Minä (?) Rovaniemi

Olen ollut havaitsevani täällä Lilyssä kotiseuturakkaudenosoituksia. Ihan kiusallani päätin sitten jakaa maailmaa suurempia ajatuksiani Rovaniemestä. Käsi ylös kuka on käynyt tässä saksalaisten polttamassa ja Alvar Aallon runtelemassa kaupungin pahasessa? Olis syytä.

Tämä kuva ei liity kyllä nykyisin mihinkään, mutta minusta on äärimäisen hupaisaa, että Rovaniemellä, natsien maantasalle polttamassa kaupungissa on ollut uusnatsistinen moottoripyöräjengi, joka on vaivautunut kaakeloimaan hakaristin seinälle. Valitettavasti Varastotien mainion kirpputorin vieressä sijainnut jengitilan raunio purettiin viime syksynä.

Mutta Rollosta tosiaan. Täällä käy vuodessa saman verran turismoja, kuin Helsingissä on asukkaita. Talvella ulkomaalaiset tunnistaa hotellilta vuokratuista ylisuurista haalareista. On absurdia kävellä kaupungilla, jossa 3/4 vastaanlyllertäjistä on vuokrahaalarilla asustautuneita ulkomaaneläjiä. Italialaiset syö Rossossa, tylsiä kun ovat. Alla pakollinen turistikuva, Jätkänkynttilän silta.

Kännisiä lappilaisördejä yleisempi näky keskiviikkoisin ja viikonloppuiltoina on humaltunut oikeustieteilijä. Merkkikuteissa viilettävät ovat 95%:n todennäköisyydellä itänaapurin turisteja. Roskiksista löytyy biojätteitä, biojätteistä roskia. Poroja näkee harvoin. Pyörällä kesät talvet.

Hyvät puolet:

 • kirpputorit, melkein jo harkitsin jättäväni tämän listalta välttääkseni kilpailua. Siinä missä esimerkiksi Tampereen kirpputorit ovat kukkoroillaan kallista roskaa, niin Rovaniemellä tekee melkein joka kirpputori kerralla löytöjä. Ostan uusimmat ulkomaiset muotilehdetkin kirpparilta, samassa kuussa, kun ne ovat ilmestyneet
 • ruokakulut, koska ei jaksa aina polkea keskustaan, ulkonasyöminen on muutamassa harvassa kerrassa kuussa, eikä silloinkaan ole kallista, kaupassa on vähän halvempaa kun suuremmissa ruuhkakunnissa
 • halpa kahvilakahvi, jos nyt ei Kauppayhtiön 3,5€:n latteen tai 7 €:n terästettyyn kaakaoon sijoita, niin esim. Coffee Houselta latten saa S-etukortilla 2,5€
 • puhdas ilma, nätti luonto
 • opiskelijapiirit, ei siis mitään valittamista, paitsi ehkä omassa sosiaalisessa laiskuudessa
 • köyhälle opiskelijalle armelias hintataso

Kakkelit puolet:

 • liian usein liian tylsää
 • talvella on K Y L M Ä
 • Alvar Aalto, kukaan muu ei olisi saanut päähänsä vääntää poronsarven muotoista asemakaavaa, pilata keskustaa satunnaisesti poukkoilevilla kaduilla ja kaupunki nyt vaan on kamala, jos sinne on rakennettu paljon funkkista, jota ei ole jaksettu hoitaa
 • porvarihallituksen päätavoitteena on ilmeisesti tapattaa maakuntayliopistot rahanpuutteeseen
 • liian moni tärkeä VR-junamatkan etäisyydellä, jostain syystä ei yöjunailu ole lempiharrasteeni
 • arkkitehtuuri noin muutenkin, jäätävämpää kuin pakkaset tammikuussa

Kyl tääkin voi veivaa.

Ja fillarilla pääsee.

Ne jotka väittää, ettei Lapissa oo jääkarhuja, huijaa. Tässäkin yksi, melkein aito.

Jos yhelläkään Helsingin kirpparilla on vastaavalla päheysasteikolla liikkuva liukumäki, niin sitten on kumma.

Vaikka hotellin katolla lukee joulupukki, niin sisällä ei välttämättä oo ihan kamalaa.

Tämä oli juttu oli hyvä kirjoittaa asiallisen 700 kilometrin etäisyyden päästä. 

Kommentit

Luminosa

Mulla on pari kaveria, jotka ovat kotoisin Rovaniemeltä. Kiinnostaisi kyllä joskus käydä. :) Yöjunalla olen päässyt vasta Ouluun asti.

sindy (Ei varmistettu)

Itse harrastin yö junailua lukiossa aika ahkerasti. Yö junasta en pitänyt joten matka taittui päiväjunassa. Piti päästä viikonlopuksi aika useasti pois Rovaniemeltä. Onneksi nykyisin asun Helsingissä ja vanhempien luo Rovaniemelle lennetään lentokoneella kalliista lipuista huolimatta.

häkkilintu

Norwegianhan on nykyisin junaa halvempi. 36€:lla pääsee lentäen Helsingistä- Rovaniemelle jos varaa ajoissa. Mutta ah tuota junailua. Viimeksi vain 45 minuttia myöhässä. En ihmettelisi, vaikken ehtisi huomenna luennolle VR:n takia.

LC (Ei varmistettu)

Hah, repesin kun luon tuon, että ke & vkonloppuiltoina tapaa humaltuneen oikeustieteilijän! Olen nimittäin itsekin oikkari :)

häkkilintu

Eipä siinä mitään, hyvä ala, hyvä palkka ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.