Päästäisateria

Laura loves

Äitini otti pitkäperjantaina jeesuksen roolin ja lupasi yövahtia Suloa meillä. Minä pääsin miehen levynjulkkareihin ja juhlistin sitä muun muassa valkoviinillä, punaviinillä, oluella, valkovenäläisellä ja jallukolalla. Nyt olo on sen mukainen.

Mutta siis! Kiitokseksi vastasin pääsiäisaterian kokkaamisesta. Se koostui Hanna Jensenin (valitettavasti jo kuopatusta) ruokablogista omaksutusta Melanzane Alla Parmegianasta ja lammaspullista. Lammaspullat olivat sovellus eräästä reseptistä lempikeittokirjastani Popsoppaa - Kotikokkeja A.W. Yrjänästä Kata Kärkkäiseen.

Kirja on niin vanha, että Kata Kärkkäinen on ehtinyt vaihtaa jo etu- ja sukunimensäkin. Sain sen lahjaksi Terhiltä & Tabilta vuonna 2001 ja yli kymmenessä vuodessa olen lukenut sen varmaan sadasti ja kokannut siitä vaikka mitä. (Parhaita keittokirjoja ovat sellaiset, joissa on reseptien lisäksi tarinointia ruoasta - tämä kuuluu niihin.)

Mutta ne lammaspullat. Luomukaritsaa ruokapiiristä. Niihin raastettiin limen kuorta ja puristettiin yhden limen mehu. Mausteeksi suolan ja pippurin lisäksi neilikkaa. Paistettiin voissa. Erinomaiset! Suosittelen. Reseptissä valmistettiin myös tomaattikastike rusinoiden ja aprikoosien kera, mutta koska munakoisovuoassa oli jo tomaattikastike, ehämmä toista alkanut vääntää.

Jälkkäriksi kahvit & luomuminisuklaamunia. Kiitos, muurarirabbi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.