Tapettitokkura

Laura loves

Miten kukaan ihminen maailmankaikkeudessa on koskaan pystynyt valitsemaan tapettia kotiinsa? Vastaukset postikortilla, kiitos. Vekkulaan olisi tarkoitus tapetoida yksi seinä, tai yksi kulma, portaiden alle jäävä lukunurkka. Helpommin sanottu kuin tehty.

Tiedän vain kaukaisesti, mitä haluan: pistaasinvihreään sohvaan sointuvaa vanhanaikaista kukkaa. Ei niinkään retroa kuin romanttista. Peribrittiläisen kukkaräjähdyksen! Tai siis ei - överiromanttista ruusumeininkiä. (Tämän takia jouduin jo sulkemaan eilen tapettikirjan hempukan pionipuskaluomuksen kohdalta. Nyyh. Mutta oikeasti - se oli vähän too much.) Williammorrismaista vuosisadan alun (siis ei tämän vuosisadan!) tyylikästä, mutta runsasta kukkaa ja koukeroa. Ihanan, rehevän viidakon, jossa lukea loputtomiin.

Eilen kiersin Sisustuksen Koodin ja Sisustusliike Teatterin, lempparini Turussa. Kummassakin sekoaminen oli lähellä, kun pläräsin paksua opusta toisen perään. Yhtäkkiä en edes tiennyt enää, mitä halusin. Ihanat, painavat kirjat lumosivat. Luulin jopa hetken, että haluan seinän täyteen Mulberryn lentäviä sorsia.

En oikeasti halua! Linnut ovat pelottavia, ja siivekkäiden haikea lento jotenkin surullinen.

Kasvilajikkeet ovat ainakin tulleet tutuksi tämän jahdin aikana. Tahdonko viettää loppuelämäni (mistä sitä tietää, Vekkula voi olla loppuelämä!) tulppaanikedolla, liljameressä vai voikukkaniityllä? Senkutiätäs!

Kommentit

Oona (Ei varmistettu)

Tuo ensimmäinen. Se on tarpeeksi villi, mutta kuitenkin harmoninen, kauniisti piirretty eikä yhtään yliampuva mihinkään suuntaan. Se huutaa "porrasaluslukunurkkaan! Täällä on aina kesä ja tuulessa tuoksuu salaisuus! Ota minut!"

Anja (Ei varmistettu)

Oumai, en ole ikinä edes uskaltanut ajatella, kuinka upeita tapetteja maailmaan mahtuu!

Komppaan Oonaa, tuo ensimmäinen on parhaus. Eikä kyseisellä kukkakedolla tarvi loppuelämäänsä temmeltää: portaanaluslukunurkka kuulostaa helposti uudestaan tapeltoitavan kokoiselta. (Äitini on tapetoi alakerran vessan uudestaan muutaman vuoden välein, koska "se on niin pieni, että tapetointi on ainostaan mukavaa", siksi siis kuvittelen näin.)

Ananas
Ananas ja Kookos

Ääks, munkin pitäis kohta alkaa valitsemaan maaleja seiniin ja yhteen seinään tapettia. En voi ikinä pystyä päättämään! Tsemppiä tapettien arpomiseen, ja kerro sitten mitä valitsit. :) Ja tuo sorsatapetti muuten on todella pelottava.

Vierailija (Ei varmistettu)

höh todellakaan ei tarvii tehdä päätöksiä loppuelämäksi! lapsuudenkodissani muistaakseni jokainen huone remontoitiin muutamaan kertaan sen 20v aikana kun siinä asuttiin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.