Ohi on

Laura loves

Mieheni jäi uudenvuodenpäivänä vanhempainvapaalle. Huomenna hän palaa töihin ja olen taas kotiäiti yksin. Kolme kuukautta kiepsahti ohi hujauksessa. Käsittämätöntä, että jos olisin päivätöissä kuten normaalit ihmiset, tällaista kolmea kuukauttakaan ei olisi ollut.

Note to self, eiku siis muille: hanki lapsi vain tilanteessa, jossa jompi kumpi ei ole päivätyössä vaan voi tehdä töitä kotoa tai opiskelee. Ja/tai äänestä eduskuntavaaleissa vain ihmistä, joka ajaa vanhempainvapaiden 6+6+6 -mallia. Minusta on aivan uskomatonta, että perheeksi ei saa kasvaa rauhassa ja totaalisen uutta elämäntilannetta mutustella yhdessä, vaan yhden vanhemman (useimmiten äidin) pitää suorittaa yksin valtaosa uskomattoman vaativasta vauvavuodesta.

Nyt kun tiedän vauvoista sen, mitä tiedän, ensi kerralla mies jää kyllä kotiin ikäkuukausiksi 3-6 tai 2-6, heti silloin, milloin ikinä se äidille väkisin määrätty äitiyslomapätkä loppuukaan.

Nyt on pakko tankata unta. Sitä tullaan tarvitsemaan nyt, kun en enää saa aamuisin jäädä nukkumaan, kun pojat lusikoivat aamupuuroa. Onneksi tulee kesä.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos, että tällaisiakin näkökulmia sanotaan ääneen. Usein äitimyytti jyrää ne alleen.

laurafree
Laura loves

Kiitos, että kommentoit näin! Otetaanpa kaikki elämäntehtäväksemme huutaa tätä ääneen mahdollisimman kovaa.

Mä kuulun ainakin siihen äitikategoriaan, joka lähtisi joka toinen aamu varsin mieluusti töihin istumaan Facebookissa kahdeksaksi tunniksi kun tekisin tätä hullun uuvuttavaa vauvanhoitoduunia. Ja sitten taas... Varmasti sekin särkisi sydämen. Mun mielestä lasta pitäisi hoitaa yötä päivää YHDESSÄ erittäin pitkään, vaikka 3 ekaa VUOTTA.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.