Kirjakauppojen kerma

Tomi Mustikka

Kuinka moni on haaveillut viettävänsä lomaa pelkästään kiertämällä kirjakauppoja?

Niin, ei varmaan kovin moni. Nähtyäni seuraavat kuvat, tulin ainakin itse toisiin aatoksiin:

Portugalin Portossa sijaitseva Lello Bookshop näyttää juuri siltä Unohdettujen kirjojen hautausmaalta, jonka olen mielessäni kuvitellut lukiessani Carlos Ruiz Zafónia.

Shakespeare and Co. sai vanhan Harry Potter fanin mielikuvituksen jylläämään. Eikö tämä Pariisissa sijaitseva hallitun kaaoksen pesä näytäkin ihan Olliverin taikasauvapuodilta?

Maailman täydellisin kirjakauppa on takuulla tässä. City Lights Bookstore on kuuleman mukaan San Franciscon beatnik-menneisyyden muistomerkki. 

Kuvat täältä.

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Täällä yksi omituinen otus ilmoittautuu :) Lempparipaikkani lempparikaupungissani New Yorkissa on nimenomaan kirjakauppa: Barnes&Noble Union Squarella. Jotakin tekemistä tällä saattaa toki olla myös kyseisessä talossa sijaitsevan kahvilan kanssa, mutta pääsääntöisesti kuitenkin kirja- ja lehtiaarteiden ja ihanan kodikkaan tunnelman.

Mari K.

Heeei täällä toinenkin omituinen ilmoittautuu! Itse tosin suosin divareita enemmänkin, mutta hei kauppa kun kauppa ja käytetyissä on se oma fiiliksensä ja hajunsa, tarinansa (x vähän kun kirjaston kirjat, vois käydä hakee vaan hajunsa takia (=

Tomi
Tomi Mustikka

Hertta: Googlasin kyseisen kaupan ja voih, nyt poden hirvittävää matkakuumetta!

Mari K: Mulla on ollut pienenä ikuisuusprojektina lähteä kiertämään Helsingin divareita. Mutta kun ei vaan saa ikinä aikaiseksi!

Eevakaikkimitärakastin (Ei varmistettu)

Täältä lähtee myöskin ääni tuolle Hertan mainitsemalle Barnes&Noblelle. Vietin siellä puolikkaan päivän vain istumalla nurkassa kirjapinon kanssa, eikä kukaan tullut kröhisemään viereen että maksa eka, lue sitten. Mutta Shakespeare&Co sai oikeasti herkistymään kyyneliin asti.

Joten hmm, ehkä tuohon ekana esittämääsi kysymykseen löytyisi yllättävänkin monta kyllä-vastausta :)

Lotta Katariina
Pumpui

Shakespeare & co:n yläkerrassa on muuten kammari, jossa voi majoittua pientä työntekoa vastaan. Kävin tyyppailemassa kirjoja, ja joku runoilijanplanttu köllötteli pedissä ja kääri sätkää. Aivan mahtavaa.

New York on täynnä ihania kirjakauppoja, mutta paras on ehdottomasti Strand. Siellä menee kirjahullun pää ja sydän sekaisin.

Silti: suosikkikirjakauppani löytyy Reykjavikista. Neljäkerroksinen, lähes pelkästään englanninkielistä kirjallisuutta myyvä kauppa ja sen mainio kahvila veivät multa iloisesti 8 tuntia yhdestä lomapäivästä :D

Tomi
Tomi Mustikka

Eeva: Hitsi, toi Barnes alkaa kuulostaa jo ihan täydelliseltä pyhiinvaelluskohteelta. Mutta totta vie tää keskustelu on avannut musiikkinörtin silmät, sillä mun reissuihini ei ole yleensä mahtunut levykauppojen lisäksi vielä nideliikkeitä. Mut joskus mä vielä käyn noi kaikki läpi.

Lotta Katariina: Hahah, toi Shakespeare alkaa kuulostaa joltain Harry Potterin ja Allen Ginsbergin maailmojen hybridikaupalta. Kiitos muistakin vinkeistä, alan suunnitella jo maailmanympärysmatkaa iskien nastoja kirjakauppojen kohdille...

emmelemzi
Emmelemzi

Rakastan kirjakauppoja! Ja nuo näyttävät ihanilta!

Tomi
Tomi Mustikka

Jep, toivottavasti tuollaisia saataisiin myös Helsinkiin!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Oih, ihania vinkkejä! Matkustan kesällä ekaa kertaa Nykiin, ja listalla ovat nyt ehdottomasti Barnes & Noble ja Strand.

Tomi
Tomi Mustikka

Nauti munkin puolesta! Teksti herätti kyllä ilahduttavan määrän keskustelua.

