Seksiä työpaikalla

Lilou's Crush

Seksikäs ala, seksikäs työ, seksikäs titteli. Mitä ihmettä?

Työskentelen mainostoimistossa, kuten taidattekin tietää. Viimeaikoina silmiini on sattunut parikin kirjoitusta, joissa ensimmäinen media- ja mainosalaa kuvaava adjektiivi on ollut seksikäs. Juu, tiedän, että sitä käytetään tehostesanana kuvaamaan puoleensavetävää alaa, mutta näinä työpaikka-ahdistelun päivinä sitä tulee helposti hiukan verbaali-frigidiksi, ja jäin sanavalintaa pohtimaan.

(Jos saatte käsiinne, lukekaa vaikkapa 21.3 Kauppalehden juttu "Makeempi kuin mainostoimisto",  joka käsitteli mediatoimistoalan muutosta. Siinä haastateltiin mm.  kovasti arvostamaani Ville Torisevaa kontaktointitoimisto Toisesta. Mielenkiintoinen, hyvä kirjoitus.)

Mainosala ja erityisesti digitaalinen media on rakkauteni ja osa identiteettiäni. Voisin kuvata tätä kutsumusammatiksi, sillä jo pikkutyttönä tiesin alalle suuntaavani, vaikka tuolloin tietämykseni oli toki kovin vajavaista. Parhaan ystäväni kanssa suunnittelimme yli 20 vutta sitten, että perustamme isoina ikioman mainostoimiston: hän piirtää, ja minä sitten johdan ja kirjoitan. -Ja miten hassua, vähän noin siinä sitten kävikin!

Olen ollut onnekas, ja saanut tehdä koko työurani, yli kymmenen viime vuotta töitä näissä kertakaikkisen seksikkäissä työpaikoissa, media- ja mainostoimistoissa. Työ on ollut mielenkiintoista, kiehtovaa, hikistä, koukuttavaa, houkuttelevaa, hengästyttävää, jännittävää ja jatkuvasti täynnä uutuudenviehätystä ja adrenaliiniakin silloin tällöin. Suuria tunteita. Mutta että seksikästä? Lähimmäs seksiä meikäläinen on päässyt kondomi- ja HIV-kampanjoiden suunnittelussa.  Kovin harva meistä mainosalalla työskentelevistäkään lienee siis täällä sen seksin vuoksi.

Ja mikä tämän hiukan harhailevan jutun ihan perimmäinen pointti piti olla? Se oli se, että arvostakaa ystävät  omaa työtänne, vaikka se ei julkisuudessa saisikaan "seksikästä" leimaa. Yhtälaisia työn ilon ja onnistumisen hetkiä olen kokenut myös kesätyöntekijänä kertoessani turisteille Saksaksi Keuruun vanhan kirkon ihmeistä (ne oikesti hautasivat ihmisiä ja aarteita kirkon lattian alle!) ja miten hyvillä mielin olinkaan siistiessäni jonkun isoäidin haudan hiekkapinnan mahdollisimman kauniiksi kaipaavia varten hautausmaalla. Ja millaisia liikutuksen väristyksiä koinkaan ensimmäisessä "oikeassa" työpaikassani markkinointiosastolla vilkuttaessani hyvästiksi kohti maailman meria kyntämään lähtevän loistoristeilijan perään, joka rakentui työhuoneeni ikkunan alla täyteen uljauteensa.

Töiden arvostus lähtee itsestä, valitettavasti ulkoinen arvostus eli palkkapussin suuruus ja työn kuormittavuus, oli se sitten henkistä tai fyysistä, ei hyvinvointisuomessakaan aina kohtaa.    

Terveisin,

deadlinen painamana ja erinäisten häiritsevien inspiraatioiden vaivaamana, kirjailijan ja lasinpuhaltajan lapsi eli kauas taiteellisesta puusta pudonnut omena.

 

PS. Sanoinko riittävän monta kertaa "seksi", että tämä teksti varmasti löytyy hakukoneista ;)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh heh! Juu, täällä toinen seksikäs. Itse tykkään tässä toimistotyössä siitä, että on niin paljon erilaisia proggiksia. Koskaan ei ole vielä kyllästyttänyt sisältö, kiire ajoittain. Ja työkaverit, ne on aivan mahtavia. Koko ajan oppii lisää.

