Järkyttävän hyvät letut

Laura loves

Paistoin niin hyviä lettuja, että koko perhe meinasi pökertyä. Vaadin jokaista lukijaa tekemään näitä tänään. Ei voi olla mitään näin hyvää.


Taivaalliset tanskalaiset letut

5 dl vehnäjauhoja

0.5 dl olutta

7.5 dl maitoa (käytettiin super-rasvaista kyytönmaitoa, aijaijaijai!)

5 luomukananmunaa

1 rkl sokeria

1.5 tl suolaa

0.5 tl kardemummaa

1 vaniljatangon siemenet rapsutettuna

1 sitruunan raastettu kuori

 

(Latelin tämän nyt ulkomuistista. Toivottavasti mikään ei unohtunut.)

Sekasin vaan. Paistetaan runsaassa voissa. Tarjoillaan hillon, kermavaahdon tai jäätelön kera.

Resepti arvioitiin kuudelle. Meitä on kaksi (ja vauva, joka ei saisi syödä kauheasti lettuja vielä). Jäi noita jokunen, mutta kyllä kolme todellista lettuhullua vuoren saisi tuhottua.

 

Oi jeesus kristus tuota makua. Sitruuna, kardemumma, olut, vanilja. Voi, hillo. Resepti on peräisin juuri ilmestyneestä Mondo Ruoka & Matkasta. Pelkästään tällä reseptillä lehti kyllä oikeutti  olemassaolonsa. Hallelujaa.

Ps. Nyt joku tarkkasilmäinen huomaa, että kuvassa on vanilliinisokeria. Minulla ei ollut vaniljatankoa. Vauvan kanssa on mitä rasittavinta lähteä kauppaan yhden aineksen perässä, kun koko haalarishow vie puoli vuotta. Käytin siis vanilliinisokeria, jolla on hyvin vähän tekemistä oikean vaniljan kanssa, tiedän, anteeksi. No nii. Meni maku sitten tästäkin lettu-unelmasta. Kyllä minä niin mieleni pahoitin...

Kommentit

Terhi (Ei varmistettu)

Mut purkki on hieno! Tehtiin just mökillä lettuja (tai siis en mä tehnyt, en ole taloutemme lettuvastaava), kun kauramaito oli menossa vanhaksi. Lettujen valmistuttua huomattiin ettei meillä ollutkaan hilloa, ja pelkkä sokeri tuntui tylsältä. Sit muistin että britithän lurauttaa letuille sokerin kaveriksi sitruunamehua, ja sehän oli huippishyvää! Vähän siis samaa makumaailmaa kuin tässä reseptissä, mut pitää joskus testata tätäkin. (Tai siis välittää ohje lettuvastaavalle.)

Amanda! (Ei varmistettu)

EIKÄ!! Hiuka ihanaa, et oot laittanu tänne tämmöse ohjeen - oon himoinnu jo monta päivää lettuja, mut ohje on uupunut ! voit olla VARMA että teen näitä viimeistään huomenna!!!! IIK, ihanaa - saan lettuja!

Toimitus
Toimitus

Oijoi, nami! Taitaa olla lettukestit tiedossa...

Haastoimme muuten sinut kertomaan, miten lapsen saaminen muutti sinua. Piipahdapa toimituksen palstalla ja kerro meillekin!

Choco
We're getting married!

Letut oli varmasti ihan superhyviä, MUTTA VÄHÄN TUO PURKKI ON IHANA! Ei kestä.

Oispa meidänkin lähikaupassa tuollasta vaniliinisokeria. 

<3

Keittäjä (Ei varmistettu)

Mitä tuo vanilliinisokeripurkki alunperinkään tekee kaapissasi? :) Sinulla on ollut koko elämäsi aikaa hankkia sitä oikeaa vaniljaa kotiin. Esim. Dr ötkerin vaniljatiivistettä saa joka Alepasta. Valintoja, valintoja.

laurafree
Laura loves

Moi, se on aarre äidiltä! Siis ainoastaan ja vain sairaan hieno purkki. Vaniljatangoille on ihan oma purnukka, don't worry! Tiivisteenä en ole koskaan ostanut, pitääkin hankkia siinäkin muodossa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.