Avokado-quesadillat

Fanni ja Kaneli

Kaupoissa on ollut hyvin saatavilla pehmeitä ja maukkaita avokadoja. Quesadillat (espanjasta suomeksi käännettynä pienet juustoiset palat) ovat nopsa arki-illan ruoka. Lusikoi avokadoa tortillakuorien väliin - lisää mukaan papuja ja tuoretta rucolaa ja tietysti reilusti juustoa.

Avocado-quesadillat

- 4 pehmeää vehnätortillaa
- 1 dl valkoisia papuja (säilyke)
- 1 kypsä avokado
- 2 kourallista tuoretta rucolaa
- 400 g raastettua juustoa (esim. cheddar)

Tarjoiluun
- creme fraichea tai kermaviiliä

Valuta säilykepavut. Halkaise avokado ja lusikoi se kuoresta. Lado papuja, avokadoa, rucolaa ja raastettua juustoa kahdelle tortillalle. Paina päälle toiset tortillat.

Nosta quesadilla kuumalle pannulle ja paista molemmilta puolilta 1-2 minuuttia kunnes juusto sulaa ja pinta saa väriä. Leikkaa neljään osaan ja tarjoile kuumina creme fraichen tai kermaviilin kanssa.

Kommentit

Ananas
Ananas ja Kookos

Kuulostaapa herkulta! Avokado on henkilökohtainen suosikkini, mutta miehelle ei meinaa upota (mikä on kyllä tavallaan onni, kun saan yleensä lusikoida avokadot yksin). Quesadillaan piilottamista voisi kuitenkin kokeilla. :)

Superposition

Nämä menee  muuten niin viikonloppuna kokeiluun!

Avokadothan ei kai kestä kuumentamista. Ilmeisesti vain 1-2 minuuttia paistamalla avokadot ei ehdi mennä pilalle? Voisi kyllä kokeilla :)

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Kiitos kommenteista! Vim, nopsa grillaaminen molemmilta puolilta ja avokadot säilyvät maukkaina, juusto sulaa ihanasti ja pinta on rapea.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.