Esba (Ei varmistettu)

Jäi nimimerkki pois, mutta naapuri siis täällä terve :)

Hertta
Lilou's Crush

Esba-naapurintyttönen hei, näin on justiinsa. -ja työkaverit on ehdottomasti homman suola ja sipuli työssä kuin työssä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta on ihanaa, kun työnteosta puhutaan näin positiiviseen sävyyn! Ansiotyön lisäksi arvostuksen ansaitsevat myös lapsia kotona kasvattavat ja hoitavat vanhemmat. Olen yliopisto-opiskelija ja aion(!) valmistua tavoiteajassa, vaikka pieni siivu maisteriopinnoista jääkin tulevan lapsen kanssa opiskeltavaksi. Onneksi lapsen isä on kiinnostunut tekemään myös parhaansa kasvatus- ja hoitotyön jakamisessa. Toivottavasti löydämme mieheni kanssa molemmat tasapainon kodin ulkopuolisen ja sisäisen työn välillä!

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, kiitos! Ja olen samaa mieltä, arvostuksen ansaitsevat tottakai myös kodinhoidollisista vastuista huolehtivat ihmiset. Oikein paljon onnea odotukseesi ja tuleviin ruuhkavuosiin :) Täällä sitä onkin menoa, hurlumhei ja hauskaa!

TinaW (Ei varmistettu)

Sinä olet NIIN hyvä siinä mitä teet - oli se sitten seksikästä tai ei! Ja olet harvinaisen oikeassa siinä, että tuo kliseinen seksikkyys ei näy ulkoisessa arvostuksessa - valitettavasti, mutta toivottavasti vain toistaiseksi.

Jep, on syytetty ikuiseksi optimistiksi... ;o)

Hertta
Lilou's Crush

TinaW, SJ, rakas ikuinen optimisti ja ihminen jota juuri tänään kaipauksella ajattelin! Viestistäsi hämilleen menee hän täällä ja hymyilee posket punoittaen :)

-Mutta vedänpä tähän vielä politiikankin mukaan, ja tuumaan, että nythän on vaalit taas edessä, kenties ja pikkuhiljaa arvostusta kilisee myös sinne minne sitä kaivataan.

kaukaa UKsta (Ei varmistettu)

Aivan mahvata postaus! Pidän kovasti kirjoitustyylistäsi! Keep up the good work!:)

Ananas
Ananas ja Kookos

Juuri niin Hertta! Tuo seksikkyysleima alalla voi olla myös taakka, jos esim. tv-sarjoista toistuvasti tulee sellainen kuva, että alan edustajat vain istuvat tyylikkäissä vaatteissa edustamassa ja käyvät työpäivän jälkeen drinkeillä ja palkka on päätä huimaava. En siis tiedä onko näillä "seksikkäillä" aloilla sellaista (oma työni kun on ehkä maailman epäseksikkäintä), mutta jotenkin kuvittelisin että joka alalla työ on kuitenkin paljon muutakin. ;)

 

Hertta
Lilou's Crush

UK:n kaukailija, kiitos! Keep up reading :)

Ananas, näin se juuri on, eipä paljon drinkeillä istuta tai tilipussi saa heikotusta aikan :)

Vesa V (Ei varmistettu)

Word!

Mikä tahansa työ on 'seksikästä' silloin kun siitä diggaa. Nyt kun tarkemmin asiaa pohtii, niin eihän 'seksikkyydellä' olekaan tässä yhteydessä mitään tekemistä 'seksin' kanssa. Se on vain seksikkäämpi termi kuvaamaan asian puoleensavetävyyttä ja 'hohdokkuutta'. Nyt on 'seksi' mainittu tällä sivulla niin monta kertaa, että löydettävyys on taattu :)

Aurinkoista kevättä Hertta!

Hertta
Lilou's Crush

Vesa V, näin justiinsa. Seksikästä tai ei, pääasia että oma työ tuo hyvät fibat!  Asia adjektiivin takana vähän hautautui.  Kiitos siis seksitalkoisiin osallistumisesta :)  Pari vielä varmuuden vuoksi: Seksi Seksi Seksi. Halaus sinne hyvien ruokaloiden mekkaan :)

Iisa

Media- ja mainosalaan liitettävät mielikuvat on musta tulleet - onneksi - jo vähän lähemmäs maanpintaa sitten kultaisen 2000-luvun (sitä ennenhän kyseiset alat olivat jotain ihan normaalien ihmisten tavoittamattomissa olevaa), mutta silti tähän vielä törmää, alan seksikkääksi hehkutteluun.

Mä ounastelen, tai ainakin toivon, että tällä vuosikymmenellä porukka uskaltaa entistä enemmän liputtaa myös niiden vähemmän vetovoimaisten alojen puolesta. On sääli, jos esim. nuoret tekevät alavalintoja sen mukaan, mikä tuntuu kuumimmalta hommalta eikä omaa kutsumusta kuunnellen.

