Nyt hamstraamaan lakanoita

Lilou's Crush

Finlaysonin toimitusjohtaja Jouko Salakka haasteli MTV3:n seitsämän uutisissa, että seuraavassa liikkeisiin tulevassa mallistossa on todella kovat hinnannostopaineet puuvillan hinnanoususta ja muista syistä johtuen; hän veikkasi hinnankorotuksiksi  20-jopa 70%.

Jo siinä on korotusta kerrakseen.

Samoista syistä johtuvia paineita on luonnollisesti myös muilla alan toimijoilla, samassa uutispätkässä esimerkiksi Marimekon tuotteille ennustettiin syksystä lähtien komiampia hintalappuja. Mielenkiintoista nähdä, millaiseen kiitoon hinnat loppujen lopuksi lähtevät, ja kuinka se vaikuttaa edullisempien ketjujen hinnoitteluun.

Jos hamstraisin jotakin, ostaisin lapselle lakanoita. Vaikka tuon ensimmäisen kuvan Marimekon Karkulaiset-setin, siitä kuviosta tykkään.

 

Ehdin jo hankkia toisen Marimekon Kanto-säilytyskorin, joka on lelukorina hyväksi havaittu. Mutta se ei liene vielä hamstraamista :)

Kommentit

...

halpisvaateliikkeisiin tähän on jo reagoitu. puuvillaista paitaa on lähes mahdottomuus löytää vaan kaikki on SITÄ KAMALAA HIRVEÄÄ VISKOOSIA.

...

tarkennuksena siis vielä sen verran että esim. puuvillatrikoota on lähes mahdotonta löytää esim h&mstä enää sillä kaikki on viskoosia. ja mekko tulee pesukoneesta paitana ulos.

Ei kai se mikään ihme ole jos lakanasettien hinta nousee, Jysk myy kuudella eurolla pussilakanasettiä ja H&M:stäkin saa tuplasetin alle 40€:llä. Hyvä vaan, sanon minä, jos tämä vaan mitenkään vähentää huonolaatuista massatuotantoa ja pakottaa ihmiset ostamaan hyvälaatuisia, vuodesta toiseen kestäviä petivaatteita.

Mäkin nukun osaksi samoissa lakanoissa kuin isoäitini, kauniita valkoisia rypistymättömiä ja kellastumattomia - toisin kuin mitä nykyään Finlaysonillakaan myydään, nyppyyntyy alta aikayksikön eikä siliä sitten millään.

krisuli (Ei varmistettu)

Kiinnostaa kyllä tietää, käykö näin muualla Euroopassa. En yhtään epäile, etteivätkö suomalaiset yritykset käyttäisi hyväksi tätä puuvillan hinnannousua. Vaikka se ensi vuonna laskisi, ei tarvitse odottaa puuvillasta tehdyn tavaran halpenemista.

Saa nähdä, miten myös liikkeet, joiden vaatteissa ei juurikaan käytetä puuvillaa, reagoivat. Esimerkiksi Vero Modan ja Vilan vaatteista yleensä vain tavalliset t-paidat ja topit sisältävät puuvillaa. Mekot ja erikoisemmat paidat ovat polyesteriä, viskoosia ja akryylia.

Hertta
Lilou's Crush

Elina T, näin on! Itselläni ei ole ihan kauheita antipatioita viskoosia kohtaan, harmina on kyllä tuo nyppyyntyminen, polyesteri on oma inhokkini. Kesällä löysin pari aivan ihanaa paitaa Zaran alesta,ja päälle laittaessa tuntui, kuin olisi vetänyt ylleen muovipussin. -ja niinhän se tavallaan olikin ;)

Hertta
Lilou's Crush

Titiu, ei tosiaankaan ole ihme, jos halvimpien pussilakanoiden hinnat nousee, tosin kuuden euron hinnalla ei varmaankaan ole edes tarkoitus tehdä katetta vaan käyttää tuotetta sisäänvetokoukkuna? Mietin vain, että Finlaysonin tuotteet eivät muutenkaan ole ihan edullisimmasta päästä, eli minkä kumman tuotteen Salakka arvioi edelleen kuluttajalle niin tärkeäksi, että se tultaisiin hankkimaan, vaikka hinta kohoaisi sen 70%. -Salakka siis puhui oman yrityksensä tuotteista, eli siitä hämmennykseni. Minullakin on muuten isoäitini vanhoja lakanoita, ja niitä ei voita mikään <3

 

Krisuli, olet oikeassa, vaikka hinta jostain syystä halpenisi, tuotteet eivät varmasti! Ja on muuten kurjaa, kun nuo keinokuituvaatteet olisivat muuten kivoja, ja suosisivat tilipussia, mutta koska eivät kestä kunnon pesuja ja tuntuvat ainakin omalla herkähköllä iholla ikävältä, monet kivannäköiset vaatteet jäävät ostamatta.  Pöh.

May

Ne isoäidin lakanat uutena vasta kankeat olivatkin, siksi ne säilyy. Aika ja käyttö kuluttaa ne ihanan pehmeiksi. Mulla on samaa peruslaatua olevia Finlaysonin 80-luvulta. Ihania, vielä ehjiä ja superpehmeitä nekin nyt, mutta ei todellakaan silloin :) Nyrkkisääntönä puuvillalakanoissa voi pitää, että unelman pehmeät nyppyyntyy nopeammin ja tiheään kudotut, kahisevat ovat yleensä huonoja siliämään.

Hinnat tulevat nousemaan kaikkialla, sillä laadukkaita tehtaita maailmalla ei kuitenkaan ole kovin montaa ja tavarat tulevat monille merkeille samoilta valmistajilta.

Hyvä havainto vaatepuolelta toi viskoosi! Sen olen huomannut, että ainakin H&M tuntuu suosivan nyt paljon ns "eläväpintaista puuvillaa", joka on taas mun inhokki. Mistä lie joutuneet ottamaan jotain sekunda jämää pahimmassa hädässä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.