Matkatarinoita Alankomaista, osa 3

Tämä päivitys kertoo shoppailusta Alankomaissa. Se ei siis luultavasti ole järin pitkä päivitys. ;)

Olen kertonut aiemmin, että en erityisemmin pidä shoppailusta. Jostain syystä kuitenkin hieman sekosin ollessani Amsterdamissa. Se johtuu varmaan siitä, että minulla oli pitkästä aikaa matkatavaroissa tilaa ostaa jotain. Matkatavarani painoivat 10kg, ja ne olisivat saaneet painaa 23kg. Vähemmästäkin sekoaa.

Kaupat olivat Amsterdamissa auki yllättävän vähän aikaa. Ne aukenivat aamulla vasta klo 10 ja menivät kiinni jo joskus 18-19 maissa. Tästä syystä kuljin ostoskadulla moneen kertaan silloin, kun kaupat olivat jo kiinni. Siitä huolimatta ehdin käydä muutamassa kaupassa. Keskityin lähinnä paikkoihin, joita ei tietääkseni Suomessa ole. Sanon tietääkseni, koska en oikeasti tiedä. Hahah.

Minulla oli tarkoituksena löytää uudet farkut, sillä vaatekaappia siivotessani totesin housuvalikoimani olevan surkea. Löysinkin oikein kivat farkut Cool Catista. Pidän eniten leveälahkeisista farkuista, mutta harmikseni ne eivät ole muodikkaita, eli niitä ei saa juuri mitään. Ostamani farkut olivat kuitenkin varsin kivat, vaikka ovatkin suoralahkeiset. (Pillifarkut ovat ehdoton ei, ei ei!)

Toinen tavoitteeni oli löytää 50-luvun mekko. Tämä siitä syystä, että harrastan melko aktiivisesti swing-tanssimista. Swing-tanssibileissä ihailen aina toisten tyttöjen kauniita mekkoja. 50-luvulla osattiin tehdä ihania vaatteita! Ilokseni huomasin, että se on tulossa jälleen muotiin, sillä kaupoissa oli uusissa vaatteissa paljon 50-luvun vaikutteita.

No.. Lopputulos oli se, että ostin reissultani KOLME mekkoa! Hahahah! Laitan niistä kuvat alle:

Mekko nro 1 on Bershkasta. Kaupassa kuvittelin sen olevan punainen, mutta seuraavana päivänä tajusin järkytyksekseni, että se on pinkki. En ole koskaan pitänyt pinkkiä omana värinäni, mutta jos viime kesänä pystyin pitää päässäni pinkkejä raitoja, niin enköhän tänä kesänä voi pitää ylläni pinkkiä mekkoa.

Mekko nro 2 on kaupasta, jonka nimeä en muista. Ostin sen, koska pidän tuosta pallokuosista, ja helma liehuu tanssiessa. Hämmentävää mekon yläosassa on se, että se näkyy läpi. Alle täytyy siis laittaa toppi, ellei ole sujut sen kanssa, että kaikki näkevät rintsikat mekon alta.

Mekko nro 3 on ostettu Maastrichtissa olevasta fiftari/goottikaupasta. Se on täydellinen! Jos olisi löytänyt sen heti, en olisi tarvinnut noita kahta ensimmäistä! Se on todella söpö ja ihana. Helma liehuu tanssiessa upeasti. Viekää minut heti tanssiaisiin!

Ei kai mulla shoppailusta muuta. Paitsi, että Maastrichtissa oli aika paljon samat kaupat kuin Amsterdamissakin. Siellä en tosin käynyt kuin tuossa yhdessä kaupassa ja ruokakaupoissa. Ruokakaupoista sai ihania lihatuotteita, ja kasvikset näyttivät tuoreilta. Ruokakaupoissa oli myös viinit ja vahvat kaljat - toisin kuin Suomessa. Ainut hölmöys oli se, että ruokakaupoissa piti maksaa käteisellä. Vaatekaupoissa kävi usein luottokortti.

Hihii, ymmärrän muotibloggaajia tämän päivityksen jälkeen vähän paremmin. Oikeastaan noiden hameiden kuvaaminen, ja niistä kertominen oli ihan hauskaa. :)

Kommentit

Always / Never

Hienoja mekkoja, varsinkin nuo pilkulliset! Mä ostin tänään pilkullisen hameen, jonka kangas on aika samantyyppistä kuin tuon tokan mekon. Jos tanssisin, se olisi passeli siihen hommaan. :D

Ai niin, ja nykyisin on jo melko paljonkin leveälahkeisia farkkuja kaupoissa, eli kyllä ne tulee takas! Tosin ne ovat usein sitten hyvin leveälahkeisia. Sellaisia yritti olla kaupoissa mun mielestä jo pari vuotta sitten, mutta ilmeisesti pillifarkkujen voittokulku vaiensi ne pois. Toivottavasti nyt ei käy niin.

Luminosa

ooh! Voidaan mennä kesällä yhdessä tansseihin! <3

Hyvä homma, jos leveälahkeiset tekee paluun. Ei mua haittaa, vaikka ne ois hyvin leveälahkeisia. Ainut haitta niissä on se, että ne usein rispautuu maassa, mutta sehän vaan lisää katu-uskottavuutta, eikö? ;D

Always / Never

Hah joo, tuli tuosta mieleen, että mä oon nyt kapeampien farkkujen aikakaudella ostanut uusia housuja ihan tosi harvoin, koska ne säilyy hyvinä paljon pidempään kuin leveälahkeiset!

Leveälahkeisissa ei niinkään haittaa se rispaantuvuus (katu-uskottavuutta, kyllä!), vaan se, että jos on vähääkään märkä ilma, niin niillä farkuilla on inhottava olla sitten sisällä kun lahkeet on ihan märät.. :P

sensaatio

Ihania mekkoja :) Tuli itselläkin tuo käteisellä maksu aikamoisena yllätyksenä, onneksi esim. ING-pankkien automaateista sai nostettua visalta käteistä. Sulhaseni mukaan tämä johtuu siitä, että Hollannissa pankit eivät edes tarjoa visa electronia asiakkailleen, ja Master Card:kin on vain luottokorttikäyttöön.. Toisin kuin Suomessa siis. Onneksi edes vaatekaupoissa voi maksaa kortilla, kun en tykkää käteisellä peluusta :D

Luminosa

Aika hassua, että siellä ei tunneta Visa Electronia, vaikka se tuntuu olevan aika yleinen maksuväline Euroopassa. Mullakin onnistui rahannosto ihan hyvin, mutta en muista, missä pankissa sen tein. Olin osannut varautua käteisellä, kun kaverit kertoivat etukäteen, että luottokortit eivät käy kaikkialla. En myöskään pidä käteisellä maksamisesta, kun tuntuu, että siinä joutuu rahaa aina hukkaan. Toisin sanoen raha muuttuu kolikoiksi, ja kolikot katoavat laukkujen pohjille, ja niillä on ikävä maksaa jne.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.