Silitysrauta-apua?

Lilou's Crush

Kaverit! Sain aikanaan niin hienoa apua imurin hankintaan, että nyt tämän seuraavan talouskonehankinnan ollessa kyseessä tiedustelen taas ammattilaisapua ;) -Nappasin silloin hyvästä Sokoksen tarjouksesta Dysonin, joka on tehnyt selvää jälkeä villakoirista siitä saakka.

Eli hakusassa olisi siis silitysrauta, joka kestäisi sitten sen seuraavat 10 vuotta, jonka vanha on kiltisti palvellut (tarkalleen vuosia on mittarissa vekottimella itseasiassa 14! Sain sen muuttaessani pois kotoa).

Tarpeen olisi suht kepeä rauta hyvällä höyrypuskulla ja riittävän pitkällä johdolla. Kalkinpoistot sun muut herkut tietysti kelpaa myös. Mitään sellaista avaruusaseman näköistä silitysyksikköä en kuitenkaan haluaisi, vaan vekottimen pitäisi mahtua hyvin myös kaapissa säilytettäväksi. Ja hintaakaan ei saisi olla ihan hirveästi, haarukka näyttää olevan käsittämättömän laaja suht yksinkertaiselle vekottimelle.

Lisäksi minua hermoheikkoa helpottaisi kovasti automaattinen virran pois kytkentä, jos rauta on ollut X minuuttia käyttämättä. Sellaisestakin ihmeestä olen nimittäin kuullut.

Kuinka paljon ja tarkasti muuten silitätte? Itse olin ennen äiti-vaihetta himosilittäjä, en nyt sentään kalsareita silittänyt, mutta aikalailla kaiken päälle tulevan. Nyt silittelen paitapuserot ja selkeästi ryppyiset vaatteet,  esmes farkuille rautaa näytän tosi harvoin, trikoille en juuri koskaan, ellei paidan tila sitä erityisesti edellytä.

Kommentit

Himosilittäjä myöskin (Ei varmistettu)

Mulla on Philips 3100 Flance silitysrauta ja ihan hyvin on pelittänyt. Todella kevyt rauta, omaan makuuni ehkä liiankin kevyt. Ei muistaakseni maksanut paljoa, 20-40€ välillä. Sopivan pitkä johto ja kalkinpoisto löytyy. :) Silitysraudassa ei ole automaattista virran katkaisua.
Mutta suosittelen lämpimästi! :)

Hertta
Lilou's Crush

Himosilittäjä (täällä toinen luovuttanut tosin ;) kiitos, tuossa on ne tärkeimmät ominaisuudet, ja hinta enemmän kuin kohdallaan! -Riittääkö paino vaikkapa paksun puuvillan/pellavan silittämiseen? Siis pöytäliinat ja sensemmoiset, joihin tulee tuskastuttavan paksut taitekohoumat?

Ananas
Ananas ja Kookos

Hei hienoa, kiitos vinkistä Himosilittäjä. Täälläkin olisi silitysraudan hankinta edessä ja aika pitkälti noita ominaisuuksia haetaan. Tunnustaudun myös entiseksi, lapsen myötä luovuttaneeksi himosilittäjäksi. :)

Hampaat irvessä

Suosittelen, että ostat melko PAINAVAN silitysraudan. Sitä ei kuitenkaan tarvitse kamalasti nostella ja minun kokemukseni mukaan painavalla siliävät tekstiilit nopeammin :) kevyen kanssa tuntuu, että sitä joutuu painamaan itse lautaa vasten, jolloin silittäminen on raskasta. Sen sijaan silitystä keventää hyvin liukuva rauta. Kuvittele mielessäsi silittämistä kevyellä ja painavalla raudalla, niin ymmärrät, mitä tarkoitan. Itselleni on myös tärkeää, että raudan saa kuumennettua riittävän kuumaksi, silitän kaikki puuvillat kolmosella, luki pesulapussa sitten mitä vain. Vanhassa silitysraudassani oli nimenomaan nuo kolme ongelmaa: liika keveys, liian suuri kitka ja huono kuumeneminen.

ania (Ei varmistettu)

Suosittelen sulle 'omaa' rautaani: Philips Azur Ionic -höyrysilitysrauta :)
http://www.philips.fi/c/silitysraudat/azur-ionic-ionic-deepsteam-gc4875_...

Mulla on paljon pallavaisia vaatteita: mekkoja, paitoja, housuja. Myös pellavaisia pussilakanoita. Olen rautaani tosi tyytyväinen. Sillä silittää huolettomasti myös luonnonsilkin, puuvillan.. ja ne sekoitteet. Silitän käsin myös lakanat ja pyyhkeet, joo-o. Mies silittänyt paitansa ja prässännyt housunsa ja mitä lie. Tykätään oikeasti molemmat. Rauta maksoi satasen hujakoilla ja on hintansa väärti. Pitkään hain, lopulta löysin. Olin yllättynyt (?) useissa (uusissa) silitysraudoissa oleva lämmönsäädintä, joka ei enää ollutkaan kiekko vaan, no erilainen. Kun on tottunut pyöräyttelemään kiekosta lämpötiloja, niin ajatus jostain musta tuntui ei niin kivalta.

