Muotia masua kasvattaville

Lilou's Crush

 

Lähipiirissä moni rakas odottelee vauvaa, ja kaksi heistä on ihan viime viikkoina puhissut minulle pukeutumispulmia. Koetinpa siis avustaa hiukkasen muistelemalla omia kokemuksiani ja surffasin sopivissa verkkokaupoissa inspistä metsästellen. Tämän postauksen tekeminen olikin tosi hauskaa!

Tässä ensimmäiseksi omat suosikkini, jotka pukisin vaikka heti päälleni, jos olisi nyt mammavaatteille tarvetta:

 

Mamamuodin valikoima kasvaa jatkuvasti myös kohtuuhintaisissa vaatemerkeissä.  -Kolme vuotta sitten, kun itse olin raskaana, valinnanvaraa oli huomattavasti vähemmän, tarjolla oli lähinnä joustovyötäröfarkkuja, reisitaskuhousuja ja raitapaitoja, noin kärjistäen.

Omana raskausaikanani suosin mekkoja, koska niissä mahaa eivät painaneet vyötärökaistaleet tai kuminauhat -ja selvisi yhdellä vaatekappaleella pukeutumisesta. Lisäksi helpotuksekseni koitui tuon ajan tunika+leggarit-muoti, eli varsinaisia äitiysvaatteita en juurikaan hankkinut.

 

Puseroiden helmojen kannattaa olla riittävän pitkiä, sillä kasvava masu nostaa paidanhelman yllättävän nopeasti uusiin korkeuksiin. Siihen auttaa masutuubi (se trikoopätkä, joka pidentää puseroa ja lämmittää mahaa), mutta helpompi ja tyylikkäämpi vaihtoehto on kyllä minusta riittävän pitkä paita, jonka kanssa ei tarvitse pelätä mahanahan vilauttelua.

Työhön pukeutuminen tuotti toisinaan hiukan päänvaivaa, vaikka työskentelenkin varsin vaapamuotoista pukeutumista suosivalla alalla. Näillä allaolevilla vaatteilla voisin nyt kuvitella meneväni lähes palaveriin kuin palaveriin, kunhan jalassa olisi kauniit kengät ja tukka hyvin.

Äitiysvaatteita löytyy nykyään mainiosti myös juhlaan, sekä vartalonmyötäisenä että kauniisti laskeutuvana, paljastavampana ja peittävämpänä.

 

Kohtuuhintaisia äitiysvaatteita löytyy katumuodin verkkokaupoista Euroopasta mm. Asokselta, H&M:ltä, Topshopilta ja vähän perinteisempää (tosin myös Mamalicious-mallistoa) Dorothy Perkinsiltä. Näiden verkkokauppojen toimituskulut ovat erityisen edukkaat, 5-10 euroa.

Suurin osa postaukseen poimimistani vaatteista oli 30-40 euron hintaisia eli kohtuullisia. Kannattaa muistaa, että koska äitiysvaatteita käytetään niin lyhyt tovi, niitä kannattaa ostaa ja myydä eteenpäin esimerkiksi Huuto.netissä, sillä kunto on yleensä vielä kelvollinen yhden-kahden käyttäjän jäljiltä.

Tällä haavaa päätän jutun tähän, sillä oma pikkiriikki kaipaa leikkiseuraa :) Ihania odotuksen hetkiä ja pukeutumisen intoa kaikille masukkaille!

Kommentit

May

Voi kun ihana postaus! Kunpa tämän olisi saanut hieman aikaisemmin. Itse olen jo niin loppusuoralla, ettei vaatteilla enää koreilla :) Lisään sun listaan vielä brittiläiset New Look (www.newlook.com) jolta löytyy hyvin edukas ja nuorekas mammamallisto, mutta ei kovin laadukas. Ja sit pitkään odotettu, ihana Mamas & Papas (www.mamasandpapas.com) josta saa odotus- ja lasten vaatteita tilattua Suomeen. Kaunista odotusta kaikille!

Hertta
Lilou's Crush

May, juu, tuo Newlook vallan unohtui! Noista mammavaatteista ei ole sen osalta kokemusta, mutta ovat ainakin viimeisten trendien mukaiset! Mamas&Papasin liikkeessä poikkesin viime Lontoon reissulta, ja oikein harmitti, että ei ole vaavia tulossa :) Ihanaa ja onnellista loppuodotusta sinulle <3

Hampaat irvessä

Kiva postaus! olen poiminut jotain noista omiinkin kollaaseihin. enimmäkseen olen ajatellut yrittää pärjätä normimallistojen vaatteilla, jotka sopivat malliltaan odottajille. gap ei valitettavasti näytä toimittavan mammavaatteitaan suomeen. kaavuista en pidä (raskausaikana): en halua näyttää muumimammalta. mamaliciouksella on joitain kivoja vaatteita, mutta monet on selvästi suunniteltu vähän ikäistäni vanhemmille, lähemmäs nelikymppisille :) tällä hetkellä (raskaus noin puolivälissä) tavalliset farkkulegginsit ja pidemmät trikoopaidat sekä parilla napilla napitetut neuletakit yhdistettynä mammatoppiin on ollut toimivimpia. kun lähden pian tukholmaan, pitää katsastaa topshopin tarjonta. materiaaleja kun ei voi tunnustella nettikaupassa.

Hertta
Lilou's Crush

Nna, kiitti! Samoin itse menin normimallistoilla pääasiassa, osittain siksi, että aika oli niin lyhyt, että en viitsinyt panostaa järkkyhintaisiin mammavaatteisiin (lukuunottamatta siis H&M ja Zara) ja toisaalta muotikin tosiaan silloin oli odottajalle suosiollinen. Mamaliciousta sai silloin ainakin stokkalta, mutta tuolloinen mallisto ei miellyttänyt myöskään. Kurkkaa ihmeessä tuo Topshop, josko sieltä jotakin piristävää löytyisi vielä loppumetreille! Auvoisaa vauvanhaudonta-aikaa ja onnittelut :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.