Kastanjakakku

Ladataan...
Laura loves

Välillä näkee vierestä, kun joku tekee vikaostoksen. Onneksi tässä tapauksessa kyse oli halvasta hudista: kastanjahillopurkki maksoi tasan euron. Äitini silmiin syttyi palo: kauniissa Bonne Maman -purkissa jotakin ihanaa tahnaa! Se soma puna-valkoruudullinen kansi! Minäkin olisin voinut haksahtaa. Paria kuukautta myöhemmin arvasin, että hillo olisi käyttämättä lapsuudenkodin kylmäkaapissa.

Onneksi sattui olemaan äidin syntymäpäivä. Onneksi olin juuri bongannut naistenlehdestä kastanjasuklaakakkureseptin. Minä en kestä, jos joku hassu (tai vähemmänkään hassu) elintarvike jää käyttämättä. Tarjouduin leipomaan synttärikakun. En osaa leipoa ollenkaan – siis ollenkaan – joten tämä on haaste. Resepti kuulostaa tältä:

Kastanja-suklaakakku

120 g voita
200 g tummaa suklaata (70-80 -prosenttista)
5 keltuaista
5 valkuaista
1.5 dl sokeria
350 g kastanjasosetta

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele 24 senttinen irtopohjavuoka, jonka pohjalla on leivinpaperi. Voitele vuoan reunat kevyesti.
2. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa. Muista sekoitella välillä, ettei suklaa pala.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi toisessa astiassa. Sekoita kastanjasose keltuais-sokeri seokseen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Nostele joukkoon varovasti valkuaisvaahto.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän hyllyväksi. Se jähmettyy jäähdyttyään. Kun kakku on vähän jäähtynyt vuoassaan, irrota kakun reunat vuoasta ohutteräisen veitsen avulla. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
5. Peitä kakku huolellisesti tuorekelmulla ja laita jääkaappiin. Koristele vadelmilla halutessasi. Valmista kakku päivää ennen tarjoilua, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.

 

Luin vasta itsekin nyt, että kakku kantsisi valmistaa vuorokautta aiemmin. So not, meni jo.

Huom! Tarjoile kakku mascarponen kera. Kavereiden kesken “masciksen” voi maustaa rommitilkalla. Löytyyköhän äidin suppeasta baarikaapista sitäkään?

Share

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Tämä on munlainen kakku - ja vielä mascarponen kera. Oih, täydellistä!

laurafree
Laura loves

Huomasin, että täähän sopii myös keliaakikoille.

Ja oli kyllä superhyvää, överimakeudessaankin. Mascarpone kruunasi tosiaan setin. Lääh.

Kommentoi

Ladataan...