DIY kylpyhuoneenmatto

Ananas ja Kookos

Näin virkataan matto esimerkiksi kylpyhuoneen lattialle. Sopii myös hyvin vaikkapa kesämökin ulkohuussiin. Tai miksi ei mihin tahansa lattialle. Koonkin voi itse päättää.

Tarvitaan vain matonkuteita, joita saa edullisesti esimerkiksi Menita Outletista. Värivalikoima on hyvä ja ainakin itse olen löytänyt jostain alelaatikoista hyviä myttyjä halpaan hintaan. (Johon ehkä syynä voi olla kakkoslaatu, kuten pienet värivirheet tuossa turkoosissa kuteessa. Lopputuloksessa laikkuja ei kuitenkaan näy.) Lisäksi tarvitaan iso virkkuukoukku.

Virkataan aluksi muutamasta ketjusilmukasta ympyrä, joka suljetaan piilosilmukalla. Sen jälkeen virkataan lenkkiin yksi kerros kiinteitä silmukoita.  Toisella kerroksella virkataan jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan kaksi silmukkaa. Kolmannella kerroksella virkataan joka toiseen edellisen kerroksen silmukkaan kaksi silmukkaa. Neljännellä kerroksella joka kolmanteen, viidennellä joka neljänteen, jne.  Kerroksia virkataan sen mukaan, kuinka ison maton haluaa. Pieni kylpyhuoneenmatto valmistuu parissa illassa.

Jos virkkaussanasto tai -tekniikka on päässyt unohtumaan, niin selkeitä ohjeita löytyy esimerkiksi Viivin virkkausnetistä.

Kommentit

Always / Never

Kiitos ohjeesta! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, olisi nimittäin parvekkeelle matto hakusessa! Tähän mennessä mun ympyränmuotoisiksi tarkoitetut virkkailut ovat kylläkin menneet kuprulle, mutta ehkä matonkuteet ja iso virkkuukoukku saisivat keskittymään paremmin. :)

Ananas
Ananas ja Kookos

Hei aika hyvä idea virkata parvekkeelle matto! Voisin itsekin piristää parveketta uudella virkkauksella. Trikoomatonkuteista tehty kestää hyvin konepesuakin. Tuokin tuntui tehdessä vähän kupruilevan, mutta matonkuteet ovat sen verran painavaa matskua, että matto suoristuu kyllä suurentuessaan, tai viimeistään lattialla.

sade

Voisi pistää mummon tekemään tälläisen :D Itse kun en osaa virkata..

Ihana.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.