Taimenta grillissä, parsaa salaatissa

Kivistössä

Kivistössä grillataan pallogrillillä. Vaikka kaasuilu olisi nopeampaa - brikettejä pitää kärsivällisesti poltella sopivaksi hiillokseksi - perinteisen grillin antama maku on vaan jotenkin ylivoimainen. Puutarhamessuilta tarttui mukaan tarjouksesta iso weber jo perheessä olleen pienen rinnalle, neljälle tai enemmälle grillailu kun vie aika paljon tilaa, etenkin kun grillaamme yleensä useamman eri ruoan samaan aikaan. Nyt kelpaa pitää bbq-bileet vaikka pienelle kylälle.

Eräänä iltana grilliin laitettiin taimenet täytteellä ja viereen tehtiin salaattia grillatusta parsasta ja voipavusta.

Täytetty taimen

2 pienehköä taimenta (tai vaikka nieriää)
1/2-1 prk puoli- tai aurinkokuivattuja tomaatteja
Iso kourallinen tuoretta basilikaa
2 valkosipulin kynttä
öljyä
suolaa
mustapippuria

Suomusta kalat. Hiero pintaan ja mahan sisälle suolaa. Pilko tomaatit silpuksi; puolikuivattuja kokonainen purkillinen, aurinkokuivattuja riittänee vähäisempikin ettei lipsahda liian vahvaksi. Pienennä valkosipuli ja sekoita kaikki pieneen loraukseen öljyä. Täytä kalat seoksella ja hiero nahalle öljyä. Käytimme isoa halsteria gillauksessa, niin kalojen mahoja ei tarvitse sen kummemmin kuroa umpeen ja kääntäminen on helppoa. Grillaa kaloja kohtuullisella kuumuudella noin 20 min, riippuen tietysti otuksen koosta.

Tarjoa kala niin, että jokaiselle riittää myös täytettä vähän mauksi lihan päälle. Hy-vää.

Voipapu on yksi suurimpia perversioitani, ei ole juuri muuta yksittäistä raaka-ainetta, joka saa varauksettoman rakkauteni. (Paitsi belugalinssit.) Niistä pitää tehdä ruokaa noin kerran viikossa, joten erilaisia kokeiluja riittää. Tämä sopi hyvin kalan seuraksi.

Voipapu-parsasalaatti

1 nippu vihreää parsaa
n. 3 dl keitettyjä ja jäähdytettyjä voipapuja
1 rasia kirsikkatomaatteja
sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria

Sipaise parsoille öljyä ja grillaa niihin väri. Pätki parin sentin palasiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi. Sekoita liotetut, keitetyt ja jäähdytetyt voipavut (purkista käy myös oikein hyvin, niissä on vain usein aika kova suola) parsan ja tomaatin kanssa ja kääntele sekaan maun mukaan sitruunamehua, öljyä ja pippuria. Alunperin oli tarkoitus laittaa mukaan myös vuonankaalia, mutta se unohtui kaappiin kaikessa hässäkässä..

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai että mä kateellisena katselen näitä grillailukuvia... Nuo taimenet näyttävät ihan älyttömän hyviltä :) Täytyy myöntää, että en muista syöneeni noita voipapuja, ehkäpä kunnostaudun ja kokeilen, jospa ne onnistuisivat valloittamaan minunkin sydämeni.

Riikka
http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.com/

MariMaalla
Kivistössä

Kokeile Riikka ihmeessä, mutta hassusti saattaa kyllä käydä :) Grillailu on maailman parasta, etenkin kun kaupungissa sitä ei voi harrastaa joka ilta. Säilyy semmoinen pieni maalaiseksotiikka.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.