Herbalife-vedätys

Pumpui

Helposti ja kätevästi hyvään kuntoon ja paino alemmaksi? Entä jos siinä sivussa voisi tienata vähän rahaa ja parantaa muidenkin vointia samalla?

Kissan viikset. Herbalife tarjoaa turhaa toivoa sokerikuorrutteella. Kirjaimellisesti.

Kuvan vasemmanpuolimmaista tuotetta on vaikea mieltää ateriaksi, saatika terveelliseksi.

Vierailin pääsiäisreissulla kodissa, jossa hyvinvointiin kiinnitetään paljon huomiota. Kuntoilu ja oikein syöminen ovat selvästi näkyvillä ympäri taloa. Silmiini osui keittiössä Herbalife-firman purnukoita. Herbalife on kansainvälinen verkostomarkkinointiketju, jonka myyntiartikkeleita ovat ateriankorvikkeet ja lisäravinteet. Monikin tuttu on hurahtanut Herbalifeen ja ruvennut puhumaan siitä verkostomarkkinointikiilto silmissään.

Kerrankin oli mahdollisuus päästä tutkiskelemaan Herbalifen purkkeja ilman myyntireiskan hehkutusta ja ulkoa opeteltuja lauseita. Firman nettisivuillahan täsmällisiä ravintosisältöjä ei ole. "Jälleenmyyjältäsi ja henkilökohtaiselta hyvinvointiohjaajaltasi" voisit toki kysyä lisätietoa.

Tuote 1: Herbalife Terveellinen ateria, Ravitseva proteiinijuomajauhe, "ateriankorvike painonsäätelyyn ja terveelliseen ravitsemukseen", makuna mansikka

Ensinnäkin: ateriankorvike on kenties hoopointa mitä painonhallitsija voi tehdä. Ihmisen täytyy syödä. Ruokaa eikä mitään mansikkaesanssijauhetta. Purkissa kehotetaan korvaamaan kaksi päivän kolmesta ateriasta pirtelöjauheella. No mikäs siinä, helppoa kuin mikä. 26 g jauhetta ja 1,5 dl kevytmaitoa sekaisin. Avot, safka on valmis. Ja mitäs se sitten sisältää:

217 kcal, 17,6 g proteiinia, 22 g hiilihydraattia josta 21,1 g sokeria, 6,5 g rasvaa ja 2,5 g ravintokuitua

Maidon osuus sokerista (laktoosina) on 7,2 grammaa. Eli voimme päätellä, että Herbalife-jauheannos sisältää 14,8 grammaa sokeria. Se on pikkuista vajaa 5 palaa sokeria. Lounaaksi ja päivälliseksi! Totta helvetissä on pirtelön imaisemisen jälkeen hyvä olla, kun on saanut 5 palaa sokeria sisuksiin! Voin vain kuvitella kuinka kammottavalta tuntuu sokeriromahdus ruokailun jälkeen. Siinä ei ihan kohtuullinen proteiiniannos auta, kun verensokeri tipahtaa. Siinä on huono kehuskella noudattavansa terveellistä ruokavaliota kun vetää kahden lämpimän aterian sijaan tuotetta, jossa on sokeria enemmän kuin yhdessä Geisha-patukassa.

Herbalifen tuoterepertoaariin kuuluu myös laaja valikoima erilaisia ravintolisiä. Niistä saat kalsiumia ja kuitua ja muuta, jota ei jostain syystä ole päätuote ateriankorvikkeeseen laitettu.

Tuote 2: Herbalife Kuitu- ja yrttitabletit

Pillereitä pitää vetää jokaisella aterialla kaksin kappalein. Eli kuusi pilleriä päivässä. Siinä sitä luulisi ihmisen saavan tukevasti kuitua. Tutkaillaanpas tuoteselostetta. 6 pilleriä sisältää 1,84 grammaa ravintokuitua. Ihan vertailun vuoksi katsotaan keittiön pöydältä löytyvää näkkkäripakettia. Vaasan maukkaassa näkkileivässä on 2,8 grammaa ravintokuitua viipaleessa. Eli väki vetää kuusi sahajauhopilleriä naamaan joka päivä siinä oletuksessa, että Kuitutabletti oikeasti sisältäisi oikeasti sitä kuitua. Sahajauhon koostumukselta tuo enemmän vaikuttaa. Vuorokaudessahan pitäisi saada jotakuinkin 30 grammaa ravintokuitua.

