Eroavaltiosta.fi

Pohjanmaalla mukavasti vierähtänyt  viikonloppu sai Tampereelle tultaessa lopulta odotetunlaisen katastrofipäätöksen — vaalivalvojaisten muodossa siis. Hiljaiseksi vetää.

 

 

Vaikka yhtäältä tuntuukin siltä, että uurnien näyttämä tulos antaakin ehkä totuudenmukaisemman kuvan Suomesta kuin pitkään aikaan, tuntuu samalla aika selvästi siltä, ettei tämä maa ole enää paikka minulle. Vaikka Persujen joihinkin ajatuksiin voikin samaistua, ei sen edustama, sulkeutunut ja suvaitsematon Suomi ole sellainen, johon haluaisin kuulua. Twitterissä ehdotettu eroavaltiosta.fi voisi olla monelle eilisillan perusteella enemmän kuin tarpeellinen.

Oikeasti, Kike Elomaa.

Manics-anthemkin tuntuu yhtäkkiä kovin ironiselta. Kyllä kansa tietää.

 

 

 

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Missä mahtaa sijaita se oikein äänestävien demokraattinen kultala, jossa ei ole yhtään kansallismielisiä juntteja tai koplaavia rahaherroja, mihin niin moni alkaa miettiä muuttoa? :)

Jyri Öhman

Ei ole, ei. Kuitenkin esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa moiset nationalistit ovat huomattavasti selkeämmässä vähemmistössä.

Mutta. Jos Persuista hallituspuolue tulee, ei kannatus tule ainakaan raketin lailla enää jatkossa nousemaan — oppositiossa räksyttämällä muutosääniä kun on niin paljon helpompi saada. Soinin voitosta voittoon -tielle se voi olla iso pala purtavaksi.

‎"The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter." -Winston Churchill

Jyri Öhman

Tuuli: niin elitistiseltä ja absurdilta kuin sitaatti omaan suuhun laitettuna kuulostaakin, kuvaa se tuntoja aika hyvin.

Jos aiemmin kotimaan politiikassa on oltu huolissaan kansan kahtiajakautumisesta tulotasojen mukaan, tuntuu tämä repivän railoa avointen, vastuullisten ja eurooppaan katsovien — ja niiden muiden — välille.

Niinpä, sitaatit sitaatteina ja kärjistykset kärjistyksinä, mutta kyllä päällimmäin ajatus tällä hetkelle on se, että onko noin iso osa kansasta oikeasti noin tyhmiä ja epäsivistyneitä? Että ottavat populistiset huutelut totuutena? Kun tuntuu, ettei ne vaan TAJUA.

Surullista, miten paljon umpimielisyyttä tästäkin maasta vielä löytyy.

PS. Kaikesta huolimatta kommentin kirjoittaja kannattaa edelleen demokratiaa, vaikkei se aina niin juhlaa olisikaan.

treehouse diary (Ei varmistettu)

Kike haluaa kulttuuriministeriksi. Jep jep.

- Kulttuuriministerin salkku olisi sopiva, olenhan tehnyt 30 vuotta työtä urheilun ja kulttuurin parissa, Elomaa sanoi.

(Iltasanomat)

vieras (Ei varmistettu)

Käsittämätöntä on Tuuli M. haukkua ihmisiä, jotka demokratiaa toteuttivat ja käyttivät heille kuuluvaa äänioikeutta omien henkilökohtaisten syidensä pohjalta (joita sinä et voi tietää). Miksi koet tarpeelliseksi noin ylimielisesti haukkua sitä osaa kansasta sivistymättömäksi? Mitä konkreettista on tapahtunut, että Persujen äänestäjät ansaitsevat tittelin tyhmä? Vastaan puolestasi, EI MITÄÄN! Miksi? Jospa ensin katsotaan mitä hallitusneuvottelut tuovat tullessaan ja mietitään sitten onko aihetta itkuun. Jos olet hyväksynyt, että demokratia toteutuu, mutta ei välttämättä sinun haluamallasi tavalla, jättäisin tuollaisen turhan ja lapsellisen halveksumisen julkaisematta.

JonnaPieni
Ihme ja kumma

Itseäni eivät enää alkujärkytyksen jälkeen itse persut pelota, vaan ne äänestäjät, jotka äänestivät persuja sen perusteella, mitä he (äänestäjät) kuvittelivat persujen ajavan tulevalla kaudella. (maahanmuuttokriittisyys kun taipuu täällä maalla muotoon "ulkomaalaiset pois Suomesta" jne.) Kun jo erinäisissä vaalikeskusteluissa kävi ainakin omalla seudullani ilmi, että jotkut persuehdokkaat eivät osanneet vetää rajaa pakolaisen ja maahanmuuttajan välille - heille ne olivat yksi ja sama asia. Pelottavaa.

Ja kuten jo sanottu, opposition pikkupuolueena on verrattain helppo olla vaan kaikkea vastaan, mitä hallituksessa ollaan tekemässä ja tietysti kritisoida jo tehtyjä päätöksiä. Nyt kun persut ovat valtapuolue ja hallituksessa niin pitäisi OIKEASTI tehdä päätöksiä ja niitä lupailtuja muutoksia eikä vain räksyttää sieltä aidan takaa. Ei ihme, että Soinia ei loppupelissä liikaa eilen hymyilyttänyt. Urpilainen oli paljon iloisempi, koska sieltä löytyy hallituskokemustakin.

Mutta. Kansa äänesti muutoksen puolesta ja sitä muutosta sitten odotellessa. Katsotaan, kestääkö Soini kansan jatkuvaa tarkkailua ja niitä soraääniä, kun ne muutokset vievätkin aikaa enemmän kuin olisi kuvitellut. Koska kansa ei ymmärrä sitä, että päätöksenteko ja siitä syntyvä muutos ei tule syyskuun alkuun mennessä.

vieras,

perustan oletukseni persujen äänestäjistä siihen, millaisia puolueen edustajat ovat. Ihminen äänestää usein ehdokasta, jonka kokee olevan itsensä kanssa samankaltainen. Yllätys? Ei, vaan ihan perus psykologiaa. Samasta syystä isojen firmojen hallituksessa on pääosin valkoisia keski-ikäisiä miehiä. Ja kyllä, mielestäni monet persujen ehdokkaat todella vaikuttavat olevan aika kujalla ihan perusasioista, kuten JonnaPieni toi esiin, ettei edes tiedetty maahanmuuttajan tai pakolaisen eroa. Ja tuo on vain yksi esimerkki niistä käsittämättömyyksistä, joita persuehdokkaat ovat suustaan päästäneet.

Eka itkin, sit fiilikset oli aika pitkälti tän tyylisiä: http://himberg.posterous.com/selviytymisopas-vaalien-jalkeisessa-suomessa

Eilen aamulla luin vielä Perussuomalaisten vaaliohjelman; jos vaikka olisinkin joitain heidän ajatuksistaan käsittänyt väärin. En valitettavasti ollut, ja sain vielä kaupan päälle käsittämättömän överiä Suomen historian romantisointia.

Petronella Lehtelä (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla olen. Myös Tuuli M.:n kanssa.

Ääniharavina kantribeibe-kehonrakentaja Kike Elomaa, Jussi Halla-aho (...) ja aikoinaan Tony Halme - voi itku oikeesti. :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällainen löytyy, tosin eroamislomake puuttuu: http://www.eroavaltiosta.com/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.