Pinterestistä. Kun näin reseptin kuvan ensimmäisen kerran, tiesin että tuota herkkua on saatava! omassa versiossani oli hillona rommi-kirsikkahillo joka toi oman, kivan säväyksen ruokaan.

Yksi suurimmista ongelmista tätä miettiessä oli, että mistä ihmeestä saa ostaa puisia jäätelötikkuja? töissä vinkattiin, että käypä ostamassa tikkujäätelöitä niin siellä kyllä autettaisiin ;) päädyin lopulta ostamaan puisia kertakäyttölusikoita, joista katkoimme varret. 

Brietaskujen lisäksi tarjoilin hempeitä cheddarsydämiä keksin päällä sekä hilloa.

Alkupalaksi meiltä toivottiin lämmintä vuohenjuustosalaattia. Ajattelin, että "helppo nakki" kunnes tajusin että ihan tavallista versiota en voisi tarjota. Jotain pientä ekstraa pitäisi keksiä.

Salaattiin tuli vuohenjuustoa paneroituna ja naturellina. Salaattipohja koostui eri salaateista, tuoreesta pinaatista ja punakaalista. Lisänä paahdetut kurpitsansiemenet, itsetehdyt krutongit ja pisteenä ii:n päällä granaattiomenan siemenet tuomassa raikkautta

Kastikkeena toimi oliiviöljy, sitruunamehu sekä paksu balsamico-kastike.

Pari vinkkiä vuohenjuuston kanssa, jotka opin kantapään kautta lauantaina:

- älä paista paneroitua vuohenjuustoa pannulla pitkään, kaikki juusto karkaa muuten pannulle ja jäljelle jää pelkät paneroidut kuoret

-saat uunissa, pellillä parhaan lopputuloksen. Varo että juusto ilman kuorrutusta ei ole liian kauaa uunissa, muuten siitä tulee vuohenjuustokastiketta ;)

- vuohenjuuston paneroitiin tarvitset: kananmunia, maitoa, jauhoja ja korppujauhoja. Itse käytin maustettua korppujauhoa ensimmäistä kertaa.

Näin homma toimii:

Dippaa 2 cm pala vuohenjuustoa maitoon - jauhoon- kananmunaan - korppujauhoihin. Toista.

Krutongit tein myös itse ja tällä kertaa uunissa koska aika oli kortilla. Maustoin leipäpalat oliiviöljyllä, sitruunamehulla, tuoreella valkosipulimurskalla, suolalla, pippurilla sekä pienellä ripauksella chiliä. Annoin leipäpalojen paahtua pellillä kunnes ne olivat mukavan rapeita, laitoin lopuksi päälle grillivastuksen.

Seuraavassa postauksessa siirrytään meze lajitelmaan.. tulossa pitkä postaus herkullisilla resepteillä.

Psssst! blogi myös Facebookissa, jossa vilahtelee kuvia ruoasta kaikenlaisissa tilanteissa. Myös Instagram on bloggaajalla ahkerassa käytössä (Annemi83) ja sieltä löytyy yli 400 kuvaa!

Ladataan...

4 tähden illallisten toinen kierros on käynnissä! oma vuoromme koitti viime lauantaina ja aikamoisen kokkausmaratonin päätteeksi nyt on helppo hymyillä.

Tällä kierroksella emme saaneet itse päättää mitä ruokia kokkaisimme, vaan arv0imme henkilöt jotka päättäisivät eri illallisten alku-, pää-, tai jälkiruoan (kisassa mukana tänä vuonna 5 paria). 

 

Meille osui tällä kertaa tälläinen menu:

Alkupala: lämmin vuohenjuustosalaatti

Pääruoka: vähintään 9 lajin meze lajitelma

Jälkiruoka: maailman paras vohveli

Keittiömestarin / emännäntervehdyksenä tarjosimme voitaikinataskussa paistettua brietä rommi-kirsikkahillollla sekä Carr´s keksejä cheddarsydämillä.

Palailen resepteihin tämän viikon aikana :) 

Pages