Sydämistyin Herbalife-huttuun tutustuttuani. Miksi Kuitutablettia voi kirkkain silmin kehua erinomaiseksi kuitulähteeksi jos sen sisältämä kuitu on oikeasti minimaalista? Miksi voi väittää sokeripirtelöä terveelliseksi ravitsemukseksi? Koiran kuivamonan kuitupitoisuus on suunnilleen samaa luokkaa kuin kuitutabletin. Jos vetäisitkin kuusi kuivamuonapapanaa joka aterian kylkeen? Saisit ainakin enemmän proteiinia.

Herbalife on pikaruokateollisuuden vastine ravintotietoisille. Niille jotka tietävät että kuidut ovat hyvästä vatsalle mutta eivät halua tutustua asiaan enempää. Niille jotka tietävät että laihduttaminen ei onnistu syömättömyydellä vaan syömisellä mutta haluavat silti helppoja ratkaisuja.

Herbalife ei ole tietenkään ainoa yrittäjä. Turhat toiveet ja nopeat ratkaisut ovat isoa bisnestä. Yksilöllä on toki viime kädessä vastuu siitä mitä suuhunsa pistää, mutta on väärin, että asioiden selvittäminen on niin pirun vaikeaa. Siinä olisi Eviralle, Finelille ja muille viranomaistahoille mietinnän paikka myöskin.

Syökää hyvin ja, ennen kaikkea, syökää oikeaa ruokaa!

 

Lähteet:

http://www.herbalife.fi/

http://valio.fi/tuotteet/maidot/valio-kevytmaito/

http://fazer.fi/Tuotteet-ja-palvelut/Suklaa-ja-makeiset/Tuotetiedot/Tuotetiedot1/

 

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Samaa sarjaa tuntuu olevan menestyskonsepti Xtravaganza, jonka tärkein myyntiartikkeli on ateriankorvikejauhe. Firman sivuilla ei tietenkään kerrota mitä kaikkea purnukat oikein sisältävät, puhutaan vain henkilökohtaisista hyvinvointivalmentajista ja onnistumisesta. Eilen sitten Yle uutisoi, että Xtravaganza-laihduttajat ovat saaneet vakavia terveysongelmia: http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/04/laihdutusohjelma_vienyt_ruotsalaisnaisia_sairaalaan_2539593.html

Miia_pau
Kolmas linja

Olet asian ytimessä. Meidän isänpuolensuvusta jokunen sukulainen joskus muinaisella 90-luvulla innostui herbalifesta, ja vaikka sillä saa toki painoa pois (no ylläri että saa jos korvaa normaaleja aterioita jollain ravintoköyhillä esanssipirtelöillä), suhtauduin jo tuolloin skeptisesti niihin ällöihin mansikka- ja suklaajauheisiin.

Toki, jos on paljon ylipainoa eikä laihdutus ota lu0nnistuakseen, niin kaipa noilla jauheilla saa ihan hyvän startin. Mut ei niitä kyllä terveellisinä tarviis markkinoida, perkele. Tai määräänsä kauempaa/enempää popsia. Ja onhan noissa jokatapauksessa vähän semmonen "rahat pois läskeiltä" -pohjavire.

Lotta Katariina
Pumpui

Sitten tulee suvussa riitaa kun joku serkku ei haluakaan ostaa pirtelöjauhetta "henkilökohtaiseksi hyvinvointivalmentajaksi" muuttuneelta kummitädiltä. :D

Miia_pau
Kolmas linja

Totta toikin. Huh, verkostomarkkinoinnin iloja. Muistuta, etten ikinä mee myöskään minnekään tupperware/pesuaine/kynttilä/seksilelukutsuille vaikka kuka pakottais. Ihmisen kiusaamista semmoset! :D

Lotta Katariina
Pumpui

No hitto, just olin kutsumassa sinuu muovikippokutsuille. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Törmäsin sattumalta muuten uutiseen vuodelta 2007, jossa kerrotaan Herbalifen tuotteiden aiheuttaneen vakavia maksavaurioita. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Herbalife-tuotteista+vakavia+maksavaurioita/1135232836502

 

Choco
We're getting married!

Nyt on kyllä varovasti puolustettava kyseistä tuotetta...

Eräs meikäläinen joutui Citydealin ansiosta Herbalifen kehonmittaukseen, ja voin kyllä kertoa, että jurppi ihan pirusti, kun kuulin mihin olin rahojani laittanut.

