Villiä vihannesta

Ladataan...
Kivistössä

Nokkosia on noussut tilusten nurkille. Nokkosletut ja -muhennos ovat sellaista herkkua, että taidan laittaa koko poppoon loppukeväästä nokkosmetsälle ja kuivailla ravintoainepommia talvea varten. Ja muitakin käyttöideoita voisi keräillä, nokkosesta on varmasti vaikka mihin. Tällä kertaa kuitenkin savustettu kuha sai kylkeensä kunnon muhennoksen.

 

Nokkosmuhennos

n. 2 litraa nokkosia
1 litra vettä
voita
4,5 dl täysmaitoa
4 rkl vehnäjauhoja
pieni kourallinen pilkottua ruohosipulia
suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Kiehuta nokkosia vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon. Pieni kiehutetut nokkoset ja sulata voi pannulla. Pyörittele nokkoset voissa ja lisää maito vähitellen ja sekoittaen. Keitä 10 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Lisää lopuksi suolaa, vähän valkopippuria ja muskottia. Sekoita mukaan ruohosipuli.

Tämä siis syötiin meillä savustetun kalan kanssa, makuyhdistelmä on lyömätön ja niin suomalaisen kesäinen. Ihanaa oli käyttää ruohosipulia omasta maasta! Lisäkkeeksi pyörittelin voisella pannulla retiisejä ja vihreitä parsoja.

 

Share

Kommentoi

Ladataan...