Vaniljaiset uunihedelmät
Tämä jälkiruoka syntyy hetkessä pussillisesta hedelmiä. Arki-illan pelastus.
Uunihedelmät (4-6 annosta)
- 6-10 hedelmää; luumuja, nektariineja, persikoita
- 1 vaniljatanko
- 3 rkl voita
- 2 rkl sokeria
- 1 appelsiinin mehu
- vaniljajäätelöä tarjoiluun
Halkaise hedelmät ja poista kivet. Pilko hedelmät reilun kokoisiksi siivuiksi, ja nosta ne uunivuokaan. Sulata voi. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä ja sekoita ne voisulaan. Purista voin joukkoon appelsiinin mehu ja lisää sokeri. Kaada seos hedelmien päälle vuokaan ja sekoita.
(Voit laittaa jäljelle jääneen vaniljatangon rungon sokeripurkkiin - sokeri maustuu vaniljaiseksi muutamassa päivässä.)
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Lusikoi pehmeää vaniljajäätelöä ja uunihedelmiä kerroksittain laseihin ja tarjoile.
Kommentit
Meilla on onneksi juuri nama hedelmat sesongissa! Tekisin niin mielellani tata jos ei vain olisi niin kauheat helteet etta uunia ei oikein tahtoisi kayttaa ;-)
Maria / Uneksin tuoreista sesongin hedelmistä - ja vähän helteistäkin:) Jäätelö nyt ainakin tuo viilennystä kuumuuteen. Koita jaksaa ja oleile ilmastoinnin vieressä! :)
Omm — mullekin!
Hannamari / parasta arki-illan luksusta! :)
Täytyy ehdottomasti kokeilla! :-)
Vilja / Helou:) Kokeile ihmeessä - onnistuu myös omenoista ja päärynöistä!
Kommentoi