Kehonmittauksen jälkeen myyjä tietysti esitteli tuotteitaan, johon totesin ystävällisesti, että ei vois vähempää kiinnostaa. Olen ravitsemusalalla ja mediapuolella töissä, joten myyjä halusi antaa minulle kokeiluun tuotteita – ihan vaan, koska suhtauduin niihn niin varauksella jo heti alussa.

Olen normaalipainoinen ja kilojen pudotus on ollut pirun tiukassa. En käytä sokeria, en valkoista vehnää ja yritän syödä muutenkin oikein + harrastaa liikuntaa. Seuraavassa kehonmittauksessa tuotetestin jälkeen oli rasvaprossa pienentynyt kahdella ja paino tippunut kilon verran ja energiaa on paljon enemmän kuin ennen.

Kyllä tämä muuttui negatiivisesta asenteesta varovaisen pikku-positiiviin. Nyt ostin itse toisen purkin – saa nähdä miten homma jatkuu. Hauskaa sinänsä, koska olin tuominnut koko homman alimpaan helvettiin ja huijaukseksi – ennen kuin kokeiliin. 

Terkkusin,

Choco

Ps. Tuosta kehonmittauksesta vielä: soitin UKK-instituuttiin Tampereelle kysyäkseni, voisiko heidän kauttaan päästä luotettavampaan kehonmittaukseen juttua varten. Asiantuntijan mukaan se ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan ilmeisesti Herba-myyjän vaaka oli aivan oikeassa. 

Ai niin pps. En suinkaan korvannut normaaleja aterioita Herba-smoothiella, vaan syön edelleen kaksi lämmintä ruokaa päivässä ja aamu- ja iltapalan – olen vain lisännyt ne aamu- ja iltarutiiniin + hiukkasen pienentänyt kyseisiä ruokia. 

Lotta Katariina
Pumpui

Hei Choco, tuo smoothien lisääminen ruokavalioon ja oikeiden aterioiden pitäminen on varmasti parempi taktiikka kuin rysäytyksessä pudottaa painoa pelkkää jauhetta vetämällä. Tuo kehonmittausvaikeus on kyllä mielenkiintoinen. Kuulin että Santahaminassa on kunnon laitteet, yritän joskus puhua itseni sinne mittauttamaan itseni puolueettomasti :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Onneksi on sentään ihmisiä, jotka oikeasti tietävät mistä puhuvat :) Pieni vinkki: on olemassa kahdenlaista hiilihydraattia; pitkä- ja lyhytketjusita, jotka toimivat kehossamme aivan eritavalla. Eviraan kannattaa soittaa ja kysyä sieltä aiheuttaako herbalife maksavaurioita. He valvovat kaikkea mitä Suomessa saa myydä :)

Lotta Katariina
Pumpui

Vierailija: löytyi muuten Eviran sivuilta tyypillisen virkamiesmäinen tiedote Herbalifesta: katsellaan, Evira valvoo, kuluttajalla on vastuu, älä ota liikaa :D

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ravintolisät lisäävät kuolleisuutta - käytöstä ei hyötyä
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/ravintolisat+lisaavat+ku...

Asiallista (Ei varmistettu)

Muutamaa juttua haluaisin itsekin kommentoida...

Herbalifen Painonhallinnassa syödään myös ns normiruokaa, terveellistä sellaista, jotta kokonaisuus saadaan ravitsemuksellisesti kuntoon. Pussidieetit eivät kuulu Herbalifen painonhallintaohjelmaan. Pikadieeteistä ei ole mitään hyötyä, jollei tarkoituksena ole saada lisää rasvaa ja kroppa sekaisin ;)

Kokonaisuus ratkaisee, joten pohjana hyvä kasvisvoittoinen, puhdas, laadukas ( luomua tai itse kasvatttua jos mahdollista ), monipuolinen ruoka ja siihen tuotteet täydentämään, niin tulee hyvä kokonaisuus. Tietoa löytyy kun jaksaa etsiä!

***
Joskus muutos voi olla pelottavaa, kun "sukulaistäti" innostuu ja virkistyy :) Liika innokkuus voi kostautua. Olemmehan yksilöitä tässäkin suhteessa kuinka asioita esitämme. Jokaisella on oikeus tehdä päätökset oman terveytensä suhteen niin sukulaistädillä kuin sinullakin. Tuputus on ikävää, mutta ymmärrän senkin tuskan kun haluaisi toiselle jotakin hyvää ja tulee täystyrmäys.

