Toiveuusinta: shopping.galore@soho.nyc

Lilou's Crush

Hei,

Tämä postaus reilun vuoden takaa on omistettu Mintulle ja muille New Yorkiin suuntaaville, toivottavasti siitä on iloa! Lista olisi ehkä hiukan päivittynyt, mutta lisäilen niitä juttuja tuonnempana :)

---------

Koska mielestäni ehdottomasti paras paikka shoppailla Nykissä on Soho, keskitän shoppailusetin sinne: Soho on riittävän pieni ja kompakti, että sitä jaksaa tutkia jalan, eikä välimatkoihin tarvitse tuhlata aikaa, vaan voi keskittyä olennaiseen ;)

 

(auts, yritin kopioida sivua, josta tämän nyysin, mutta koko ajan saan vain ilmoituksen "page does not exist". Anteeksi, internetpoliisilaitos, laiton kopiointi ei ole tahallista!)

Kuten näette, pikkiriikkinen SoHon alue on töpösentäyteen ahdettu liikkeita aivan laidasta laitaan. Poimin tähän vain ehdottomat suosikkini, oman maun mukaisia toivottavasti näette tihrustaa tuosta kartasta.

1. Jos on aikaa vain yhteen... SCOOP!

 

Kuva: scoopnyc.com

 

Ehdoton lempiliikkeeni, voisin suoraan kantaa matkabudjettini oikeastaan tänne. (-Tosin sillä ei pitkälle pötkittäisi, tai ainakaan tultaisi kovin suuren kassin kanssa ulos,  mutta vähässä vara parempi muutenkin :)

Avara, vitivalkoinen liiketila (kuva ei tee oikeutta liikkeelle) avuliaine mutta ei tyrkyttävine myyjineen. Hyllyt ja rekit täytetty Alexander Wangin T-mallistolla, Alice&Olivialla, Helmut Langilla, James Persellä, Zac Posenilla yms yms yms suunnittelijoiden tuotteilla, Kedsin premiumtennareilla, ja tietysti kaikkein cooleimmilla farkkumerkeillä (mm. Seven, Current/Elliot, Splendid, J Brand ymsymsyms -mikä se cool merkki nyt sitten milläkin hetkellä farkkumuodin mekassa on). Pääsin muuten ulos ostamatta ainoitakaan farkkuja. Hyvä minä!

Osoite:  473-475 Broadway (Between Broome and Grand Streets)

2. Opening Ceremony

 

Kuva: openingceremony.com

Inspiraation syntysija! Hengästyttävä määrä designer-herkkuja ja Opening Ceremonyn omia juttuja, - suurin osa tosin oman budjetin ulkopuolella. Sisään, silti!

Osoite: 35 Howard Street

3. Barneys CO-OP

Luksustavaratalo Barneysin pikkusisko, löytyy myös 5th avenuen tavaratalon 7. kerroksesta. A. Wangia, Helmut Langia, Acnea (hirrrrveissä jenkkihinnoissa) 3.1 Phillip Limiä, Current/Elliotia, Diane Von Furstenbergiä, Opening Ceremonyn tuotteita, ja... ja... ja...  hyvin New York Chic. Laadukas trendilaukkuvalikoima, joskin melko suppea. Myös kenkiä.

Valikoimaa voi ennalta ihastella netissä.

Osoite: 660 Madison Avenue

4. MoMa Store

Täällä voisin haaveksia tuntikausia. Yläkerrassa mainitsemisen arvoista ovat laadukkaat lasten kirjat ja  hauskat opettavaiset lelut -MoMa Style, eli voisin rahdata kaiken kotiin. Alakerrassa nykydesignin harrastajan paratiisi; MUJI:n valikoima laajasti esillä, erinomainen kirjavalikoima ja pieniä desigkäyttönesineitä ja julisteita.

Kuva: momastore.org, New York City in a Bag. 

Tällä reissulla sain sen, jonka puuttumista olen pitkään kaivannut: ikioma New York. Paikka pikku puukuviokollaasille vielä haussa.

Osoite: 81 Spring Street

5. UGG Australia

Ensimmäinen tavoitteeni omalla shoppausreissullani oli tällä kertaa hakea tuoreet Uggit, ja sisään-tulos-ulos tapahtui noin kolmessa minuutissa. Lyhytvartiset mustat Uggit ilostuttavat nyt viileinä kevätpäivinä ja taas ensi syksystä eteenpäin.  Uggin liike löytyy myös Upper West Sideltä.