Postaus siis paikallaan, Hertta!

Cherry (Ei varmistettu)

Älyttömän mielenkiintoinen postaus! Omaa korvaani on aina viehättänyt sana mainostoimisto ja kadulla kävellessä katselen pitkiä katseita ihaniin toimistoihin, joissa jokainen työntekijä istuskelee rennosti (heh) tietokoneensa äärellä, kahvimuki toisessa kädessä. Mitään en oikeasti tiedä koko alasta ja oliskin tosi hauskaa päästä kurkkimaan vaikka viikoksi, mitä siellä todella tapahtuu :)) Itse lopulta niin erilaiselle alalle ajautunut.. edelleen haaveilee siitä taiteellisemmasta alasta.. Mutta onneksi vielä nuori ;)

N.HOO (Ei varmistettu)

Hitsi mikä otsikko; kelasin, et luvassa on jotain tihkuvan seksikästä! :)

Totta, työssään pitää viihtyä ja saada ne jokapäiväiset, hyvät kicksit siitä, mitä tekee!

Itse koen valitettavasti olevani väärällä alalla ja olen kyllä jo hakenut toiseen, enemmän omanlaiseeni hommaan joten saas nyt nähdä, miten käy!

Hyvät vibat antaa seksikkään fiiliksen!

Epäseksikäs DI (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä kirjoitus! :)

Shania (Ei varmistettu)

Hieno kirjoitus! Olen itsekin mainosalalla ja tällainen kysymys tuli mieleen: onko työn ja lapsiperhe-elämän yhdistäminen sujunut ongelmattomasti? Alahan on tunnetusti sellainen, että kun deadline on käsillä, hommia tehdään kelloa katsomatta. Ilomielin ottaisin vinkkisi/ajatuksesi vastaan tällaisesta aiheesta :) Toisaalta taidat olla ajankäytön mestari, kun ehdit tätä blogiakin pitämään - täytyy nostaa hattua!

Johanna Vierailija (Ei varmistettu)

Siis sinäkö olet toiminut oppaana vihkikirkossani?? Ihanaa! Small world jne... Fanitan sinua nyt entistä enemmän :))

Niin ja kiitos vielä osuvasta kirjoituksesta! Blogisi on yksinkertaisesti überhyvä!!

Hertta
Lilou's Crush

Iisa, just näin -se hotein paikka vaatii sisäistä paloa ollakseen sitä myös just minulle.

Cherry, hih, toimistot on yleensä kieltämättä tosi mukavia -mutta se rento istuskelu on kyllä sitten vain silmänlumetta :) Ainakin tää täällä istuu peppu penkissä hartiat kireinä ja niskalihakset krampissa. Kahvikin on aika usein aika kamalaa. Siis tällaiselle laihan kaffen ystävälle, korjaan. Ja minä pidän sulle peukkuja, että rohkaistut tavoittelemaan sitä omaa unelmaasi, kyllä se elämä on kaikkein antoisinta silloin!

 

N.HOO, hahaa, jäit nalkkiin :) Pahoittelen, että mehukkaat jutut piti vielä säästää johonkin toiseen juttuun. Olinkin muistaakseni lukenut, että et ihan koe alaasi omaksesi,joten nyt häntä pystyyn, hyvillä viboilla ja seksikkäänä käyskentelet haastatteluun ja nappaat sen oman nastan paikkasi! Tsemppiä!

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Epäseksikäs DI, kiitos :)

 

Shania, kieltämättä perheen ja työn yhdistäminen vaatii vähän sumplaamista -etenkin, kun olemme molemmat samalla alalla. Mutta avainsana on yhteispeli sekä sellainen toimisto, jossa puhalletaan yhteen hiileen kun on kovasti hommia! Oma aikani tosin tulee nipistettyä yöunista, ja sitä en voi parhaalla tahdollakaan suositella. Kiitos siis kovasti kivoista sanoistasi :)

 

Johanna, Kiitos ihanasta kommentistasi :) Ja joo! Tarkka titteli taisi olla "kirkko-oppaan apulainen" tms, kun ikää oli tuolloin vielä just alle 18 vee :) Oli ihan superhieno kesätyö, ja täytyy sanoa, että tunnelmallisempaa kirkkoa ei häille varmaan voi keksiä Keski-Suomen suunnalta!

AnnukkaT (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus. Ps. Ei se omena niin kauas pudonnut. Sussahan on taiteellisuutta vaikka kuinka! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.