Itse olen käyttänyt Herbalifen tuotteita tukemaan ravitsemusta jo yli 6 vuotta lähinnä urheilun tukeen, mutta myös painonhallintaan. Voin paremmin, sen enempää asioita erittelemättä.
Olen myös tutkinut yrityksen, tuotteet, tutkimuksen jne, joten olen itse hyvillä mielin.

Hienoa syksyä!

p.s. Evira on tutkinut tuon maksavaurio kohun vuodelta 2007- se ei vain ylittänyt uutiskynnystä. Tuotteet ovat syötävissä ympäri maailmaa.

Nuphu (Ei varmistettu)

Huomaan, että tämäkin vanha blogikirjoitus, mutta laitan silti mielipiteeni, koska Herbalife status kiinnostuneet (hyvällä ja pahalla) näkevät tämän tänäkin päivänä.

Ensinnäkin tuo vanha tutkimus Herbalifesta ja maksavanruoista on aiheuttanut enemmän haittaa ja saanut isomman huomion kuin olisi ansainnut. Tutkimukset on hyviä, silloin kuin ne toteutetaan hyvin ja luotettavasti. Kyseinen tutkimus ei olisi tämän päivän Suomessa edes ylittänyt uutiskynnyksen, jo pelkästään sen faktan takia että kyseisen tutkimuksen otanta ryhmään kuului hyvin erilaisia ihmisiä. Mukana oli ihmisiä, joilla oli päihdeongelmia, ennestään sairauksia ja niin sanotusti tavallisia ihmisiä. Tälläisella otannalla ei paljon vakuuteta. Todennäköisempää on että alkoholismin ja huumeiden käyttäjän maksavaurio johtui aivan eri syystä kuin Herbalife. Mutta maailma on iso ja siellä tykätään mustamaalata.

Loppuun voin sanoa, että Herbalifen tuotteet ovat elintarvikkeita, joita Evira valvoo. Herbalifea tilataan Suomeen vuodessa niin valtavia määriä,meitä on monta tyytyväistä käyttäjää, että Evira olisi viheltänyt pelin poikki aikaa sitten jos jotain olisi. Herbalife ei myöskään ole mikään pikapussidieetti.

Älä tuomitse, jos et ole kokeillut. Kokeile ja kommentoi sitten. :) Peace!

Ariely (Ei varmistettu)

Hei Nuphu,

Olen kanssasi samaa mieltä, että ko. tutkimuksen pohjalta ei voida vetää johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Toki Herbalifen reaktio asiaan oli hieman kummallinen; koska rahaa kuitenkin riittää, niin miksei olisi itse teettänyt tutkimusta asiasta ja todistanut maksavaurioväitteet pätemättömiksi? No anyway, vanha juttu jo..

Se mikä Herbalifessa nykyään kiinnostaa, on tuo heidän bisnesmallinsa. Verkostomarkkinointi toimii hyvin silloin, kun myyjät saavat itse myyvistään tuotteista reilun provikan ja tuotteiden myyntimäärät ovat riittävän suuret. Toinen osa tuloista tulee rekrytoimalla lisää myyjiä, joiden myynnistä rekrytoija saa provikkaa. Herbalifen osalta juuri tämä uusien myyjien rekrytoiminen on ollut pääasiallinen tulonlähde myyjille, vaikkei yhtiö sitä tietenkään itse ole myöntänyt. Tästä muodostuu pyramidi(huijaus?), jonka yläpäässä ovat hommaan ensin mukaan lähteneet, joiden verkostot kasvavat laajasti alaspäin ja näin he tienaavat tuhansien (Herbalifen tapauksessa satojen tuhansien?) muiden myyjien myynneistä. Ongelma on siis näiden kahden tulonlähteen keskinäinen tasapaino.

Herbalifen kohdalla tämä tasapaino on ilmeisesti kallistunut enemmän nimenomaan tuohon jälkimmäiseen ansaintatapaan, mikä aiheuttaa ongelmia myöhemmin mukaan tuleville myyjille. Asiasta on julkaistu tänä vuonna dokkari, Betting on Zero, minkä suosittelen katsomaan, mikäli aihe kiinnostaa. Jos kiinnostaa vielä dokkarin jälkeenkin, kannattaa youtubesta katsoa Bill Ackmanin esitelmä aiheesta.

Lähde: https://www.factsaboutherbalife.com/, Betting on Zero

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.