Osoite Sohossa: 79 Mercer Street

6. Sephora

Sephora  löytyy myös SoHosta. Ketju on kyllä ihana -ja liikkeitä on hirrrveän paljon.  Sephoralla on meikkien lisäksi loistovalikoima omalla brandillaan erilaista tyttöjen tilpehööriä; itse olen jo vuosia käyttänyt heidän meikkisiveltimiään, joita voin lämpimästi suositella. Erityisesti voidemaisia meikkejä varten tarkoitetut tekokuitusiveltimet ovat lyömättömiä ihan tavallisenkin luomivärin levittämisessä. (Suosikkini tunnetaan pitkällä nimellä Professional Large Synthetic Eyeshadow Brush nro 25). 

Kuitenkin, jos aikeissa on ostaa tuttuja merkkejä, kuten Dior, YSL ja Lancome, kannattaa piipahtaa Macy*llä tai jossakin muussa tavaratalossa, jos edukkainta hintaa etsii. Itse ostin Diorin Nude-meikkivoiteen ja meikkipuuterin 76:lla dollarilla.

SoHossa Sephoran osoite on 

7. Paul Frank Store

Lasten tuliaisia varten apinakuvioiden ystävien kannattaa suunnata pikkiriikkiseen Paul Frank Storeen -Se on vähän hassusti piilossa ja syrjässä valtakaduilta, mutta sitkeys palkitaan, ja kartanlukutaito, kyllä se löytyy :) Todennäköisesti täpösen täynnä japanilaisia turisteja.

 

Kuva: paulfrank.com

osoite: 195 Mulberry Street

8. Bloomingdales

SoHon Bloomingdales on ihana rauhallinen verrattuna pääliikkeeseen, valikoima pienemmässä liikkeessä luonnollisesti suppeampi. Vaatevalikoiman puolesta suosin pääliikettä, kenkiä katsastaisin todennäköisesti täältä ensin.

Osoite: 504 Broadway

9. Apple Store

Apple on rakkautta, ja tykkään tästä Sohon liikkeestä hurjasti!  -Kuten myös muu perhe. Todella avulias henkilökunta, jota on riittävästi paikalla, ja hyvät valikoimat, luonnollisesti. Itse löysin täältä muuten iPhoneeni Victor Hachmangin Threadlessille suunnitteleman ilmastonmuutoksen vastaisen "Permafrost Pollution" suojakuoren, jota olin netissä Threadlessin sivuilla aiemmin jo fundeerannut. Se oli lapsenkin suosikki. Ja sen tärkeämmän mutta vähän tylsemmän hankinnan tein myös, eli uuden akun MacBook Prohoni.

Osoite: 103 Prince Street

 

 

Muuta havaittua:

Urban Outfittersillä on Broadwayllä SoHossa suuri kolmekerroksinen liike, josta etenkin mieheni tekee löytöjä teepaitaosastolta, itse en oikein ole päässyt UO:n sielunsisältöön käsiksi, mutta kiva siellä on silti fiilistellä, eli joka kerta tulee piipahdettua. Tyttäreni lempirappuset löytyvät muuten juuri Sohon liikkeestä. Jykevää lankkua, ja jatkuu... ja jatkuu... ja jatkuu...

Luksusmerkeiltä löytyy luonnollisesti liikkeet Sohosta: kävin vähän ihastelemassa LV:lla ja MiuMiulla, mutta sama juttu kuin Zaran kanssa,  jos harkitset ostoksia, suosittelen jättämään ne jälleen Eurooppaan. Pradan liike löytyy myös, sinne en tosin kurkannut edes sisään.

Kaupungilla näkee usein tyttösiä Beben kassien kanssa, ja itsekin uteliaisuudesta viimeksi sinne poikkesin. Ei aivan minun tyylistäni, mutta jos hakee elämään vähän bling-blingiä ja minimekkosta tms, kurkkaa sisään.

Suomessa lempparikauppani Zara löytyy myös Sohosta Broadwaylta, mutta suosittelen jättämään ostosten teon -ainakin hinnan puolesta- kotimaahan, Euroopassa Zaran hinnat ovat edukkaammat. Tuntui myös, että valikoima oli suppeampi jenkkizaroissa -tätä en tosin mene vannomaan.

