Coleslaw kuuluu kesään

Ladataan...
Kivistössä

Vuosikausia vierastin kaalisalaattia vain sen takia, että se kaupan einestiskistä saatava versio oli jotenkin niin kovin ynseää ja tunkkaista. Jossain vaiheessa tajusin, että ruokaa voi laittaa itsekin ihan oikeista raaka-aineista ja sitten eräänä kesänä se iski.

Coleslawta oli saatava. Alunperin sitä oli saatava nimenomaan hampurilaisen kylkeen, mutta sittemmin sitä on tehty muissakin yhteyksissä.

Varhaiskaali toimii tässä parhaiten (nyt niitä jo saa! ei kotimaista mutta kuitenkin.) mutta on tätä testattu talvikaalillakin. Se vaatii ehkä hieman pidemmän vetäytymisajan kuin tämä versio.

Liisan coleslaw

1 (varhais)kaali
n. 3 porkkanaa
muutama kevätsipulinvarsi
n. 1 dl majoneesia
n. 2 tl Dijon-sinappia (voi olla että laitoin enemmän, maistele!)
sokeria
valkoviinietikkaa
suolaa
mustaapippuria

Leikkaa kaalinpää neljään osaan ja leikkaa sitten vielä jokaisesta kaalin kova kanta pois. Suikaloi ronskisti tai hienommin, tässä ei voi tehdä väärin. Kuori porkkanat ja leikkaa ne puoliksi jos ovat kovin pitkiä. Leikkaa sitten vielä pitkittäin puoliksi ja jos haluat ohuempia tikkuja, niin vielä kerran pitkittäin puoliksi. Suikaloi porkkana levyt pitkittäin ohuiksi tikuiksi. Pilko kevätsipulin varret.

Kaiva esiin suuri kulho. Niin, ota se kaikkein suurin, joka taloudestasi löytyy. Vaikka kattila. Teen joka kerta sen virheen, että kippaan kaalit johonkin kulhoon ja totean, että eihän ne muut raaka-aineet mahdu mukaan. Laita kaali, porkkana ja sipulit kulhoon ja sekoita. Voit jo tässä vaiheessa ripotella päälle hieman suolaa, niin kaali alkaa mennä vähän kasaan ja kastikkeen sekoittaminen suikaleiden joukkoon on helpompaa.

Sekoita toisessa kulhossa kastikkeen aineet. Maistele, että saat omaan suuhusi sopivat maut. Itse pidän vähän makeammasta, mutta silti sinapin kirpeys saa tulla läpi. Potkua saa olla. Kaada kastike suikaleiden päälle ja sekoita. Yllättävän pienikin määrä kastiketta riittää, joten voit ensin sekoittaa vain osan kastikkeesta suikaleiden joukkoon ja tarkkailla miten se levittyy. Anna vetäytyä jääkapissa puolisen tuntia tai pidempään jos maltat.

Salaatti säilyy jääkaapissa joitakin päiviä ja paranee mielestäni vanhetessaan.

Share

Kommentit

VieraSami (Ei varmistettu)

Totta puhut; coleshaw kuuluu kesäpöytään. Ohjeesi täytyy testata pikimmiten. Itse löytänyt joskus aikanaan ohjeen, jossa majoneesi korvattu kermaviilillä ja joukkoon voi laittaa myös sitruunan mehun ja raastaa kuorta lisämauksi.

MariMaalla
Kivistössä

VieraSami, tämä slaw on täysin puolueettomasti parasta koskaan! Kannattaa testailla.

LiisaMaalla
Kivistössä

Tosiaan, kermaviiliä olen testannut minäkin joskus, mutta jotenkin se ei anna ihan sitä toivottua lopputulosta (toim. huom. että rakastan majoneesia). Hyvä vinkki tuo sitruunan mehun ja kuoren lisäys, testaan heti seuraavalla kerralla!

Kommentoi

Ladataan...