Ritirimpsut

Kivistössä

Rimpsut kuuluvat ehdottomasti kesän BBQ-kauteen. Sanon BBQ, koska opin tänään, että BBQ on kuulemma ihan eri asia kuin grillaus. Nämä kaksi asiaa eroavat siinä, että BBQ on hitaasti grillissä kypsentämistä, kun taas grillaus on nopeaa.

Juha oli poiminut Mustapekan tiskistä perjantaina kaksi porsaan kylkirimpsua ja ne laitettiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi BBQ-kastikkeeseen. 

Rimpsuja paistettiin epäsuoralla hiilloksella parisen tuntia ja niitä siveltiin tasaisin väliajoin BBQ-kastikkeella ja niitä myös käännettiin grillissä hyvän lopputuloksen takaamiseksi.

Aiemmin olemme esikypsentäneet rimpsuja joko keittämällä tai uunissa, mutta tällä kertaa ne menivät siis grilliin ihan sellaisenaan. Tavoitteena oli kypsentää niitä pitkään ja hartaasti ja se kyllä onnistui loistavasti. Vaikka pinnasta tuli tumma, se ei maistunut lainkaan kitkerälle vaan oli saanut herkullisen grillin maun. Rimpsut nautittiin minkäs muun kuin coleslawn kera. Ihan nerokas lauantai-illan herkku!

Share

Kommentit

Eija-serkku (Ei varmistettu)

Moi Mari ja Liisa, teillä on upea blogi :). Käykääpä kurkkaamassa myös Peppi-Lotan blogia kultaa.blogspot.com.

LiisaMaalla
Kivistössä

Kiitos Eija! Ihania kuvia tuolla Peppi-Lotan blogissa!

Kommentoi