Luonnollisesti myös ketjuliikkeet Victorias Secret, GAP ja Footlocker löytyvät Sohosta -Footlocker tosin on Lady Footlocker, joten miekkosten ja lasten hankinnat täytyy hakea muualta.

Josko tällä pääsisi New Yorkin shoppailuiden fiilistelyn alkuun -täydennän listaa, jos mieleen juolahtaa vielä jotakin aivan olennaista pois jäänyttä :)

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

...Lisään tähän, että myös mm. Madewell ja J Crew löytyvät Sohosta :)

emma frost (Ei varmistettu)

hyvä lista! mä lisäisin tohon vielä intermix'in, joka on mun ehdoton lempikauppa.
http://www.intermixonline.com/
osoite: 98 Prince Street

Hertta
Lilou's Crush

Emma, tosiaan, ehdottomasti Intermix mukaan! Se on yksi vakkariosoitteista täälläkin! muutenkin lista on vähän vajavainen, huomaan nyt :) mutta täydennellään, pikkuhiljaa!

emma frost (Ei varmistettu)

tää aihe kiinnostaa :) joten tässä vielä pari lisäystä.

kirna zabate (suht kallis, mut ah, niin ihana)
http://www.kirnazabete.com/
osote: 96 Greene Street

kiki de montparnasse (maaiman upeimmat alusvaatteet. ei siveyden-sipuleille!)
http://www.kikidm.com/
osote: 79 Greene Street

dean & deluca (gourmet-ruokaa. hedelmiä, juustoja, leikkeleitä, leipiä, viiniä, juomia ylipäätään jne. kuola valuu, ku mietin niitten valikoimaa.)
http://www.deandeluca.com/
osote: 560 Broadway @ Prince Street

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, kiitos paljon! Tästä on todella paljon hyötyä, kiitos vielä kerran :)

Minttu

Vierailija (Ei varmistettu)

Yksi hyvä lentoemojenkin suosima shoppailuosoite on Century 21, Cortlandt st. lähellä Ground Zeroa. Outlet tyyppinen löytöjen keidas:) Suosittelen jos ei ehdi New Jerseyn Outletteihin asti.

Hertta
Lilou's Crush

Emma, erihyvät lisät! Itse en vielä kertaakaan ole ostanut mitään dean&delucasta, mennyt pää pyörälle valikoimasta ja aina poistunut tyhjin käsin siksi :D Kiki Montparnassen alusvaatteet ovat tosi kauniita, itse olen simppelit ja saumattomat-tyyppiä, joten kokeilemaan en ole niitäkään entänyt -korupuoli siellä on ollut tosi hieno!

minttu, you're welcome :)

Vierailija, juu, tuokin on hyvä lisä, jos matkaa Sohosta vielä eteenpäin. Olen siellä käynyt, mutta luikin nopsaan ulos, koska samaan aikaan taisi olla puoli New Yorkia ja turistit päälle liikenteessä, ja paikassa vallitsi täysi kaaos. Sellainen vinkki, että jos vapaa-ajan vaatteet kiinnostaa, Century 21:sen lähellä oleva Abercrombie&Fitch kumisee usein tyhjyyttään (Piersillä), kun 5th avcenuen liikkeeseen on pahimmillaan järjettömät jonot korttelin kulman taakse. Eikä musiikkikaan ole niin pauhaava (siis ainakaan viime kerralla!)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi!

Oltiin just viime kuussa 2 vkoa miehen kanssa Nycissä, eka kerta=) Voisin suositella Westfield- nimistä ostoskeskusta noin 25 minsaa moottoritietä pitkin Nycin yläpuolella. Siellä oli kaikki mahd merkkien liikkeet edustettuina mm. Nordström (halvalla Tony Burcheja!) ja myös mainitsemasi Abercrombie&Fitch. Oli aika väljää ja sai rauhassa katsella.
Tosin kun Aberin liikkeeseen 5th Avenuella sai helposti jonottaa yli tunninkin sisään! Sairasta!
Myös saks fifth avenue oli aivan ehdoton! Sieltä löytyi myös reissun kohokohta: nude Chanelin laukku =)
Nyc oli kyllä ihan tosi upea paikka!

Anu

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.