Jemina
No Sex and the City

Kiitos tästä! Kuvista ja kommenteista inspiroituneena kirjoitin kirjoista minäkin, paljastaen salaisen paheeni. Ehkä nyt muutkin löytävät tiensä kirjahyllypornon pariin, enkä ole enää yksin...

Vierailija (Ei varmistettu)

itkin kun ensimmäistä kertaa joskus astuin barnes&nobleen... no, en ainakaan häpeä sitä tunnustaa. yhdistelmä huumaava kahvin tuoksu starbucksista + loputtomat kirjavalikoimat herkisti. ja vielä kun on auki kymmeneen illalla! jos loisin maailman, kirjakaupat olisi siellä auki yömyöhään ja kofeiinin voimalla leikkisin kuurupiiloa käytävillä ja lähtisin lopulta kotiin uuden luettavan kanssa.

adrenaliini virtaa aiheen tiimoilta (nörtti) sen verran että voisin tehdä kokonaisen oman blogin tästä, haha!

halusin vaan sanoa hei ja hyvää työtä, me likes this tomi!

t. elena

Tomi
Tomi Mustikka

Jemina: Mahtava sivusto! Mutta tosiaan, vähän siinä ja siinä onko se safe to work...

Elena: Voih, nyt mua hävettää etten oo edes koskaan ennen kuullut koko kaupasta!

Ja kiitti Elena, pitäskö pistäytyä kahvilassa lähiaikoina?

Saara_K
Saaran palsta

City Lights on ihan oikeasti mahtava.. Olen onnellinen koska olen onnistunut kaksi kertaa vierailemaan siellä muutaman vuoden sisään. Lähellä, ihan San Franciscon keskustassa sijaitseva Borders-kirjakauppaketjun myymälä suljettiin, mikä oli aika paha merkki ekirjojen vaikutuksesta kustannusalaan. Mutta City Lights tulee aina olemaan niin spesiaali paikka, että sen osalta tuskin pelkoa. Siellä vois vaan hengata ja fiilistellä loputtomiin - mutta jotain tarttuu varmasti aina myös mukaan.

Saara_K
Saaran palsta

City Lights on ihan oikeasti mahtava.. Olen onnellinen koska olen onnistunut kaksi kertaa vierailemaan siellä muutaman vuoden sisään. Lähellä, ihan San Franciscon keskustassa sijaitseva Borders-kirjakauppaketjun myymälä suljettiin, mikä oli aika paha merkki ekirjojen vaikutuksesta kustannusalaan. Mutta City Lights tulee aina olemaan niin spesiaali paikka, että sen osalta tuskin pelkoa. Siellä vois vaan hengata ja fiilistellä loputtomiin - mutta jotain tarttuu varmasti aina myös mukaan.

laurafree
Laura loves

Mulle shoppailupäivä ulkomailla tarkoittaa AINA kirjakauppoja, ei niinkään vaatekauppoja eikä nykyään enää levykauppojakaan.

Barnes&Noblet on ihania oikeastaan kaikkialla, ja Strand myös humalluttava! Myös Shakespeare&Co -itketyshehkutukseen on liityttävä, ei niin mukavaa paikkaa voi ollakaan.

Nyt kyllä kuolen ketutukseen, koska olen ollut Portossa kahdesti, enkä ikinä tuossa ekan kuvan maagisen oloisessa kirjakaupassa!

Mutta inspaava postaus siis, kiitos!

Tomi
Tomi Mustikka

Saara: Yksi kateellinen ilmoittautuu! Kyseisen kaupan perustaja on nähtävästi melkoinen kulttuurivaikuttaja, hurjaa kerrassaan.  Toivottavasti kauppa säilyy niin kauan, että mäkin ehdin siellä vierailla!

Laura: Käytännön kysymys: mitä jos löytää tuhat ja sata ostettavaa kirjaa, miten ne saa kannettua himaan asti?

Toi Porton kauppa on ihan täydellinen. Miten tuollaisia paikkoja voi edes olla olemassa? Ja kiitos, yllätyin tästä kommenttitulvasta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö kukaan ole vielä hehkuttanut pietarilaista Dom Knigiä?! Se on minulle taivas, kiertelin siellä ihmettelemässä ensimmäisellä kerralla yli kaksi tuntia. "Kirjatalon" rakennuskin on aivan mieletön, ihana ihana paikka.

laurafree
Laura loves

Tomi, mä pakkaan aina tosi kevyesti, niin mukaan mahtuu ainakin 10 kirjaa palatessa. Loput merkkaan kirjakaupassa ylös vihkoon ja tilaan Amazonista.

Tomi
Tomi Mustikka

Vierailija: Kuulostaa hienolta, pistetään korvan taakse!

Laura: Niinpä tietysti, pakko kokeilla lähitulevaisuudessa kirjashoppailua ulkomailla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.