"Uudessa Azurissa on ainutlaatuinen Ionic Deepsteam -toiminto, jonka avulla vaikeasti siliävät kankaat, kuten puuvilla ja pellava, siliävät erinomaisesti. Optimoidun painon ja muotoilun ansiosta tämä silitysrauta on suunniteltu antamaan parhaat tulokset."
. . .
Meillä poksahti tosi pitkään palvellut hiustenkuvaaja. Kipaisin kauppaan uutta ostamaan. Jouduin käymään useammassa, ei sen takia, etteikö niitä olisi siellä myyty, vaan: olivat niin hirveän RUMIA! Eikä ergonomiasta tietoakaan. Olin todella yllättynyt mieltä masentavasta tarjonnasta. Valitsin sitten tarjotuista parhaan ja se on ihan hyvä.
Nämä ovat tietenkin makuasioita, ja niistä VOI kiistellä.
Hyvää äitienpäivää!

Hertta
Lilou's Crush

Ananas, hahaa, voi meitä silityshummereita -tsemppiä meille silityspuhdin löytymiseen. Hyvä kun tästä on apua muillekin! Ties vaikka ens kerralla kohdattais rauta-kaupoilla ;)

Nna, hei apua, oot muuten oikeassa. Tuota edeltävä rauta oli justiinsa kuin sun vanha... Hmm. Ei siis muutakuin papua hankkimaan ja ruista ranteeseen, olen saanut itseni influenssan jäljiltä niin huonoon kuntoon, että silittäminenkin on ihan ponnisteluiden takana. Pöh.

ania, toi kuulostaa ihan täydelliseltä! Kävin heti kurkkimassa linkin takana, vaikuttaa oikein hyvältä, samoin kuin "himosilittäjänkin" ehdokas. eli nyt on jo kaksi mitä katsastaa!  Ja se on muuten totta, hiustenkuivaajat on nykyään aikamoisia monstereita -teho on tuonut myös kokoa. Omani on joku shampootilauksen kylkijäisinä Lookfantasticista saatu, kamalan kömpelö mutta ihan hyvä muuten, kun kuivailen noin pari kertaa kuussa.

 

Himosilittäjä myöskin (Ei varmistettu)

Jos paksua puuvilla/pellavaa silittää, saa painaa itse aika paljon. Mutta mulla ainakin on aika harvoin sellaista silitettävänä. Verhoja on saanut silittää hetken ennen siliämistä. :)
Painava rauta olisi siinä mielessä parempi, kuten Nna kirjoitti, mutta näin joka viikko silittäessä kevyt on aika mukavan tuntuinen. :)
Saa nähdä koska mun into silittämiseen loppuu...

Vierailija (Ei varmistettu)

Huomasin kirjoitusvirheen, Philips Elance 3100 :)

Ryppy-Riitta (Ei varmistettu)

Apua! Tunnen itseni aika ryppyiseksi - ei tulisi ikinä mieleenkään silittää farkkuja tai trikoopaitoja! Tai ehkä jos laittaisi johonkin erityistilanteeseen... mutta en ehkä laittaisi kumpaakaan materiaalia silitystä vaativiin tilaisuuksiin, joten säästynpä tältäkin :D

Hertta
Lilou's Crush

Himosilittäjä (myöskin), onko sinulla lapsia? Itselläni silitysinto tyssähti ajanpuutteeseen, kiva niitä olisi vieläkin silkosileitä päälle laittaa, mutta piru vie kun pitää ehtiä käydä suihkussa ja siivotakin joskus ;)  Olen kyllä kuullut äiti-ihmisistä, jotka edelleen ennättävät silittämään, itse olen liian epäorganisoitunut ajankäyttöni kanssa :)

 

Ryppy-Riitta, hihii, höpsistä -kukaan ei takuulla pane edes merkille, onko vaatteet silitetty vai ei (siis just farkut sun muut). Minusta noita ei ole edes tarkoitettu silitettäväksi, mulle jäi vain piintynyt tapa :)

Himosilittäjä myöskin (Ei varmistettu)

Ei ole lapsia eli voi olla kun niitä tulee niin silitys loppuu. :D Kahden ihmisen vaatteisiin aika nyt jotenkin vielä riittää.
Ihmiset usein ihmettelee miksi silitän kaikki vaatteet, koska aika harvat tekee niin. Kummasti siihen kun on tottunut niin sen tekee joka kerta. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.